• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[0.1m2][CFL 96W] 1xPurple Haze

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam!

Zakładam fotorelację, żebyście pomogli mi uniknąć błędów. Jak dotąd było ich zbyt dużo, przez co AK 47 i White Russian nie przeżyły. Niestety, mimo tego, że przewertowałem haszyszopedię, to zawsze muszę się przekonać na własnej skórze czego nie należy robić i straciłem przez to 2 odmiany na których najbardziej mi zależało. Do rzeczy:

Box: 27cm x 37cm x 70cm obity kocem ratunkowym jak długi dać weg, żeby mi się zmieściło?
Światło: 4x Polux Platinium 24w i 1600 lm każda
wentylacja: 3 wiatraczki komputerowe na zasilaczu z regulacją napięcia (120 wyciagający, wtłaczający i mieszający 92)
ziemia: kwiatowa Athena + nawóz magnezowo wapniowy (nie mieli dolomitu) + styropian + keramzyt na dole i górze
woda: Saguaro z Lidla
Nasionko: Purple Haze od Satindi's Friends seeds

Póki co nasionko leży w wodzie, dziś w nocy ląduje na chusteczkach. Kolejny up jak wyjdzie z gleby, wtedy też wrzucę zdjęcia :spalony: jeszcze mam jedno pytanie. Czy warto sadzić kiełek najpierw do kubeczka po jogurcie, czy to w gruncie rzeczy bez znaczenia?

Green_booy

Well-known member
Buchów
0
Lepiej podobno do kubeczka, osobiscie nigdy odrazu do gleby nie wsadzałem tylko do kubeczka wiec dokładnie ci nie powiem

rudykombinator

Well-known member
Buchów
0
Wal odrazu do docelowej, pie**ol kubeczki, niewiek kto I po co to ***ie sie z kubeczkami przeciez to jakas porazka, tylko wiecej roboty z tym jestm
Co do wega to trzymal bym max 2tyg, chociaz ja mam boxa 90cm-100cm wysokiego I po 2 tyg wega tak urosly w fazie flo ze musialem lamac rosliny bo juz miejsca nie mialem, podal bym ci link do mojej fotorelacji ale pisze na telefonie I nie wiem jak to tu zrobic, mialem problemy z wysokoscia caly czas.

Rozkminilem jak dodac link
https://www.forum.haszysz.com/cfl-200w-0-24m2-exodus-cheese-t60578.html

G

Gość

Guest
Nasionko kielkuje wolniej niz poprzednie. Tamte puszczaly kielek w ciagu paru godzin po polozeniu na chusteczki, a haze po calej nocy dopiero pekl. To pewnie wina temperaturt, bo tamte kielkowaly w ciagu dnia.

Haze State of Mind

Well-known member
Buchów
0
Ze 2 tygodnie możesz jej spokojnie świecić 18/6. Zresztą będziesz widział jak się rozwija i wtedy się zadecyduje, teraz nie ma co gdybać. Ktoś na forum miał tą samą odmianę i nie urosła za dużo. Chyba że trafi się sativowe pheno..

G

Gość

Guest
O 16:50 kiełek poszedł do gleby. Teraz pozostaje czekać. Kiełek wolno rósł, więc myślę, że z gleby wyjdzie gdzieś za 4 - 5 dni.

---------- Aktualizacja posta 02-08-2012 10:29 ---------- Czas poprzedniego posta 31-07-2012 17:06 ----------

Wbrew moim oczekiwaniom, roslinie spieszylo sie na swiat i juz wczoraj w nocy zaczela sie wybijac z ziemi :) zdjeciq wstawie po poludniu. Mam teraz maly problem z temperatura, bo potrafi dojsc nawet do 36*C. Nie wiem czy przejmowac sie wskazaniami termometru, bo na rosline dmucha wiatrak mieszajacy i jak wsadzam reke tak, ze prawie dotykam swietlowek, to czuje tylko przyjemne ciepelko. Jak myslicie, bedzie dobrze tak jak jest? Jak puszcze wiatraki jeszcze mocniej, to juz za duzy halas bedzie, a wsadzic jeszcze jednego wyciagajacego tez nie dam rady.

---------- Aktualizacja posta 18:27 ---------- Czas poprzedniego posta 10:29 ----------

Chyba jednak usunę konto i zakończę fotorelację... Za bardzo boję się przypału

---------- Aktualizacja posta 04-08-2012 17:37 ---------- Czas poprzedniego posta 02-08-2012 18:27 ----------

No elo!

Nazywam się Mgiełka i dziś jest mój 3 dzień!

100_2729.JPG

100_2728.JPG

Kolorek bardzo fajny, ciemny zielony. Nic się nie dzieje, nie ma o czym pisać, więc tylko zadam pytanie - czy przesadzać jutro do docelowej doniczki, czy poczekać jeszcze dzień, dwa? Kubek po jogurcie jest naprawdę malutki.

---------- Aktualizacja posta 20:38 ---------- Czas poprzedniego posta 17:37 ----------

Roślina już przesadzona. Zrobiłem to tak wcześnie, że bez sensu było sadzić w tym kubeczku. Trudno, błędy początkującego. Korzeni nie pourywałem, tylko trochę mi się ziemia rozsypała i odsłoniła korzeń, ale powinno być git.

G

Gość

Guest
ku**a mać nienawidzę touch padów!!! Cały post mi się skasował przez to chujstwo!!! :pl:

11 Dzień 18/6

Plant w ogóle się nie przejął przesadzeniem i rośnie jak na drożdżach. Dziś dostał 300ml wody + pierwsza mała dawka biohumusa. Chwast zaczyna pachnieć, a zapach ma okrutny :crazy::freak: W środę albo czwartek zaczynam lst.

Kiedy przełączać na 12/12, żebym się zmieścił?
Myślałem, żeby przełączyć jak położę planta na całości doniczki, ale nie wiem, czy się później zmieszczę.

IMAG0201.jpg

IMAG0200.jpg

IMAG0197.jpg

Wybaczcie tragiczne fotki, nie mam jak zrobić innych. Bless :spalony:

---------- Aktualizacja posta 19:01 ---------- Czas poprzedniego posta 18:40 ----------

Na 2 zdjęciu z prawej strony widać, że liść się zawija. Czego to może być objaw?

G

Gość

Guest
Delikatnie sie zawijaja to wina wilgotności masz za niska :)<shiza>

D

delete

Guest
Co do lst możesz już powoli naginać
Wygięte liście? sprawdz dokładnie temp. i wilgotność na wysokości roślinki, nie wiem gdzie masz ustawiony termometr?, może być za gorąco?
Ile na wegu trzymać? zależy ile chcesz mieć topów?, ciśniesz roślinę non stop po ziemi, przełączasz na flo jak odrosty podniosą się do góry na wysokość z 10 cm i zmieścisz bez problemu. Z trzy tyg. wystarczy jak na pierwszy raz. Ja teraz miałem wega ponad 40 dni, w boxie o wys. 60cm.

Pytałeś o haczyki do lst
Drut do trenowania/podwiązywania roślin kupiony w ogrodniczym

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Dzień 14 18/6

No to roślina poszła na glebę :joker:. Coś poprawić?

IMAG0202.jpg

Bless y'all!:spalony:

---------- Aktualizacja posta 17-08-2012 19:36 ---------- Czas poprzedniego posta 14-08-2012 17:29 ----------

Coś po***ałem ostatnio z dniami... Dziś jest

15 Dzień 18/6

Z plantem coś się dzieje. Ziemia wilgotna, wilgotność powietrza ok, a liście suche jak sk***ysyn. Dodatkowo pojawiają się przebarwienia, ale nie wiem, czy to nie przez mini uszkodzenia spowodowane moją nieuwagą przy robieniu lst. Pomóżcie panowie, kto tu zagląda, niech zostawi jakąś podpowiedź i mi pomoże...

Poprawione LST
IMAG0209.jpg

Zdjęcie w boxie
IMAG0210.jpg

Powoli myślę o przełączaniu na flo. Nie wiem ile mi plant będzie indukował, a przestrzeń jest mocno ograniczona. Choć po liściach widać, że ma bardziej indicowe pheno (co mnie nie cieszy wcale; gdybym wolał zamułkę, sadziłbym automata), więc powinno dać radę bez problemu.

Bless y'all:spalony:

D

delete

Guest
Obniż ją deko od lamp, i zawieś mokry ręcznik na ściance, te kubełka nie wiele dają.
Z flo to się jeszcze wstrzymaj!, ciągnij ja do końca doniczki ;)
Nie schizuj się zmieścisz...

ma bardziej indicowe pheno (co mnie nie cieszy wcale; gdybym wolał zamułkę, sadziłbym automata),
Kup mikroskop kieszonkowy min. 40x i obserwuj trichomy, jak będą mleczne wtedy tnij nie będzie za muły.
Tutaj zerknij:
http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Kiedy_należy_ścinać

G

Gość

Guest
ku**a!!!! Przed chwila zauwazylem, ze jeden zabek w programatorze odskoczyl i roslina miala 15 minut przerwy w swieceniu -.- nie wiem od kiedy :/ oby sie nie hermila za bardzo :/

---------- Aktualizacja posta 03:41 ---------- Czas poprzedniego posta 03:39 ----------

P.S. Dzieki Klepniks za wszystkie rady!

G

Gość

Guest
Dzień 20 18/6

Plant ładnie sobie rośnie. Jest tak gęsto, że lst i podlewanie to mordęga - nie ma gdzie wetknąć drucików i konewki :crazy: Głównego szczytu już zbytnio nie mam jak kłaść, bo nie będę miał gdzie umocować mieszającego wiatraka. Plan jest taki - parę dni na wegu, żeby szczyty poszły w górę, ostateczne nagięcie i przełączenie na 12/12. Mam mały problem z otworem przez który idą kable. Jest zaklejony matą węglową, ale ile bym taśmy nie dał, to ciągle mi się odkleja i światło ucieka. To, że ucieka, to nie problem, tylko zastanawiam się, czy drobna ilość światła, która dostaję się tym otworem do boksa w fazie ciemnej, nie zhermi mi rośliny, albo nie będzie blokować kwitnięcia.

IMAG0216.jpg

IMAG0215.jpg

Bless y'all :spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół