Od kilku dni na moim krzaczku pojawiły się żółtawe z czarnymi plamkami liście . Co może mu dolegać ? z tabeli niedoborów wynika że jest to niedobór potasu albo azotu ale nie jestem pewny . Prosze o diagnoze i co mam mu zapodać . Dla informacji ziemia spotowa, trening tylko FiM , podlewana tylko podczas tygodniowej suszy . Wcześniej takiego problemu nie miałem . Zauważyłem też szron na górnych liściach .
Ps : Spot jest bardzo mocno naświetlony od momentu wschodu aż do zachodu .
Zdjęcia :
---------- Aktualizacja posta 13-07-2012 21:12 ---------- Czas poprzedniego posta 12-07-2012 16:25 ----------
dodam że dzisiaj podlałem ją solidną dawką dolomitu oraz pół zalecanej dawki florovitu. Może jednak ktoś pomoże ? zależy mi na szybkiej diagnozie i pomocy jej bo biedulka się męczy a za nie długo nie będzie mogła się stresować skoro już szron ma .
Ps : Spot jest bardzo mocno naświetlony od momentu wschodu aż do zachodu .
Zdjęcia :
---------- Aktualizacja posta 13-07-2012 21:12 ---------- Czas poprzedniego posta 12-07-2012 16:25 ----------
dodam że dzisiaj podlałem ją solidną dawką dolomitu oraz pół zalecanej dawki florovitu. Może jednak ktoś pomoże ? zależy mi na szybkiej diagnozie i pomocy jej bo biedulka się męczy a za nie długo nie będzie mogła się stresować skoro już szron ma .