• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Żarówka 85W-(125w), 2700/6500 Dual

Wyszukiwarka Forumowa:

Otylion

Well-known member
Buchów
0
Witam :)
Chciałem sobie skonstruować małego boxa na jesień/zimę ,myślę o czymś na dwie panienki(w automacie).
Znalazłem na stronie "grow boxa" żarówę CFL 125W o poborze 85W jest to generalnie nie istotne ile ma wat, ale interesuje mnie ile ona ma lumenów pisze niby ze 100 l na 1 w, ale z czego to liczyć z 85 w czy z 125w.
Bo jeżeli liczyć to z 85 w to lumenów ma 8500l, na boxa 40/40 starczy ale myślę ze to mało jak na 2 panienki, zaś 125 w to 12500l i było by git
Miał ktoś jakiś kontakt z taka świetlówką ,czy da rade pocisną 2 panny?

Opis z strony "grow box"
Opis:
-lampa / żarówka energooszczędna 125W /
-przeznaczona do uprawy roślin
-model: Elektrox DUAL 125W
-barwa: 2700 i 6400K, biała-zimna i pomarańczowa WZROST, KLONY, ROŚLINY MATKI I KWITNIENIE
-wmontowany układ zasilający, wydajność do 100 L/1W
-gwint E40
-uniwersalne zasilanie: 220 do 240V, 50/60Hz
-lampy energooszczędne nie nagrzewają się tak jak HPS i MH, ich zastosowanie oznacza BRAK KŁOPOTÓW z przypalaniem roślin i przegrzewaniem Boxów uprawowych

ZALETY:
- Żarówka nie potrzebuje żadnego dodatkowego układu zasilania
- Nie nagrzewa się tak bardzo jak HPS i nie mamy kłopotów ze zbytnią temperaturą
-Żywotność i wydajność świetlna jest kilka razy dłuższa niż u lamp HPS
- Elektroniczny układ zasilania wmontowany w żarówkę zwiększa jej energooszczędność

Otylion

Well-known member
Buchów
0
Tez tak chyba zrobię i zobaczę co z tego będzie, 140 zl to znowu nie jest jakiś straszny koszt.

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
Ilość lumenów liczysz z mocy lampy,nie z poboru.Tak jak pisałeś wychodzi 12500l.

Bożo

Member
Buchów
0
Jak moc lampy moze byc wieksza niz moc pobrana?

Otylion skad masz tak tanie te cfl? Ja znalazlem tylko takie około 200zł.

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Ilość lumenów liczysz z mocy lampy,nie z poboru.Tak jak pisałeś wychodzi 12500l.

A o prawie zachowania energii słyszał ?? Chyba że trzymasz u siebie w domu pierwsze perpetum mobile

gette

Well-known member
Buchów
0
Ja mam u siebie 85W i moc raczej jest wystarczająca, ale pojawia sie problem że światło jest nierównomiernie rozłożone. Na długość do boxa mieści mi sie jedna świetlówka, ale 1/3 długości to jest oprawka + ten wbudowany układ.

lampa.jpg

Teraz zdecydował bym sie na dwie świetlówki o troszke mniejszej mocy i pojedyńczej barwie. Z jednej strony zrobił bym 2700k, a z drugiej 6500k. Wyszło by lepiej za te same pieniądze. Oprawka E40 kosztuje kilka razy wiecej niż standardowe e27...

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Między oprawkę E27 a reflektor spróbuj coś podłożyć to może kąt coś zmieni. Albo w ostateczności pogięta folia aluminiowa choć to mniej światła ale lepiej rozłożone.

gette

Well-known member
Buchów
0
To jest ta wieksza oprawka e40, zresztą nie ważne. Nic z tym nie zrobisz. Właśnie z tym walcze i dodałem pionowo dwa philipsy 23w.

Póki co testuje to rozwiązanie i musze stwierdzić, że dwie głupie świetlówki grzeją sie bardziej niż ta cała wielka lampa !

Otylion

Well-known member
Buchów
0
Ja rozkminiam tak żeby dać ta oprawkę poza boxem.

I jak ci poszło z ta 85w? Jaki plonik miałeś?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół