• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Żółknięcie liści

Wyszukiwarka Forumowa:

Windwalker

Member
Buchów
0
Witam.
Problem następujący - po naszych konkretnych opadach moje 2 passion #1 przeziębiły się czy coś. Liście tydzień temu były zżółknięte i trochę jakby "porwane", wczoraj natomiast wyglądały jeszcze gorzej - całkowicie brązowe. Natomiast wyższe piętro które tydzień temu było ładnie zielone dziś wygląda tak jak tamte piętro tydzień temu - całe żółte. Boje się, że przy moich następnych odwiedzinach zastanę je brązowe i będzie to tak szło w górę, aż w końcu nic mi z nich nie zostanie. Podłoże poniżej 40cm lekko gliniaste. Biohumusa leje już od miesiące, raz na tydzień, wg dawki producenta. Czytałem, że może to być wina ph albo azotu, aczkolwiek w żadnym temacie o żółknięciu liście nie stawały się brązowe - dlatego też ten temat. Roślinki posadzone do spota dokładnie 10.05. Średnio podlewam litr na roślinkę, aczkolwiek wczoraj podlałem samym biohumusem, wolałem nie przelewać jej.
Poniżej zamieszczam fotki jak wyglądały liście tydzień temu oraz jak wyglądały wczoraj.

Pierwsza roślinka tydzień temu.

Druga roślinka tydzień temu.
A tak wyglądają teraz:

Niepokoją mnie te przebarwienia. Tydzień temu jeszcze był ładnie zielony.

Ten liść był żółty tydzień temu - teraz wygląda fatalnie.

Co sądzicie panowie, jak dopomóc moim paniom?

Alexiej

Well-known member
Weteran
Buchów
0
widac ze stoi w wodzie korzenie dostaja po piz**ie, pewnie ziemia do tego zrobila sie kwaskowata i roslina nie pobiera pierwiastkow:spalony:

Windwalker

Member
Buchów
0
Na pierwszych dwóch zdjęciach woda stoi bo akurat krzaczek był podlewany, po kilku minutach ta woda była już w glebie więc to raczej nie to.

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
Heh a jak ma wyglądac wyschnięty liść? Podpowiem brązowy. One nie brązowieją tylko żółkną. Niedobór azotu dodaj biohumusa. Ewentuyalnie podsyp dolomitem i będzie git jeżeli pH jest niewłaściwe.

Windwalker

Member
Buchów
0
A wiec podsypać dolomitem i podlać biohumusem. Jakaś większa dawka biohumusa czy typowo 2 nakrętki na litr?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół