akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Żółknięcie boków liści

Wyszukiwarka Forumowa:

Acodin

Active member
Buchów
0
Jak widać na kilku liściach żółkną ich boki. Roślinka głownie podlewana deszczówką , kilka razy biohumusem.
Ma złe warunki czy brakuje jej czegoś ?

G

Gość

Guest
Mi się wydaje ze tu chodzi o złe ph gleby lub braki potasu ale niech się wypowie na ten temat bardziej doświadczony grower.:spalony:

Acodin

Active member
Buchów
0
Ktoś może jeszcze coś dodać ? Co prawda jest tylko kilka takich liści ale jest to moja pierwsza uprawa i chciałbym aby wszystko było ok.
Nie chce zakładać nowego tematu więc dodam jeszcze kilka pytań
1. Czy roślinka wygląda w miarę ok ? Czy powinna wygląda na słabo rozwiniętą ?
2. Czy w takim stadium jakim jest można zastosować jeszcze lst i czy jest teraz sens ?
3. Czy zastosować nawóz faze floweringu po określeniu się płci rośliny czy dopiero gdy zaczną na niej rosnąć "topy"
4. Jaki jest najlepszy nawóz na flower ? Mowa o tych uniwersalnych nawozach bo nie stać mnie na specjalne do konopii po stówie.
5. Biohumus jest na wega czy można go do końca walić ? Ewentualnie przemiennie z nawozem na flower ?
Z góry dzięki a odmiana jej to kij wie co z OP Mix

kissme

Well-known member
Buchów
0
Ja miałem żółte krawędzie liści albo przez pH albo przez przenawożenie ( azotem), podsypałem dolomit, podlałem raz wodą, i wróciło do normy, liście przestały żółknąć a gównie ich krawędzie jak u ciebie, potem normalnie lałem nawozy aż do wczoraj :smokee:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół