• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Żółte liście Co jej jest ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Vegi

Well-known member
Buchów
0
Od kilku dni na moim krzaczku pojawiły się żółtawe z czarnymi plamkami liście . Co może mu dolegać ? z tabeli niedoborów wynika że jest to niedobór potasu albo azotu ale nie jestem pewny . Prosze o diagnoze i co mam mu zapodać . Dla informacji ziemia spotowa, trening tylko FiM , podlewana tylko podczas tygodniowej suszy . Wcześniej takiego problemu nie miałem . Zauważyłem też szron na górnych liściach .

Ps : Spot jest bardzo mocno naświetlony od momentu wschodu aż do zachodu .

Zdjęcia :

---------- Aktualizacja posta 13-07-2012 21:12 ---------- Czas poprzedniego posta 12-07-2012 16:25 ----------

dodam że dzisiaj podlałem ją solidną dawką dolomitu oraz pół zalecanej dawki florovitu. Może jednak ktoś pomoże ? zależy mi na szybkiej diagnozie i pomocy jej bo biedulka się męczy a za nie długo nie będzie mogła się stresować skoro już szron ma .

E

Eszterebeszte

Guest
Poczekaj, zobacz czy dolomit i nawóz coś pomogą, a "szron" pojawi się dopiero po jakimś czasie fazy kwitnienia...

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
"Od kilku dni na moim krzaczku pojawiły się żółtawe z czarnymi plamkami liście . Co może mu dolegać ? z tabeli niedoborów wynika że jest to niedobór potasu albo azotu ale nie jestem pewny . Prosze o diagnoze i co mam mu zapodać . "

To niedobór i azotu i potasu. Masz mu zapodać jakiś nawóz NPK z mikroskładnikami. Najlepiej o zrównoważonym składzie NPK.

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół