• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ścięty stuff.. czy dostatecznie wyschnięty

Wyszukiwarka Forumowa:
N

nie pamietam

Guest
Witam. Mam pytanie jaki w dotyku musi być top aby oznaczało iż jest wychnięty. Przed wyjazdem ściałem jednego krzaka i przez 12 dni leżał w kartonowym pudle z dziurkami potem do metalowego pojemnika i lodówka i topy w dotyku maja listki sztywne. Natomiast drugi nie został ścięty i usechł podczas rośnięcia (awaria systemu nawadniajacego) i przez kilka dni albo tydzien lub dluzej sechl na sloncu na roslinie. Gdy go scialem wiekszosc listkow na topie byla brazowa. Wiec 1 dzien przetrzymalem w kartonowym pudle, a pozniej do pojemnika i lodowka. Teraz odkrylem, ze te topy sciete z uchnietej rosliny, maja gietkie i miekkie listki. Nie twarde. Czy to znaczy ze jeszcze jest nie dosuszona ? Listki na topach sa brazowe i wyglada na duza bardziej wyschnieta niz ta co byla scieta 12 dni wczesniej. Jednak ta wczesniejsza jest twarda i w dotyku jak najbardziej sucha, a ta druga miekka. Mimo to normalnie działa i pali się. W pojemniku nie pojawia się wilgoc, co wskazuje ze niby jest zasuszona.

Sorry za chaotyczny styl ale jestem po malym co nie co<shiza>a jak wiadomo czlowiek wtedy bardziej dociekliwy i odkrylem ta roznice pomiedzy materiałem. Wcześniej staralem sie najnajmniej dotykac i ruszac zeby nie odpaly krysztalki z trichomow ale mysle sobie ze trzeba sprawdzic nie ma co, skoro to i tak byla pierwsza uprawa takze sporo bledow.

Skunnek2

Member
Buchów
0
topy sa wystarczajaco suche, jezeli lodyszki pekaja/,,strzelaja'' , sa kruche przy lamaniu

ITSA

Well-known member
Weteran
Buchów
5
moja dotychczasowa metoda suszenia polegała tylko na rozwieszaniu topów i suszeniu ale z czasem denerwowało mnie że listki były tak suche że kruszyły się za bardzo

pewnego razu znalazłem na forum fote jak gość topy owijał kartkami z gazety ba... okazuje się że takowe owijanie topów ja OWIJAŁEM KILKA NA RAZ sprawia że sechną one równomiernie ,nie pleśnieją i wyglądają smakowicie

co najważniejsze można dokładnie trafić z wybraną wilgotnością

C

Cweluch

Guest
dobrze ktos na forum opisal suszenie w papierowej torebce.to samo co gazety;) warto obczaic.

N

nie pamietam

Guest
Już je wyjąłem i dałem na dalsze suszenie. Przy okazji. Suchy, ,może zamiast do lodówki wstawić do zamrażarki aby go zamrozić ?Ten co nie będę palił w najbliższym czasie.. co wydaje mi się zablokowałoby w nim wszelkie procesy. Wtedy teoretycznie powinien po rozmrożeniu nawet po 10 latach, być w stanie nie zmienionym.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
przed zamrozeniem ziola zrob curring, bedzie smaczniejsze pozniej ;)

N

nie pamietam

Guest
Czyli dobry sposób z ta zamrażarką ? To tak zrobię, z 1/3 zapasów bo całości nie ma sensu, bo co róż się sięga po to a i tak wyszło koło 10 może albo 20 nie wiem, bo nie miałem i nie mam wagi. ale ja dużo nie palę, często ale nie dużo, także mi to na trochę wystarczy. :p a curring to normalnie się robi w tym pojemniku przechowywanym w lodówce. Bo to szczelnie zamknięte to sobie przechodzi.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół