nasiona marihuany

Ściąć czy dać mu jeszcze trochę czasu?

Wyszukiwarka Forumowa:

dany1

Well-known member
Buchów
0
Witam

Niestety przelałem jednego z moich LR'ów i nie wiem co z nim teraz zrobić... Wygląda dzisiaj tak:

Nie wiem czy dać mu jeszcze trochę czasu czy nie czekać i go ściąć. Z jeden giet może będzie, a martwię się że zacznie gnić, pleśnieć albo co i nawet tyle nie będzie, zobaczyłbym chociażby z ciekawości czy coś klepnie.

A co do przelania to wiem co je spowodowało oprócz moich zabiegów podlewania. Doniczka miała drenaż ale tylko 4 małe otwory na środku dna i w takim wgłębieniu. Tzn. otwory były patrząc od góry jakieś 4cm powyżej dna i przez to powstało małe bagno na dnie donicy. Drugi powód to mrówki. Skubane zalepiły część otworów drenażu, zostawiając tylko jeden jako wejście do "mrowiska".

A z drugiej strony zastanawia mnie jedna rzecz... A co jeśli to nie przelanie tylko krytyczny brak azotu? Logikę mam taką: jeśli byłoby bagno w donicy to mrówki by w nim przecież nie przeżyły czy też wogóle wyniosły by się z miejscówki.

Ale tak czy siak mam dobrą nauczkę na przyszłość. W końcu od tego jest pierwszy raz żeby ogarnąć się na przyszłość:spalony:.

---------- Aktualizacja posta 16:37 ---------- Czas poprzedniego posta 12:40 ----------

Podlałem czystym biohumusem 6 nakrętek i myślę czy spryskać asahi... Może uda się ją trochę jeszcze przytrzymać żeby jeszcze z gieta wyprodukowała czy 2.. Ale jeśli będę musiał ściąć to znowu nie bardzo po oprysku... Podpowie ktoś??:zjarany:

unnamed

Well-known member
Buchów
0
podsusz go troche , postaw doniczke na jakiejś cegle albo co to nie bedzie wody z ziemi pobierać
ps. asahi możesz spryskać ... podobno dobry nawet na przelania ... ja mam taką pogodę że na okrągło pryskam :/
w sumie mógłbyś wykonac jakieś dodatkowe otwory w doniczce, napewno by nie zaszkodziło a mogło by pomóc:)

Ostatnia edycja:

dany1

Well-known member
Buchów
0
Donica stoi luzem na ubitej trawie, nie jest wogóle wkopana więc nie wiem czy to dużo zmieni... Ale podłożę coś żeby łatwiej woda spływała ;).

D

delete

Guest
Na pewno jeszcze jej brakuje, słabe foto. Pierwsza i podstawowa sprawa to pozbycie się nadmiaru wody. Przelałeś planta, zablokowałeś mu dostęp do składników pokarmowych, roślina się dusi, nie rozwija się.

dany1

Well-known member
Buchów
0
Że brakuje to wiem ale jakby i tak miała paść to lepiej chyba ściąć.
Myślałem żeby przenieść ją do domu, ale parapet odpada, najprędzej strych lub piwnica czyli lepiej strych ale tam znowu ciemno...
Wczoraj zrobiłem kilka dodatkowych otworów.

unnamed

Well-known member
Buchów
0
jak masz spota blisko domu zrób jakiegoś prowizorycznego foliaka i podczas deszczy i na noc przenoś do foliaka , a w słoneczne dni niech na słońcu stoi
ps. strych odradzam, miałem przez tydzień i wyciągnęły się strasznie, piwnica w ogóle odpada/
ps2, albo masz słabo przepuszczalną glebę albo drenaż zatkany. gleby już nie wymienisz, ale nad drenażem pracuj. Moje rosną w skrzynkach po pomidorach ( takie plastikowe) na dole keramzyt i żadnych problemów z przelaniem nie miałem choć lubię podlewać ;)

dany1

Well-known member
Buchów
0
Jaaaa... Zapomniałem dać kermazyt na dno... :/ Na przyszłość, nie robić prac ogrodowych spalonym.
Foliak niestety odpada bo byłoby je już widać, trawa niska a okolica ruchliwa.
Póki co przykryłem ziemię tak żeby deszcz na nią nie spadał, taki daszek.

unnamed

Well-known member
Buchów
0
zaś możesz grzyba zwietrzyć:/, lepiej już zostaw odsłonięte, niech oddycha - zastanów się czy nie ma opcji na zmianę spota :)

dany1

Well-known member
Buchów
0
Zobaczymy jak jutro będzie się sprawa miała, mam nadzieję że powoli na +. Jak nie to będę działać.

---------- Aktualizacja posta 20:26 ---------- Czas poprzedniego posta 00:49 ----------

Roślina dziś wygląda tak:

W końcu jest coś lepszej pogody i myślę że jej stan się trochę ustabilizował. Teraz asahil i może się pozbiera.

Aż boję się pozostałe podlewać ;/.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół