akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ścinac czy jeszcze nie ?

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
H

haszyszekk

Guest
Lift napisał:
tylko podlal obficie przed wyjazdem
... i dał korzeniom zgnić w spokoju... heh nie można przelać!
Lift napisał:
a jak wrocisz to przeciez i tak juz zbiory
Za tydzień? Myśle ze roślina jeszcze nie będzoe gotowa do zbiorów. pzdr

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Napewno nie bedzie jeszcze gotowa za tydzien przeciez to widac :scratch: :tongue: Tydzien to wcale nie tak duzo i po normalnym podlaniu i walnieciu na parapet na tydzien na 100 % roslinie nic nie bedzie szkoda jej ciac juz teraz lepiej poczekac :thumright:

H

haszyszekk

Guest
Zgadzam sie że lepiej poczekać, ale absolutnie jej nie podlewaj "na zapas" niech już sobie schnie ten tydzień... postaw wiadro z woda zeby podnieść troche wilgotność, albo owiń łodyże grzy ziemii dobrze namoczoną szmatą... pzdr

S

stopmen

Guest
co do scinania to jeszcze stanowczo za wczesnie.

Podlewasz roslinke potasem?bo widac ze raczej nie, te topki takie marniutkie :)
Co do podlewania to mozesz zrobic tak:
wez jakis pojemik-moze byc plastikowa butelka od napoju, skoluj sobie jakis wezyk i zaworek badz kranik jak do szlaufa na dzialce polacz wezyk z kranikiem z jednej strony a z drugiej zmontuj wezyk z nakretka od butelki tak aby woda mogla swobodnie przeplywac.
Teraz tylko zalej butle woda, obroc "do gory nogami" zawies jakos i odkrec kranik minimalnie zeby ledwo kapalo i zamontuj na donniczce. ja tak przez 2tyg dokarmialem roslinki i przetrwaly pod zarowka HPS 400W
Powodzenia

R

Rider

Guest
bogusik2 napisał:
Ew. kup sobie lupe conajmniej x20 i sprawdzaj na bierząco jak wyglądają trichomy.
20 x to za mało , 30x jest jako taka.Lepiej 40x.

H

haszyszekk

Guest
Jak na moje oko daj jej nie za dużo biohuma i 2 tyg o czystej wodzie. pzdr

R

Rider

Guest
blancik napisał:
urban, a masz może namiar na taką czterdziestkę, ja szukalem i jakoś mi się nie udalo
Na allegro była ostatnio 30x wiec jesli by dobrze poszukac to napewno znajdzie sie 40x ,a link który wkleiłes-tez dobra 60x ale droga :/

B

blancik

Guest
urban, kupilem tę z allegro 30x, pewnie chodzi Ci nawet o te wlaśnie, skladana, kieszonkowa, srebrna lub zlota. DO BANI I TO NA CALEJ LINJI. i tak na marginesie ona niema powiększenia 30 tylko dokladnie 8 !!! Piszą bzdury niesamowite byle tylko naciągnąć.
Pzdr!

R

Rider

Guest
Jesli masz te 60zł to wez tą która ma 60x , napewno bedziesz zadowolony.

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Nikt Ci nie powie czy scinac czy nie bo nie ocenia sie tego na podstawie wygladu rosliny tylko trichomow. Kup sobie mikroskop albo dobra lupe, poczytaj co pisza o trichomach i wtedy wszystko bedziesz wiedzial. Niepotrzebnie poobrywales wszystkie liscie. Robi sie to pare dni przed zbiorami a nie miesiac przed. Peace

S

Spajder

Guest
a no juz na mikroskop zbieram bo lupy 40x nigdzie nie mogłem znalesc. a liscie same odpadly, ja ich nie obrywałem

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół