N
nie pamietam
Guest
Witam. Mam pytanie jaki w dotyku musi być top aby oznaczało iż jest wychnięty. Przed wyjazdem ściałem jednego krzaka i przez 12 dni leżał w kartonowym pudle z dziurkami potem do metalowego pojemnika i lodówka i topy w dotyku maja listki sztywne. Natomiast drugi nie został ścięty i usechł podczas rośnięcia (awaria systemu nawadniajacego) i przez kilka dni albo tydzien lub dluzej sechl na sloncu na roslinie. Gdy go scialem wiekszosc listkow na topie byla brazowa. Wiec 1 dzien przetrzymalem w kartonowym pudle, a pozniej do pojemnika i lodowka. Teraz odkrylem, ze te topy sciete z uchnietej rosliny, maja gietkie i miekkie listki. Nie twarde. Czy to znaczy ze jeszcze jest nie dosuszona ? Listki na topach sa brazowe i wyglada na duza bardziej wyschnieta niz ta co byla scieta 12 dni wczesniej. Jednak ta wczesniejsza jest twarda i w dotyku jak najbardziej sucha, a ta druga miekka. Mimo to normalnie działa i pali się. W pojemniku nie pojawia się wilgoc, co wskazuje ze niby jest zasuszona.
Sorry za chaotyczny styl ale jestem po malym co nie co<shiza>a jak wiadomo czlowiek wtedy bardziej dociekliwy i odkrylem ta roznice pomiedzy materiałem. Wcześniej staralem sie najnajmniej dotykac i ruszac zeby nie odpaly krysztalki z trichomow ale mysle sobie ze trzeba sprawdzic nie ma co, skoro to i tak byla pierwsza uprawa takze sporo bledow.
Sorry za chaotyczny styl ale jestem po malym co nie co<shiza>a jak wiadomo czlowiek wtedy bardziej dociekliwy i odkrylem ta roznice pomiedzy materiałem. Wcześniej staralem sie najnajmniej dotykac i ruszac zeby nie odpaly krysztalki z trichomow ale mysle sobie ze trzeba sprawdzic nie ma co, skoro to i tak byla pierwsza uprawa takze sporo bledow.