• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Świetlówki Liniowe T5

Wyszukiwarka Forumowa:

bakomierz

Member
Buchów
0
Witam , mam boxa o wymiarach 65cm szer. 60 cm wys. 30 cm dl. chciał bym tam zastosować świetlówki liniowe t5 o mocy 8w , wydaje mi się że to dobry pomysł bo są proste w montażu i w podłączeniu , myślałem jeszcze nad świetlówkami kompaktowymi tylko nie wiem czy to ma sens , moja szafa potrzebuje optymalnie 9750 lumenów , proszę o pomoc co wybrać.

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 17:58 ----------

Pomoże ktoś ?

Coś123

Well-known member
Buchów
0
To wcale nie przypomina pytania

To wcale nie przypomina pytania więc nie wiem jak ci pomóc.
Te świetlówki po 8w nie mają dostatecznie dużo lumenów??
To prawie wszystko jedno jakie oświetlenie zainstalujesz byle by tylko miało odpowiednio dużą ilość lumenów.

bakomierz

Member
Buchów
0
Pytanie brzmi , czy świetlówki t5 są wystarczająco dobre do hodowli ?, moc 8w to na pewno za mało ale chce kupić 3 takie świetlówki o większej mocy 13w (barwa 6000k ) , czy może lepiej zastąpić to kilkoma żarówkami kompaktowymi ?

Coś123

Well-known member
Buchów
0
Oblicz lumeny.

Musisz po prostu kupić takie żarówki które w sumie będą miały tą odpowiednią liczbę lumenów.
Moc niema znaczenia

volkanetta

Well-known member
Buchów
1
w zasadzie nadają się, potrzebujesz jakieś 20 sztuk na taką powierzchnie, ciekawy jestem tej zabawy z mocowaniem ich i czy w ogóle się zmieszczą. wiekszej mocy proporcjonalnie mniej, liczyłem ze 8w = 500-600lumenków

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół