- Buchów
- 0
Witam
Chciałem sobie skonstruować małego boxa na jesień/zimę ,myślę o czymś na dwie panienki(w automacie).
Znalazłem na stronie "grow boxa" żarówę CFL 125W o poborze 85W jest to generalnie nie istotne ile ma wat, ale interesuje mnie ile ona ma lumenów pisze niby ze 100 l na 1 w, ale z czego to liczyć z 85 w czy z 125w.
Bo jeżeli liczyć to z 85 w to lumenów ma 8500l, na boxa 40/40 starczy ale myślę ze to mało jak na 2 panienki, zaś 125 w to 12500l i było by git
Miał ktoś jakiś kontakt z taka świetlówką ,czy da rade pocisną 2 panny?
Opis z strony "grow box"
Opis:
-lampa / żarówka energooszczędna 125W /
-przeznaczona do uprawy roślin
-model: Elektrox DUAL 125W
-barwa: 2700 i 6400K, biała-zimna i pomarańczowa WZROST, KLONY, ROŚLINY MATKI I KWITNIENIE
-wmontowany układ zasilający, wydajność do 100 L/1W
-gwint E40
-uniwersalne zasilanie: 220 do 240V, 50/60Hz
-lampy energooszczędne nie nagrzewają się tak jak HPS i MH, ich zastosowanie oznacza BRAK KŁOPOTÓW z przypalaniem roślin i przegrzewaniem Boxów uprawowych
ZALETY:
- Żarówka nie potrzebuje żadnego dodatkowego układu zasilania
- Nie nagrzewa się tak bardzo jak HPS i nie mamy kłopotów ze zbytnią temperaturą
-Żywotność i wydajność świetlna jest kilka razy dłuższa niż u lamp HPS
- Elektroniczny układ zasilania wmontowany w żarówkę zwiększa jej energooszczędność
Chciałem sobie skonstruować małego boxa na jesień/zimę ,myślę o czymś na dwie panienki(w automacie).
Znalazłem na stronie "grow boxa" żarówę CFL 125W o poborze 85W jest to generalnie nie istotne ile ma wat, ale interesuje mnie ile ona ma lumenów pisze niby ze 100 l na 1 w, ale z czego to liczyć z 85 w czy z 125w.
Bo jeżeli liczyć to z 85 w to lumenów ma 8500l, na boxa 40/40 starczy ale myślę ze to mało jak na 2 panienki, zaś 125 w to 12500l i było by git
Miał ktoś jakiś kontakt z taka świetlówką ,czy da rade pocisną 2 panny?
Opis z strony "grow box"
Opis:
-lampa / żarówka energooszczędna 125W /
-przeznaczona do uprawy roślin
-model: Elektrox DUAL 125W
-barwa: 2700 i 6400K, biała-zimna i pomarańczowa WZROST, KLONY, ROŚLINY MATKI I KWITNIENIE
-wmontowany układ zasilający, wydajność do 100 L/1W
-gwint E40
-uniwersalne zasilanie: 220 do 240V, 50/60Hz
-lampy energooszczędne nie nagrzewają się tak jak HPS i MH, ich zastosowanie oznacza BRAK KŁOPOTÓW z przypalaniem roślin i przegrzewaniem Boxów uprawowych
ZALETY:
- Żarówka nie potrzebuje żadnego dodatkowego układu zasilania
- Nie nagrzewa się tak bardzo jak HPS i nie mamy kłopotów ze zbytnią temperaturą
-Żywotność i wydajność świetlna jest kilka razy dłuższa niż u lamp HPS
- Elektroniczny układ zasilania wmontowany w żarówkę zwiększa jej energooszczędność