nasiona marihuany

Świetlówki - schemat

Wyszukiwarka Forumowa:
R

rasta

Guest
czemu kombinujesz zamiast zrobić jak należy??
te rutu nie dość że są wielkie i cięzko je upchnać w box-ie to na dodatek jedna rura daje tyle samo albo nawet mniej światla od świetlówki kompaktowej.
kup świetlówki i po problemie. pod tymi rurami i tak by marne plony byly.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
na thc_seeds , hodują klony pod takimi rurami

R

rasta

Guest
na thc_seeds , hodują klony pod takimi rurami

nie chodują tylko ukorzeniają . do ukorzeniania zaleca się mniejszą dawkę światla aby pobudzic je do wzrostu i ukorzeniania. i do tego rury się nadają ale do niczego wiecej.

narvany

Member
Buchów
0
Brawo geniuszu! Do ukorzeniania! Zadalem konkretne pytanie a nie prosilem o wypowiedz na temat tego jakie pod tym beda plony i co jest lepsze...

Ps. Na tym forum jest tylko kilka osob znajacych sie na rzeczy a reszta swiruje ze cos wie. poza tym przewijaja sie ciagle te same pytania na ktore padaja podobne czesto nieprzydatne odpowiedzi ktore wcale nie poszerzaja wiedzy tych co siedza tu od dluzszego czasu... Forum powinno byc swoista encyklopedia oraz miejscem wymiany i dzielenia sie nowa wiedza, wskazowkami, poradami itp a nie tylko miejscem gdzie jakis napalony goofniarz zadaje trywialne pytania (nie potrafi nawet lub nie chce mu sie troche poszukac) bo chce na szybcika wyhodowac zielsko... Ja na przyklad przed zalozeniem tego tematu szukalem troche na forach elektronicznych jednak nie znalazlem akurat takiego typu swietlowek dlatego zapytalem z nadzieja ze moze ktos rowniez stosuja taka lampe...
Sorry za te krytyke ale juz mnie to mierzilo od jakiegos czasu... nie chce tu nikogo obrazac wiec darujcie sobie jakies "odpyskowki"

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
masz rację , ale rasta poprostu chciał ci dobrze poradzić, a ja poprostu chciałem go poinformować że rury nie są takie złe, i jak sie okazał, byłem w błędzie , a on mnie z niego wyprowadził, każdy zna się na innym aspekcie uprawy, jeden mniej drugi więcej,
śmiało stwierdzam że rasta ma większą wiedzę odemnie i od ciebie. Napewno i ja i ty
wiemy coś czego rasta niewie, a on wie to czego my niewiemy. tak to już jest , i niema w tym nic złego. A na forum wszyscy się lubią i prowadzą luźne rozmowy i nikomu to nieprzeszkadza oprucz ciebie. Jak sie przypatrzysz to ja pomogłem 4 osobom, a rasta 8
osobom , a ty ani jednej, pomimo że jesteś na forum o 3 mies. dłużej odemnie.
Morze ten post niema sensu,ni kredensu, ale inaczej(mądrzej) napisać nie umiem.
Więc sie nie wymądżaj

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
narvany, brawo! sama prawda powiedziales, niestety tak to w polsce jest. same cuchnace lenie ktore chca uprawiac a nie sprobuja cos sami znalesc. ani maria ani hyperreal nie jest taki jaki moglby byc, bez tych wszystkich cfaniakow! yoyy ty to lepiej juz nic nie mow i idz sobie pochoduj!, bo nie wiesz co to jest prawdziwe forum gdzie kazdy moze oczekiwac odpowiedzi na zadane pytanie a nie zasrane dygresje...

jeszcze dlugi czas sparawa bedzie tak fatalnie wygaldala, wciaz brakuje overgrow :pale:

R

rasta

Guest
yoyy dzieki
narvany, rozumiem koleś, że jesteś bardzo mądry i nie potrzebujesz rad, może i za wcześnie cię ocenilem.

narvany napisał:
Forum powinno byc swoista encyklopedia oraz miejscem wymiany i dzielenia sie nowa wiedza, wskazowkami, poradami itp a nie tylko miejscem gdzie jakis napalony goofniarz zadaje trywialne pytania (nie potrafi nawet lub nie chce mu sie troche poszukac) bo chce na szybcika

I ty szukasz odpowiedzi na "banalne" pytanie na forum, które ci nie za bardzo pasuje?

wiesz po twoim pytaniu wziąlem cię za goofniarza , prawda nie odpowiedzialem na twoje pytanie wlasnie dlatego.masz rację że malo jest na forum ludzi, którzy się znają ale na to nie mamy wplywu.

a tak apropo to moglbyś czsem cos komus poradzić jak się tak swietnie znasz na rzeczy a nie zaglądać tylko żeby sie coś podpytać.może wtedy mozna bylo by się na forum czegoś więcej dowiedzieć. a.... może...... ty nie masz nic do powiedzenia.

narvany napisał:
Czy to dobry schemat podlączenia świetłówek???

tak, możesz smialo se tak podlączyć ale ty już to wiesz.

[ Dodano: 2006-03-03, 01:06 ]
stryju, sorry ale nie za bardzo rozumiem jaki sens miala twoja zmiana.

stryju

Well-known member
Buchów
1
rasta napisał:
stryju, sorry ale nie za bardzo rozumiem jaki sens miala twoja zmiana.
podłącz według pierwszego schematu i sprawdz czy działa to bedziesz widział sens zmiany

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
stryju ma rację ze świetlówki muszą wychodzić 2 kable

R

rasta

Guest
stryju napisał:
podłącz według pierwszego schematu i sprawdz czy działa to bedziesz widział sens zmiany
twoim zdaniem ta drobna i bezsensowna zamiana kabelków cos zmienila??

[ Dodano: 2006-03-03, 21:45 ]
ja nie musze podlączać bo wiem że wszystko na pierwszym schemacie jest ok. a twoja poprawka nic nie zmienia.

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sorry, myślałem że w pierwszym rysunku niebyło tego czerwonego kabla

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
nie wiem mi te linki nie chodza ;/

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół