- Buchów
- 2,504
Siema, poprzednie grow zakończone i lecimy dalej z forumowymi pestkami, tym razem większość przestrzeni przeznaczona dla dzieci Bortka. Plan jest na 12 sztuk ciętych na procę, tym razem celuję w nieco dłuższy weg, 25 dni z opcją przedłużenia jeśli uznam za stosowne.
Setup:
- box ze sklejki na wymiar, jakoś 83x62x167
- lampa SF2000 200W LED
- wentylacja: Aygrochy 350m3/h z regulacją, komputerowy na wlocie, 2x 5w Garden HighPro mieszaki i filtr Prima Clima 200+ m3/h
- doniczki 0,8l -> 3,15l -> 7l
- podłoże z poprzednich upraw z dodatkami biotabs, Biobizz LightMix na początek w 0,8l
- nawozy: Biotabs tablety, Silicium Flash, Startex, Orgatrex, Plagron Vita Race, Sugar Royal, Green Sensation, Power Roots, CalMag Pro i MgSO4
- podlewanie od 3,15l blumat
Pestki:
- 5x Black Cherry Gorilla x Orangeade reg @Bortek
- 5x Purple Majik x Meathead reg @Bortek
- 5x Lime Blueberry x Meathead reg @Bortek
- 2x Goji/Black Lime Reserve x Special Occassion fem @Żul
- 2x Sherbet Mint Chips fem @GnomesGarden.pl
- 2x Biscotti Mintz fem @BabciaGanja.pl
Wrzucone na 24h do wody 2.02. Po tym czasie większość pękła. Problem miałem z PMxM, po 3 dniach na ręcznikach pękła jedna, 4 z 5 musiałem zrobić precrushing. Jedna padła bez wyjścia na powierzchnię, pestka zgniła z wystającym kłem. Wychodziły na przestrzeni kilku dni, dwie ostatnie dopiero dziś zaczęły się pokazywać. Uśredniając liczę start od soboty 8.02
3/0/0
Miały trochę mało światła i mocno się wyciągnęły, dziś większość podsypałem i podlałem. Mają ciepło i wilgotno, idą w porządku. W tygodniu opryskam Power Roots. No i to tyle na ten moment
Setup:
- box ze sklejki na wymiar, jakoś 83x62x167
- lampa SF2000 200W LED
- wentylacja: Aygrochy 350m3/h z regulacją, komputerowy na wlocie, 2x 5w Garden HighPro mieszaki i filtr Prima Clima 200+ m3/h
- doniczki 0,8l -> 3,15l -> 7l
- podłoże z poprzednich upraw z dodatkami biotabs, Biobizz LightMix na początek w 0,8l
- nawozy: Biotabs tablety, Silicium Flash, Startex, Orgatrex, Plagron Vita Race, Sugar Royal, Green Sensation, Power Roots, CalMag Pro i MgSO4
- podlewanie od 3,15l blumat
Pestki:
- 5x Black Cherry Gorilla x Orangeade reg @Bortek
- 5x Purple Majik x Meathead reg @Bortek
- 5x Lime Blueberry x Meathead reg @Bortek
- 2x Goji/Black Lime Reserve x Special Occassion fem @Żul
- 2x Sherbet Mint Chips fem @GnomesGarden.pl
- 2x Biscotti Mintz fem @BabciaGanja.pl
Wrzucone na 24h do wody 2.02. Po tym czasie większość pękła. Problem miałem z PMxM, po 3 dniach na ręcznikach pękła jedna, 4 z 5 musiałem zrobić precrushing. Jedna padła bez wyjścia na powierzchnię, pestka zgniła z wystającym kłem. Wychodziły na przestrzeni kilku dni, dwie ostatnie dopiero dziś zaczęły się pokazywać. Uśredniając liczę start od soboty 8.02
3/0/0
Miały trochę mało światła i mocno się wyciągnęły, dziś większość podsypałem i podlałem. Mają ciepło i wilgotno, idą w porządku. W tygodniu opryskam Power Roots. No i to tyle na ten moment

Ostatnia edycja: