akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[0,49m2] Dos-Si-Dos33 x4

Wyszukiwarka Forumowa:

Tripped.io

Well-known member
Buchów
193
Oświetlenie: Lumatek Attis 300W (starsza wersja)
Pestki:
2x od PanPestka.pl oraz 2x Barney`s Farm (+1 jedna malutka doniczka na próbę od PanPestka - również Dos-Si-Dos-33)
Doniczka: Airpoty chyba 11l jak mnie pamięć nie myli
Cykl:18/6h - 12/12h
Trening: Było LST, był Topping
Wyciągający: HAVACO ICM Silent 160 530m3/h
Mieszający: 1 jakiś tańszy, a drugi od Marshydro z oscylacją (gorąco polecam ten mieszak!)
Wlot powietrz: Pasywny
GrowBox: Herbgarden White 70x70x180.
Nawozy: Biotabs + BioPK na kwitnienie.
Medium: BioBizz Light Mix

Żałuje, że od razu nie założyłem tego tematu. Niestety pęd życia i natłok obowiązków powodował, że nawet podlewanie było dla mnie momentami wyzwaniem. Ale tego akurat absolutnie nie odpuszczałem! Zawsze szła odstana kranówka. Tylko raz mi się zdarzyło, że listki oklapły bardziej niż zwykle więc jestem z siebie dumny.

Mocno zastanawiałem się czy jest sens wrzucać fotorelację w takiej końcowej fazie ale wrzucam. Bo może źle szukałem, ale mam wrażenie, że mało tu na forum relek które miałyby tyle Dos-Si-Dosów na raz i to od dwóch różnych seedbanków. Może kogoś zachęcę/zniechęcę do tej odmiany.

No i do sedna - przez kompletny brak focusu nie pisałem niestety dat kiedy przełączyłem na 12/12. Jeżeli sięgam pamięcią w sylwka miałem już 12/12 także minęło już kupę czasu a mam wrażenie, że wciąż mam dużo białych pistli miejscami. Choć niektóre topy mają już mocną przewagę brązowych. Jedna roślina już z dwa tygodnie ma mocne kolory jesieni ale trichomy ma jak na zdjęciu. Muszę już jej ucinać liście bo robią się suche i boje się o pleśń. Generalnie myślałem, że już się wkradła, ale "otworzyłem" palcami topy i wszystko w środku jest zdrowe.
Mam wrażenie, że wszystko się tym razem mega dłuży. Mam też obawę, że ciachać mogłem już tydzień temu a te białe wypusty to efekt jakiegoś stresu i już po temacie :(

Jak Wy oceniacie kondycje, no i przede wszystkim - poziom dojrzałości? Jak potrzeba do dorzucę więcej zdjęć bo jestem świadomy, że nie są najlepszej jakości. Będę wdzięczny za pomoc!
dossidos33--1.jpg

dossidos33--2.jpg

dossidos33--3.jpg

dossidos33--4.jpg

dossidos33--5.jpg

dossidos33--6.jpg

dossidos33--7.jpg

dossidos33--8.jpg

dossidos33--9.jpg

dossidos33--10.jpg

dossidos33--11.jpg

dossidos33--12.jpg

Tripped.io

Well-known member
Buchów
193
Hej.
Mam wrażenie, że przedobrzyłem z przesuwaniem terminu ścinki. Chyba planuje to ściąć w najbliższą sobotę. Co sądzicie? Na jednej (co prawda głównie na listkach) widzę głównie bursztynowe trichomy.
Nie wiem, doradźcie mi co byście zrobili. Moim zdaniem to jest z 65+ dzień kwitnięcia. W sobotę byłby około 70.
Wiem, że zdjęcia nie oddają tego w 100% co widać na żywo no ale cóż, tylko takim sprzętem dysponuje.
Doradźcie coś proszę
dossidos33part2-2.jpg

dossidos33part2-3.jpg

dossidos33part2-4.jpg

dossidos33part2-5.jpg

dossidos33part2-6.jpg

dossidos33part2-1.jpg

Neki

Well-known member
Weteran
Buchów
1,522
Jak na tym ostatnim zdjęciu makro są topy
a nie liście to ja bym ścinał.
Jak masz zamiar trymować na mokro to lepiej jak będziesz miał czas czyli pewnie na weekend.

Tripped.io

Well-known member
Buchów
193
Jak na tym ostatnim zdjęciu makro są topy
a nie liście to ja bym ścinał.
Jak masz zamiar trymować na mokro to lepiej jak będziesz miał czas czyli pewnie na weekend.
Tak, tam starałem się głębiej wcisnąć soczewkę. Myli mnie bardzo ta roślina tym razem bo zazwyczaj miałem pełną jesień pod koniec i mniej wystrzałów białych pistli. Ale pod spodem jest od groma brązowych plus jak widać na makro - sporo brązowych trichomów. Tylko jedna z nich tak na prawdę kolor na żółty zmieniła. A odżywki odstawiłem z 3 tygodnie temu. Dzięki za odpowiedź!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół