akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Żółte liście i usychają, prosze o porady

Wyszukiwarka Forumowa:

Den169

Well-known member
Buchów
0
Witam. Sprawa wygląda tak jak na zdjęciach. Wyczytałem na forum, że może być to spowodowane wadliwą ziemią ale liczę na wasze sugestie co to może być. Roślinki miały dużo słońca bo stały cały czas przy oknie więc wziąłem je w głąb pokoju bo myślałem że to od spalenia ale to nie pomogło. Z góry dziekuje za porady

Kazahdum

Member
Buchów
0
Stary jak na moje to one mają za mało światła, a nie za dużo. Przez ile godzin dziennie stały w tym słońcu ??
Czekaj czekaj ile ty tam masz tych kijków posadzonych w tej doniczce ziomuś ??

thc_maniac

Well-known member
Weteran
Buchów
0
za malo swiatla !! a po 2 to, w jednej doniczce tylko jeden plant, i tam gdzie masz las w doniczce to nic nie bedzie

Den169

Well-known member
Buchów
0
Stary jak na moje to one mają za mało światła, a nie za dużo. Przez ile godzin dziennie stały w tym słońcu ??
Czekaj czekaj ile ty tam masz tych kijków posadzonych w tej doniczce ziomuś ??

Okna mam akurat tak że słonce jest od wschodu do zachodu, a w doniczce wiem że za dużo dziś przesadziłem ten "las" do 3 innych doniczek ale te posadzone osobno w doniczce jakoś usychają tak samo jak te co były posadzone pare na raz w jednej dużej.

---------- Aktualizacja posta 21:25 ---------- Czas poprzedniego posta 21:21 ----------

za malo swiatla !! a po 2 to, w jednej doniczce tylko jeden plant, i tam gdzie masz las w doniczce to nic nie bedzie

Zrobiłem w jednej dość dużej doniczce ok 18cm śr po 2 planty, a słońce maja od rana do zachodu. Zasadzone były w poł. maja i rosły jak szalone a potem nagle stanęły w miejscu i takie żółte liście

E

Eszterebeszte

Guest
Okna mam akurat tak że słonce jest od wschodu do zachodu, a w doniczce wiem że za dużo dziś przesadziłem ten "las" do 3 innych doniczek ale te posadzone osobno w doniczce jakoś usychają tak samo jak te co były posadzone pare na raz w jednej dużej.

---------- Aktualizacja posta 21:25 ---------- Czas poprzedniego posta 21:21 ----------

Zrobiłem w jednej dość dużej doniczce ok 18cm śr po 2 planty, a słońce maja od rana do zachodu. Zasadzone były w poł. maja i rosły jak szalone a potem nagle stanęły w miejscu i takie żółte liście

1. Okna to okna, w domu masz tak jasno jak na dworze? Nie masz, więc nie mają odpowiednio dużo światła, co widać od razu jak kolega wyżej powiedział, są za wysokie! Podsyp je ziemią i albo do boxa albo na outa...

2. 1 plant - jedna doniczka, co to jest 18cm średnicy? Stanęły bo pewnie lejesz podwójną dawkę i 2x częściej bo masz 2 roślinki w 1 doniczce i je przelewasz, rozsadź je do większych donic i albo do boxa albo na outa...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół