akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

łączenie nasion, fotoperiod na małego boxa i nawożenie

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Drodzy Przyjaciele, śmigając po netowym autobahnie uznałem, że czas zrobić przerwe i schillować. Zajechałem na Wasze forum i obczaiłem, że mimo sporego zagęszczenia znajdzie się jeszcze kilka spoko miejsc parkingowych. Więc jeśli pozwolicie, rozgoszczę się tutaj na dłużej. Ale do konkretów... :)

growbox: podstawa 47x48, wysokość 60cm
nasionka:
Grapefruit od femaleseeds - 8tyg.
Super Lemon Haze od Green House - 9-10tyg.
Jack Herer od Holdenderski Skun - 9-10tyg.
AK47 od Holdenderski Skun - 8tyg.

Zamierzam wrzucić do boxa 2 różne pestki. Czy połączenie AK47 z Grapefruitem i Lemona z Jackiem z racji podobnego czasu kwitnienia to dobry wybór?

Zastanawiam się jaki fotoperiod zastosować. Na Holenderskim Skunie (stamtąd mam nasionka) jest napisane, że Grapefruit osiąga 80cm przy 3 tygodniach weg. Zatem czy zastosować np. 2tyg. weg czy może jednak od razu przejść na flo 12/12? A i raz piszą żeby przy weg stosować 24h, raz 16/8 - jak w końcu najlepiej?

Ostatnie pytanie dotyczy podłoża. Kupiłem ziemię SUBSTRAL Osmocote do kwiatów, pH w H2O 5,4-6,0 (powinna być odpowiednia, jak nie to mnie poprawcie). Z nawozów posiadam Florovit, Terra Flores, Ripen i CO2 Tabs. Pytanie mam co do tych 2 ostatnich - czy stosować? Bo też opisy są różne...

Przepraszam, że rozwlekle, ale tak jakoś emocjonalnie podchodzę do mojej pierwszej uprawy. ;) Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady! :)

Strusiu

Well-known member
Buchów
0
Drodzy Przyjaciele, śmigając po netowym autobahnie uznałem, że czas zrobić przerwe i schillować. Zajechałem na Wasze forum i obczaiłem, że mimo sporego zagęszczenia znajdzie się jeszcze kilka spoko miejsc parkingowych. Więc jeśli pozwolicie, rozgoszczę się tutaj na dłużej. Ale do konkretów... :)

growbox: podstawa 47x48, wysokość 60cm
nasionka:
Grapefruit od femaleseeds - 8tyg.
Super Lemon Haze od Green House - 9-10tyg.
Jack Herer od Holdenderski Skun - 9-10tyg.
AK47 od Holdenderski Skun - 8tyg.

Zamierzam wrzucić do boxa 2 różne pestki. Czy połączenie AK47 z Grapefruitem i Lemona z Jackiem z racji podobnego czasu kwitnienia to dobry wybór?

Zastanawiam się jaki fotoperiod zastosować. Na Holenderskim Skunie (stamtąd mam nasionka) jest napisane, że Grapefruit osiąga 80cm przy 3 tygodniach weg. Zatem czy zastosować np. 2tyg. weg czy może jednak od razu przejść na flo 12/12? A i raz piszą żeby przy weg stosować 24h, raz 16/8 - jak w końcu najlepiej?

Ostatnie pytanie dotyczy podłoża. Kupiłem ziemię SUBSTRAL Osmocote do kwiatów, pH w H2O 5,4-6,0 (powinna być odpowiednia, jak nie to mnie poprawcie). Z nawozów posiadam Florovit, Terra Flores, Ripen i CO2 Tabs. Pytanie mam co do tych 2 ostatnich - czy stosować? Bo też opisy są różne...

Przepraszam, że rozwlekle, ale tak jakoś emocjonalnie podchodzę do mojej pierwszej uprawy. ;) Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady! :)
Co do wega to daj spokojnie 3 tyg to takie minimum jezeli masz ograniczana wys. to lst. Weg zrób 18/6 ja tak zawsze robie i jest wspaniale. To co pisza produc. to jedno a w praniu sam zobaczysz.
Ripen stosowalem i jest w miare jak dla mnie dobry flusz i jest OK.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
co do dobrania dziewczyn w pary: nie bedzie wiekszej roznicy, ty jestes panem swojego ogrodka i sam poukladasz rosliny. mozesz wsadzic tak jak mowisz, ale i tak moga nie dojsc w tym samym czasie - ot jedna strzeli focha i bedzie chciala zostac 2 tyg dluzej.

najlepiej lec od poczatku 16/8, pozniej 12/12. tak standardowo na poerwszy raz.

co do nawozow: plusy i minusy znasz, musisz sam zdecydowac co i w jaki sposob chcesz osiagnac. dorzuc tylko cos na weg do zestawu, np biohumus czy drozszy, markowy canna weg.

jak juz wszystko zmontujesz to daj znac ;)

Buchów
0
Dzięki za dobre rady dobrzy ludzie. ;)

Biohumusa piszą żeby stosować po 2-3tyg, najwcześniej 1tyg od wykiełkowania w małych dawkach. Zastanawiam się czy warto zatem przy 3tyg wegu się w to angażować... Ale rzeczywiście wypadałoby się wyposażyć w coś na 1 faze.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
lepiej miec niz nie miec, a wydatek zaden - nie wiadomo kiedy sie przyda :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół