akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[0.54m2][240W] Apple Fritter, Pineapple Express i GG#4

Wyszukiwarka Forumowa:

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Dzień 89 (30/10/49)

Ostatni tydzień-dwa, 85 dnia dostały ostatnie podlanie środkami (Sensi Bloom A+B 2ml/L + Advanced Nutrients Overdrive 1ml/L) i teraz tylko woda. Pilnuję wilgotności, powoli skręcam lampę i czekam na dożynki:
89_1.jpg

89_2.jpg

Black Crack już w zasadzie gotowy do zbioru:
89_3.jpg

Apple Fritter #1 najmniej dojrzały, jeszcze dochodzi. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie bo topy są napuchnięte fest i dość ciężkie/zbite, ale nie są mocno oszronione. Ta odmiana na papierze osiąga ponad 30% więc zobaczymy czy będzie mocna:
89_4.jpg

Pineapple Express:
89_5.jpg

Apple Fritter #2 mutant, już prawie gotowy, fenotyp dał sporo mniejsze topy niż #1:
89_6.jpg

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Dzień 96 (30/10/56)

Ostatnia prosta, pewnie będę kosił gdzieś między połową a końcem przyszłego tygodnia. Wszystkie panny zwolniły z piciem a włochy brązowieją. Poniżej kilka fotek:
96_08.jpg

96_07.jpg

Apple Fritter #1 najmniej dojrzały ale już końcówka. Topy napuchły konkretnie i są raczej ciężkie. Mimo braku dużej ilości szronu mocno się kleją:
96_06.jpg

Black Crack, już sporo brązowych tricho i jest w zasadzie gotowy, sample też fajnie działają, ale może poczekać kilka dni:
96_05.jpg

Pineapple Express, prawie wszystkie trichomy mleczne, pojawiają się ciemne. Mały sampelek suszy się:
96_04.jpg

Apple Fritter #2/Mutant już chyba gotowy, testowałem dolnego topa, moc była i to konkretna:
96_03.jpg

Najmniejsza gałąź Black Crack ucięta na testy:
96_02.jpg

Black Crack, najbardziej oszronione liście cukrowe jakie widziałem, testowo zwapowałem to co na foto w Arizer Solo 3 i nie powiem, leciały konkretne chmury i porobiło.
96_01.jpg

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Dzień 102 (30/10/62)

Jak na moje to chyba jutro będę ciął, ale jako, że to dopiero mój trzeci run to prosiłbym doświadczonych kolegów o rzucenie okiem na trichomy (starałem się zrobić reprezentatywne zdjęcie, topa a nie liści cukrowych), czy waszym zdaniem już pora na kosę?

Apple Fritter #1
tricho_04.jpg

Pineapple Express
tricho_03.jpg

Black Crack
tricho_02.jpg

Apple Fritter #2
tricho_01.jpg

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Dzień 103 (30/10/63)

Kosa, panny wiszą w namiocie i się suszą. I tym razem nie obyło się bez błędów (największy to zbyt późna defoliacja podczas kwitnienia), ale czuję, że ilościowo nie będzie tragedii, jakość też zapowiada się ok. Black Crack i Pineapple Express mają ładne zbite topy, Apple Frittery wyglądają mniej podręcznikowo, ale pachną super i kleją się fest więc jestem dobrej myśli.
103_08.jpg

Przed kosą wyglądały tak:
103_01.jpg

103_02.jpg

Apple Fritter pod koniec wybarwił się na czerwono:
103_06.jpg

Pineapple Express #2:
103_04.jpg

Apple Fritter #1, na zdjęciu nie widać 1/3 gałęzi które ułamały się:
103_05.jpg

Przed kosą dokonałem kilku eksperymentów mających zestresować rośliny na sam koniec w celu zwiększenia produkcji kanabinoidów. Na 36h przed przewierciłem pnie dwóch roślin. Rośliny dodatkowo były przesuszone, ostatnie podlanie na 4 dni przed kosą dostały lodowatą wodą. Nie mam pojęcia czy to coś daje ale postanowiłem spróbować.
103_07.jpg

103_03.jpg

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Ok, smakołyki w słojach, RH się stabilizuje, oczywiście przesuszyłem lekko ale nawodniłem metodą skórki od pomarańczy, ważyłem "na sucho":
g3_01.jpg

Wynik:
Black Crack: 74g
Pineapple Express: 76g
Apple Fritter #1: 118g
Apple Fritter #2: 85g
Do tego poszło jakieś 15g sampli i popcornu ale nie będę doliczał.
Total: 353g

Jakościowo topy Black Crack i Pineapple Express są dość zbite, Apple Fritter raczej luźniejsze. Wyszło około 60% topów dość wysokiej jakości, 30% znośniej i 10% słabej.

Poniżej kilka fotek, Pineapple Express:
g3_02.jpg

Black Crack:
g3_04.jpg

g3_03.jpg

Za 2-3 tygodnie tradycyjnie wrzucę podsumowanie, lepsze fotki topów, analizę zapachu i smoke report.

Beasto

Ujarany cały dzień
Weteran
Buchów
14,415
Odznaki
10
Wywal te skórki, szczególnie że bovedę wrzuciłeś.

No i git wynik i topy :D

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Wywal te skórki, szczególnie że bovedę wrzuciłeś.

No i git wynik i topy :D
Dzięki! Bovedy stare/ledwo działają, już wyjąłem, skórki wleciały na ~8h do podbicia RH tylko (miałem 35-45% po 24h od zapeklowania).

Gardzibuch

Well-known member
Buchów
925
Smoke report :smoking:

Dobra, curowały się ~miesiąc i do tego miałem okazję trochę zejść z tolerancją i prawilnie przetestować sort. Wszystko testowane w formie jointa (z tytexem i bez) oraz waporyzując (Arizer Solo 3 i Dani Fusion 2.0)

Apple Fritter, Barney's Farm, pheno #1:
AF1_1.jpg

AF1_2.jpg

Apple Fritter, pheno #2
AF2_1.jpg

AF2_2.jpg

Pheno 1 dało większe i bardziej puszyste topy, phoeno 2 to mutant, pałki cienkie i bardziej luźne. Nie wyglądały na mocno oszronione ale mega kleją się nawet po wyschnięciu. Zapach i działanie obu bardzo podobne tak więc recenzuję zbiorczo. Pachnie faktycznie jak jakiś jakbłkowy wypiek (taki supermarketowy) z lekką nutką ziemistości, czuć to również podczas brania bucha. Moc: jest to bardzo silne palenie, nawet podczas skrajnie wysokiej tolerancji dwa nabicia z arizera składają mnie. F2 mutant wyszedł minimalnie mocniejszy. Działanie to kombo mocnej indi z mocną sati, to chyba najprostsze co mogę napisać, czuć body high i to dość silny (siada na gały itd) ale też wchodzą dość mocne jazdy. Zdecydowanie palenie dla doświadczonych zawodników. Posadziłem to bo miałem ten sort od dila i mega mi się podobał i wyszło praktycznie identycznie pod względem wyglądu i działania. Ocena 8/10 (obniżam 1 punkt za wygląd topów, nie podobają mi się), mam jeszcze 3 pestki i na bank posadzę znowu.

Pineapple Express #2 od G13 Labs:
PE1_1.jpg

PE1_2.jpg

Topy bardzo zbite, z jasnozielonego zrobiły się lekko żółtawe po curringu, mocno żywiczne. Zapach badzo ciekawy. Podczas curingu po paru dniach ze słoja poczułem zapach... gówna, takiego kurde z kibla na stacji benzynowej :suicide: Bałem się, że coś gnije itp ale RH było niskie i zero śladów plechy/gnicia itd. Na szczęście po 2 dniach zapach znikł i przeszedł bardziej w coś a-la piwo typu tropikalna IPA, jest bardzo mocny, rozchodzi się po mieszkaniu po 1-2 minutach od otwarcia słoja i jest bardzo przyjemny. Moc i działanie: dość mocna indy, typowe body high, zero paranoi, dobre jako takie "codzienne palenie". Ocena 8.5/10, bardzo spoko, najlepsze z tego runa.

Black Crack czyli mój cross F1 Green Crack z Black Dominą:
BC1_1.jpg

BC1_2.jpg

Wyszło coś bardzo podobnego w działaniu do Green Cracka (praktycznie identycznie) więc jak co to odsyłam do mojej recki tu: https://forum.haszysz.com/threads/0...reen-crack-i-coco-milk-s1.135647/post-1909442 - jedyna różnica to zapach, jest dużo gorszy od GC, lekko wyczuwalne nutki owocowe oraz delikatna nutka ziemista, przypomina mi bardzo Northern Lights auto które miałem (prawie zero zapachu). Działanie i moc jak Green Crack. Ocena 6.5/10 za braki w profilu terpenowym.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół