• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[Świetlówki 168w][0,25m2] Czysta sativka od Grzesia (GGS) czyli 2x grapefruit

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
fotorelka%7E0.png
Witam, jest to moja pierwsza fotorelacja na tym forum, lecz nie pierwsza uprawa. Uprawiam pomidorki w boxie już rok, więc nie znajdziecie tu głupich pytań i błędów początkującego. Do tej uprawy i fotorelacji przyłożę się jak tylko mogę - raczej będzie co oglądać :d

sionka%7E1.png
Sionka FEM F1.
Cytat ze strony www.f2seeds.fr.pl
Grapefruit od GGS to nie to samo co ten od Female Seeds, czy ich najnowszy Outdoor Grapefruit. Nie ma tam domieszek żadnych innych odmian. Ta odmiana to czysta, owocowa i bardzo wczesna selekcja Grapefruita.
Specjalnie wybrany na puli wielu osobników aby wyłonić pożądany najwcześniejszy fenotyp. Dzięki temu uprawa tego wspaniałego owocowego szczepu już nie będzie takim ryzykiem jak do tej pory. Jak wielu rolników wie, uprawa Grapefruit w zimnym klimacie może skończyć się, nie do końca dojrzałym plonem, który i tak jest świetnej jakości. To właśnie ze względu swojej jakości jest tak uwielbiany mimo późnego zakwitania.
Teraz wyobraźcie sobie że Grapefruit od GGS zachowuje dokładnie te samą najwyższą jakość plonu, a w dodatku daje wam gwarancję zbioru w sensownym okresie. O tak, o jest to! Wyśmienite owocowe palenie spod chmurki. Mniam! Gorąco polecana pod chmurkę i pod lampę.

box%7E0.png
Box zmontowałem własnoręcznie z drewnianych desek. Wyłożony od środka kocem ratunkowym. Wymiary: 50x50x160 (130 cm wolnego miejsca bez "doniczek" i lampy) Wentylacja to 2 wiatraczki komputerowe wlot wylot
Warunki w boxie: Temp w dzień 28/30 °C, Noc 22/4 °C.

oswietlenie%7E0.png
Lampa zmontowana z 7 świetlówek kompaktowych (ok 10k lumenów), narazie działa tylko 6 bo jedna pierdyknęła, ale na dniach ją dokupię.
Odbłyśnik z blachy do pieczenia.

fotoperiod%7E0.png
WEG 30/35 dni: 20/4
FLO:12/12

podloze%7E0.png
Ziemia sklepowa o ph 5.5 - 6,5 N 150/250 (mg/l) P 100-200 (mg/l) K 250-350 (mg/l) wymieszana ze styropianem. Na 1 roślinę przypada 25 l. Na wierzchu kruszywo keramzytowe.
nawozy%7E1.png
WEG: Biohumus forte
FLO: Do tej pory używałem planton K, troszeczkę go jeszcze zostało, więc użyję go przy pierwszych 2/3 podlaniach. Zastanawiam się jakie nawozy kupić do 100 zł. Doradźcie mi co będzie z tego najlepsze: Bio Flores, Terra Flores, Hesi Bloom Complex + HESI FOSFOR PLUS, HESI-SUPER VIT + ewentualnie bloom complex od hesi. Chyba że lepszy będzie jakiś inny zestaw/nawóz w tej cenie.

trening%7E0.png
Posiadam dość wysokiego boxa i duże donice więc odpuszczę sobie lst czy scrog. Zastosuję trening FIM, do tego postaram się jak najczęściej naginać łodygi by były coraz grubsze.
Dzień 1
Sionka leżały na wacie 3 dni, 2 dni pod ziemią i oto dziś się pokazały. Kiełkowanie dziwnie przebiegło bo zamiast kiełka wyszły te 2 pierwsze listki z łodyżką <lol> ale jak widać narazie nie wpłynęło to na dalszy rozwój, zobaczymy jak będzie później.
BOX:
P8110132.JPG

W pojemniczkach na wodę leżą szmatki.
PANIENKI:
P8130134.JPG

P8130138.JPG
Następny Up za parę dni ! bless <shiza>

Ostatnia edycja:

krzakopulos

Active member
Buchów
0
Lampki jakiej masz barwy? i czy ciągle będziesz jechał na tych samych? Czekamy na up-a :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół