akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

0.64m2, 400W HPS, Critical+ & OG Kush + gratisy

Wyszukiwarka Forumowa:

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Witam

Zaczynam swoja przygode z nasionkami. Moja wiedza narazie nie jest szczegolnie obszerna i choc mam swojego dobrego opiekuna, to wskazowki i uwagi mile widziane :D

3 Critical +
1 Og Kush
1 Chocolopez
1 Champagne Kush

Namiot 80x80x200, Lampa HPS 400Watt.

5x 20L & 1x 12L Wszystko w ziemi na poczatek, nawozy z firmy Canna.

Wszystkie nasionka wykielkowaly 3-4 dni temu i atualnie wygladaja tak. Zastanawiam sie czy mozna juz je przeniesc do docelowych ?

displayimage.php
[/url][/IMG]

Ostatnia edycja:

Dyzma

odwyk...
Weteran
Buchów
4,460
Odznaki
2
Buch na dobry początek...popatrzymy co wyjdzie.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Wszystkie nasionka wykielkowaly 3-4 dni temu i atualnie wygladaja tak. Zastanawiam sie czy mozna juz je przeniesc do docelowych ?

Nie, nie

Za małe są, musisz poczekać aż korzenie będzie lekko widać od dołu, a jak nie masz dziurek to na czuja, ale na pewno nie teraz.

Dałeś już pod lampę ?

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Nie, narazie stoja wokol zwylej lampki biurowej od kiedy sie wylonily na zewnatrz.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
No to natychmiast do boxa pod lampę, przecież już się robią patyki.

novice2015

Well-known member
Buchów
0
No to natychmiast do boxa pod lampę, przecież już się robią patyki.

Przelozylem

Ale co jesli cykl chce zaczac gdy beda juz w docelowych donicach ?? i wlaczac lampe o 5 rano do 23 ??? bo tka mi pasuje.... a Teraz sa pod lampa?? nie moge teraz zaczac lampami od 13 do 7 rano....

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Ustaw od 5 do 23 i tyle, nie musisz swiecic cale 18h od wstawienia...

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Ustaw od 5 do 23 i tyle, nie musisz swiecic cale 18h od wstawienia...

Czyli niech grzeje dzis do 23 i normalnie zaczac liczyc czas wegetacyjny od dzis, tak??

A kiedy je przeniesc do docelowych ?? bede musial to zrobic podczas gdy lampy beda wlaczone, bo z tego co wiem, to w nocy najepiej nie zagladac do roslinek.

Ostatnia edycja:

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Tak wkładaj pod lampę i świeć normalnie w godzinach w których chcesz świecić, roślina w pierwszy dzień nie musi mieć idealnych 18h ;)

Wegetacje możesz już liczyć bo wyszły na powierzchnię.

Oj kolego musisz doczytać, to nie jest tak że wkładasz pod lampę jak dopiero w docelowych itp. Z przesadzaniem jak pisałem wcześniej.
Jeżeli to są kubeczki około 200ml to sądze, że około 7 dni moga tam być, ale pewnie dziur od spodu nie zrobiłeś....

novice2015

Well-known member
Buchów
0
Tak wkładaj pod lampę i świeć normalnie w godzinach w których chcesz świecić, roślina w pierwszy dzień nie musi mieć idealnych 18h ;)

Wegetacje możesz już liczyć bo wyszły na powierzchnię.

Oj kolego musisz doczytać, to nie jest tak że wkładasz pod lampę jak dopiero w docelowych itp. Z przesadzaniem jak pisałem wcześniej.
Jeżeli to są kubeczki około 200ml to sądze, że około 7 dni moga tam być, ale pewnie dziur od spodu nie zrobiłeś....

Ucze sie :D trening poprzez praktyke wydaje sie najlepszym rozwiazniem :)

a mianowicie robilem wg instrukcji znajomego, ktory powiedzial, ze przelozyc jak osiagna dana wysokosc( pokazal mniej wiecej jakie maja byc) i od tego momentu liczyc okres wegetacji. Nie kwestionuje Twojego doswiadczenia jak i jego, bo jego swiadkiem jego kunsztu jestem nie od dzis, widzialem, testowalem i zawsze bylo mega. Ale koniec koncow zrobilem tak jak kazales.

Fakt, nie zrobilem dziurek na spodzie, ale info jzu trafia do notesu i bede wiedzial na nastepny raz:)
Co dokladnie daja te dziurki ??

Pikar

Well-known member
Buchów
0
Pierwszy dzień wegetacji liczmy od tąd od kąd roślina pokarze sie na powierzchni.
Te "dziurki" to są po to żeby nadmiar wody przez nie leciał, i jest to bardzo ważne.

novice2015

Well-known member
Buchów
0
W pierwszym dniu wegetacji wilgotnosc okolo 70%, temperatura nawet do 31.5 C i nie wiem jak ją zbić, wentylator chodzi na prawie pół skali i nie bardzo moge go zwiekszyc bo juz halasuje. Czy powinienem martwic sie ta temperatura ?? po wylaczenia lamp wilgotnosc takze okolo 70% a temp 24 C.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
A gdzie masz termometr? Pokaz foto. 31.5 nie jest najgorzej, zwieksz wilgotnosc to tez spadnie temp.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół