akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[0.64m][HPS 250W] Soul Ripper, OG Kush , Black Jack herer, Diadmont Skunk

Wyszukiwarka Forumowa:

septopreclean

Active member
Buchów
1
Witajcie ,

Na początek specyfikacja sprzętu :

Box hydroshot 80 wym 80x80x160
Wentylacja: wlot axial flo 125mm turbo , wylot no name jakiś 150mm średnicy 300m3/h wraz z filtrem węglowym ,

Doniczki : 4sz - 11 litrowe
Ziemia : plagron growmix
Nawozy tylko organiczne : aktualnie mam biobizz 3pak

Oświetlenie to aktualnie hps 250W dual spectrum na magnetycznym balascie
Nawilżacz 5 litrowy , termometr z higrometrem , kamera do podgladu live

Faze wzrostu licze jak juz roslinki mialy kilka centymetrów od 25 września , wg harmonogramu wczoraj miałbo być przejście na oświetlanie 12/12 ale zrobie to w środę ( aktualnie w środku są dwie sadzonki które trafią do microboxa który jest budowie

Zdjęcia wklejam w kolejności od najstarszych.

aktualne Stan na dzisiaj czyli 16 dzień weg

Zaczełem nawozić 2 dni temu bio grow w ilości 1ml / litr

Pozdrawiam i oby do końca planuje ciąć wg grafiku 12 grudnia ale pewnie się wydłuży z 2 tygodnie

---------- Post Zaktualizowany 22:12 ---------- Data pierwszego postu 21:50 ----------

uzupełnie jeszcze dane o kiełkowaniu , robie to tak , nasionka wrzucam do szklanki wody na ok 12 godzin czasem dłużej a następnie daje do docelowej donicy ziemi jest ok 60% , jak już się trochę wyciągną , zapełniam donice ziemią aż do końca , nigdy nie bawiłem się w treningi , ale w ostatniej uprawie krzaki wyrosły mi na wysokość 1.5m i była lipa, był też za długi weg wtedy. Teraz zastosowałem trening kładzenia głównej łodygi na ziemię i przyczepiam za pomocą drutu który wbijam w ziemię nie wiem co z tego wyjdzie zobaczymy.

Ostatnia edycja:
P

Piję Mleko

Guest
Fajnie rosną i fajnie że dużo miejsca. Oby 250g. Pozdro.

Jacula

Well-known member
Buchów
25
No cóż jest miejsce w pierwszym rzędzie więc zasiadam i kibicuje

septopreclean

Active member
Buchów
1
mała aktualizacja .

od 12.10 przełączyłem światło na 12/12
zaczełem nawożenie bio grow , top max , big bloom ,( biobizz) na razie maltka dawka 1ml / litr z każdego

fotki z dzisiaj:

soul ripper:

black jack herer:

diamont skunk

og kush rosnie najsłabiej , a niektóre liście są zdeformowane (były już od pestki) wyglądają jakby niektórym liściom brakowało wody . ale jest jej odpowiednio

po prawej stronie jest og kush zwróccie uwagę na liście

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Wszystko wporzo tylko ten og kush.... zauważyłem w aktualnych fotorelacjach że wiele osób ma z nim jakieś problemy. Pewnie zamulił trochę by ruszyć potem. Zrób zdjęcie z bliska chorego liścia może kto pomoże

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Mam podobne problemy z OG Kushem, pomarszczone liscie, zdeformowane i w dodatku zolte plamki

Żul

Rzeczny
Buchów
23,255
Wszystko wporzo tylko ten og kush.... zauważyłem w aktualnych fotorelacjach że wiele osób ma z nim jakieś problemy. Pewnie zamulił trochę by ruszyć potem. Zrób zdjęcie z bliska chorego liścia może kto pomoże
Ka z kolei widziałem na stronce któregoś z producentów, ze nie jest on dla amatorów, a raczej dla zaawansowanych growerów.
Z resztą tyle tych OG'ków na rynku, a zastanawia mnie który ma najwiecej wspólnego z oryginałem. :p

septopreclean

Active member
Buchów
1
Dzisiejsza aktualizacja
Na początek z micro boxa który wystartował 12 pażdziernika
oświetlenie to 6 żarówek led e27 o mocy 11W 5000K na flo wymieniam żarówki na 6szt 2600K 11.5 W
box nie jest duży wymiary ok , 48x 60x 55 cm wysokie wlot i wylot to wentylator kanałowy przepływ koło 100m/3

No i duży box
od 12 pażdziernika była zmiana światła na 12/12 i już kwitną powoli

Ścinanie planuje na ok połowę grudnia , zobaczymy jak to będzie wyglądać
oby z fartem do końca

septopreclean

Active member
Buchów
1
Uwaga podaje wyniki:
BLACK JACK RIPPER : 45G SUCHEGO
Diamond auto " 37,7 G
OG KUSH 35.6G
SOUR RIPPER 41.7G

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół