akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Środki chemiczne

Wyszukiwarka Forumowa:

Dentystka

Member
Buchów
4
Witam , tak czytam te preparaty które stosujecie na pleśń takie jak Topsin, miedzian , amistral itp rozumiem okres karencji ale czy to i tak nie zostanie w roślinie. Takie środki są używane na warzywach (jak ziemniaki czy pomidory), które mają długi okres karencji i są jedzone, ale nigdy nie są spalane ani waporyzowane. Wdychanie oparów jest trujące. I moje pytanie do was co o tym sądzicie.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,583
Odznaki
5
Miedzian to jeszcze ch*j, ale topsin czy amistar to padaka jarać.

sacuL

𖤐 Bandolero 𖤐
Buchów
1,432
Odznaki
4
Masz rację, że temat jest poważny – środki ochrony roślin stosowane w uprawach warzyw mają wyznaczone okresy karencji i prewencji, bo są przeznaczone do roślin spożywanych po obróbce (gotowanie, pieczenie itp.), a nie spalanych czy waporyzowanych. Wdychanie resztek pestycydów po spaleniu faktycznie może być dużo bardziej szkodliwe, bo tworzą się toksyczne związki, których nie ma przy normalnym jedzeniu warzyw. Dlatego w uprawie, która ma być palona czy waporyzowana, najlepiej stosować tylko preparaty biologiczne (np. na bazie bakterii, grzybów, olejków) albo takie, które są w 100% bezpieczne dla inhalacji. Chemiczne fungicydy typu Topsin, Amistar itp. są ryzykowne, bo nigdy nie masz pewności, co zostaje w kwiatach i jak zmienia się przy spalaniu. Lepiej dmuchać na zimne.

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,583
Odznaki
5
ch*j w te spalanie, problemem jest to że konopie akumulują a nie metabolizują substancje chemiczne ze środowiska.

Dentystka

Member
Buchów
4
Te opryski na pleśń mają taką chemię... ja nie wiem jak ludzie tym pryskają i palą xdd toż to rak mutant gwarantowany gdzieś na narządach ;((

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół