• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Żmije, gady i inne zwierzątka

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam
Gdy szedłem na wybrany jeden ze spotów na automaty, napotkałem na drodze żmiję zygzakowatą. Była ode mnie około 50 cm, głośno syknęła i otworzyła paszczę, powoli się odsunąłem po czym odskoczyłem na bezpieczną odległość. Następnego dnia szedłem znów, i to samo, tylko że 3-4 żmije małe takie po 35-40 cm. Są dość agresywne bo nie uciekają a atakują.
Na drugim spocie(1,5 km dalej) to samo, tylko że nie żmija, a padalec na środku kopca kreta. Gdy podszedłem do idealnego wg. mnie miejsca na spota, było tam kilka patyków, chciałem odkryć zobaczyć jaka ziemia a tam...Piękny zaskroniec, nie był agresywny, wziąłem go za ogon i przetargałem 10 metrów dalej.
Więc co polecacie na te okropne gady? Jest strach przed żmiją, bo ugryzie taka i będzie lipa. Nie widzi mi się chodzić w kaloszach w sierpniu po spocie. Jakie znacie sposoby odstraszania? Zabijać nie chcę, bo każde zwierze nawet największy sk***iel co zjada planty ma uczucia :D

Ziołowy

Well-known member
Buchów
0
A ja bym Ci proponował jednak w tych kaloszach chodzić na spota ponieważ ludzie sie boją weży , a to chyba dobrze ze one tam są bo mniejsza szansa wykrycia spota : >

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Było długim kijem takie odrzucić bo jak młode to nie nauczone że jak człowiek idzie to się spełza z drogi. A tak w ogóle to też może na choroby wskazywać. Jakiś czas temu niedaleko mnie były takie przypadki że rzekomo przez wściekliznę lisy i żmije nie spie****ały tylko wbijały na osiedla.

Szybka wysylka

Well-known member
Buchów
0
Jeżeli jesteś zdrowy prawdopodobnie nic poważnego Ci się nie stanie od ukąszenia żmij bardziej bałbym się kleszcza.
. Nie widzi mi się chodzić w kaloszach w sierpniu po spocie.
Ja nie wyobrażam sobie wyjścia na spota bez gumiaków, długich spodni przytaśmowanych nogawkami do buta i bluzy z kapturem.

Justi

Well-known member
Buchów
0
a grzybiarze jak chodzą do lasu na grzyby? W gumofilcach/kaloszach.

Poza tym, masz pewność, że w takich butach żaden wąż Cię nie dziabnie.
Dodam, że ja się tak węży nie obawiam, jak kleszczy :< Dopiero idąc do lasu widziałem może kilka, a kleszczy to już sporo :(
Swoją drogą ukąszenie żmii dla młodego, zdrowego człowieka nic nie znaczy. Gorzej dla dzieci, bądź osób osłabionych (starszych, bądź chorowitych).
Lecz jeśli masz dobry, mocny organizm, to nawet nie masz się co bać. W innym wypadku pojawia się ból głowy, zawroty, nudności, biegunka itp...
Wystarczy poczytać w necie o tym.

A i na ogól węże uciekają, bo one czują "drgania ziemi", więc jak człowiek idzie, uciekają. A Ty co skradasz się, że tak lekko stąpasz? Ja, jak widzę ów zwierze z daleka, zaczynam mocno tupać i naciskać stopą na ziemie, a od razu "sk***iele" uciekają :)

Bebook

Well-known member
Weteran
Buchów
2
wyslalem niedawno kolege zeby mi zrobil zdejcia na spocie, poszedl w gumiakach. Spot w gorach. Zmija przebiła mu sie przez gumiaka takze mowie ze togowno da chodzebnie w kaloszach :) trzeba miec poprostu oczy w dupie, patrzec daleko czy nie ma nikogo, patrzec pod nogi na co sie stapa, isc powoli i przy okazji nasłuchiwac okolicy. Przy okazji nie robiac tez sciezki i sladow. jedyna rada

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Zmija przebiła mu sie przez gumiaka takze mowie ze togowno da chodzebnie w kaloszach
Gdyby nie miał tych kaloszy, to by mu się wbiła w nogę "deczko" głębiej i mocniej. Zależy też, jakie miał te kalosze...

G

Gość

Guest
Skombinuje sobie kij około 1,5 - 2 metry i będę se nawalał przed sobą w krzaczory to może odstraszę. Nie skradalem się ja szedłem normalnie, dość szybko, a ta nie dość że wyskoczyła to jeszcze zaczęła za mną pęłznąć więc jakaś psychicznie chora...Dałbym jej troche MJ to by się uspokoiła :D
Jedna z okazów na drodze do spota:

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Pewnie ***ła jakiegoś lisa albo psa ze wścieklizną i potem odpie****a takie rzeczy. Jak żmija normalna i zdrowa to zdąży zasyczeć nim do niej za blisko podejdziesz. Chyba że skradasz się i ważysz tyle co pół dupy za krzaka.

Ja na mojego spota to muszę trochę przejść dzungli między haszczami a i przy tym napie****am idąc lasem jak wojska napoleona albo te z materiałów promo NSDAP xD.

Jeżeli ktoś miał na nogach porządne gumofilce a nie cienkie popiardki to niemożliwe by się przebiła. Jest jeszcze taki patent jak jakieś to stuptupy czy jak to hujstwo zwą co w góry zakładają.

G

Gość

Guest
Ziom ja miałem farta bo szedłem w rzymskich pomykaczach(sandały) :D:zjarany:

Justi

Well-known member
Buchów
0
ta na fotce wygląda jakby ze 1,5m miała ;]:lol3::lol3::lol3:

Justi

Well-known member
Buchów
0
haha :D śmieje się co prawdy troszkę z Ciebie (przepraszam za to), ale nie mogę ;< Bez kitu, ale Ty masz prze***ane z tymi żmijami. :freak: Nie wiem gdzie Ty żyjesz, ale ciesz się, że to Polska, a nie inny kraj i grzechotniki. Bo lepiej zobaczyć małą żmije, niż 2,5m grzechotnika :D

G

Gość

Guest
Chcesz się przekonać, wbijaj kiedyś na gibona :)
Południe Polski że tak powiem.

Justi

Well-known member
Buchów
0
hahaha z chęcią bym się przekonał bez jaj :D pisz pw hahhaha

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół