• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

09909090

Wyszukiwarka Forumowa:

XgrowboX

Member
Buchów
0
Ja slyszalem, ze marihuana spowalnia rozwoj komorek rakowych w ludzkim organizmie. Jesli taka odpowiedz Cie satysfakcjonuje!? Czyli wit C juz raczej tego nie da, ale sa i owoce ktore maja podobne wlasciwosci... Jedno jest pewne, marihuana ma na pewno wiecej pozytywnych dzialan na ludzki organizm niz jakis owoc... Co nie znaczy ze nie ma negatywnych! W kazdym badz razie w wiekszosci dolegliwosci chodzi o nastawienie pacjenta.... Czy wygra walke z rakiem przez trawke? Oczywiscie, ze nie, ale bedzie mu o wiele łatwiej stawic czola zyciu w bolu i stresie. Nie wiem jak to sie ma do ludzkich organow, narzadow czy innych flakow, ale ja pale zielsko 12 lat i chwale to co pale

Patrykzgr

Active member
Buchów
0
No i o taką konkretną odpowiedź mi chodziło ;)) Niech ku**a inwestują w badania nad zielskiem!Wiele słyszy się o tych innowacyjnych metodach walki z nowotworem, być może thc będzie furtką do 100% uleczalności ciężkich przypadków nowotworów... ;) Oby!

zjarany emeryt

Emeryt
Weteran
Buchów
11,981
Odznaki
9
Zioła nie można opatentować, więc nie badają zioła, tylko to ci z niego można wyizolować.

XgrowboX

Member
Buchów
0
W Izraelu badaja zielsko... Tam jest najwiekszy instytut ktory sie tym zajmuje! W USA tez sa, ale tam te badania, sa "Manipulowane" i pochlebne opinie, nie trafiaja raczej do gazet ;)) Poza tym zeby dostac taka zgode na badania, to trzeba sie zwrocic do jakiegos instytutu, ktory daje zgody wybiurczo, a probki towaru sa slabej jakosci i w ogole jakies matactwo... Izrael przoduje w badaniach nad ganją ;) Pozdro

masterofbigos

Well-known member
Weteran
Buchów
0
marihuana nie leczy z chorób ,co najwyżej ma działanie niwelujące skutki chorób jakimi są : ból,depresja,mdłości,brak łaknienia itd.

pzdr

loniu

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Oglądałem ostatnio na jakimś programie taki film/serial? dokumentalny "Narkotyki" i było tam o Heroinistach itp, ale przyszedł czas na marihuanę no i była mj pokazywana jako lecznicza, była opisywana sytuacja w Californi, bo tam Marihuana jest wypisywana na receptę i była pokazywana taka jedna Kobieta która strasznie cierpiała z powodu jakiejś choroby i została jej właśnie polecona mj, wypowiadała się, że bez niej nie może funkcjonować w powodu bólu, że znalazła w niej ukojenie itp. Pokazywane było jak kupuje zioło w takim sklepie coś w rodzaju apteki. Miała specjalną kartę coś w rodzaju paszportu i tam za gablotką było w ch*j odmian konopi wszystko elegancko opisane :D...
Mogła sobie wybrać i kupić chyba 3g. Następnie pokazywany był sposób palenia nie jakieś jaranie z butli czy lufki, bo sami wiecie, że powstają wtedy różne szkodliwe rzeczy uwalniają się toksyny itp. Ona miała taką "maszynkę", że wkładała tam mj i na górę zakładała coś w rodzaju balona/torebki plastikowej i to urządzenie nie spalało mj tylko podgrzewało ją do odpowiedniej temp i ta torebka tak powoli bez stresów napełniała się wyglądało to jakby powietrzem, ale zawarte tam były THC i wszystkie inne odpowiednie składniki (nie pamiętam już co) Ona powoli ściągała ten balon ale był tak skonstruowany, że nic się nie ulatniało. Szła z nim na kanapę kładła się i powoli wdychała opary. Następnie pokazane były uprawy w Holandii itp Było to chyba w wielką sobotę, bo musiałem iść do kościoła coś koło 19.30 i nie pooglądałem do końca jeśli ktoś wie co to był za film dokładniej bardzo proszę o info. Proram to coś z sagi Discovery
pozdro

Vapo to:
[FONT=&quot]Inhalacja vaporizerem polega na podgrzewaniu ziół, w wysokiej temperaturze substancje w nich zawarte parują (nie paląc się) a co za tym idzie nie wytwarzają się toksyczne i szkodliwe substancje zawarte w dymie.

Jeżeli Vaporizer posiada regulację podgrzewania ziół to jest możliwość inhalowania również świeżymi wilgotnymi ziołami;)

No właśnie to w taki sposób paliła tą marihuanę ;pp
[/FONT]

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
marihuana nie leczy z chorób ,co najwyżej ma działanie niwelujące skutki chorób jakimi są : ból,depresja,mdłości,brak łaknienia itd.

pzdr

GŁUPOTA, kolego, marihuana usuwa objawy podobnie jak tabletka przeciwbólowa a nie, że usuwa skutki chorób
</P>

G

Gość

Guest
Ale tez takie każda potwora znajdzie swojego amatora <sex> haha wiec ***ani chemicy i tak znajda klienta na ten syf (przykład z moim kuzynem przez co stracił mój szacun a z nim pierwszy raz paliłem ziółko jak mialem cos ponad 13 lat jak weszły dopalacze dla frajerów niszczące beret palił to bo twierdził ze po tym jest chociaz pewny ze bedzie gruba Bomba ... ) wiec niektórzy poprostu wola spalic lufke na 2 i sie zaj***ć , pózniej sie dziwic ze maja taka nie inna opinie o MJ jak kolesie palący stuff od takiego dila po roku czasu maja kisiel zamiast mózgu i sa uzależnieni , tak jak w któryms z pierwszych postów wyczytałem ze po zrobieniu testów wykazało środki takie jak heroina .... Brak słów. :pr:

Mi rowniez. Dorosnij.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

StevieFG

Well-known member
Buchów
0
Marijuana medyczna to nic innego jak prawidlowo posadzone roslinki z dobra temperatura / swiatlem / wentylacja. Uzywane sa organiczne gleby,nawozy. Kazdy rodzaj marihuany moze byc medyczny czy to AK-47 czy bluebarry kush czy Haze. NIE ma czegos takiego jak osobna-medyczna marihuana. Bylem w Los Angeles w "aptekach" i MENU rodem z coffeshopow z amsterdamu :-() z opisem THC/CBD rodzajem suszu, najlepsze zastosowanie i na koncu cena. 1g dobrego towaru (17-22% THC ) moze dojsc nawet do 40$ :-/

Ostatnia edycja:

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Coś co jest do wszystkiego jest do niczego.

W Izraelu badaja zielsko... Tam jest najwiekszy instytut ktory sie tym zajmuje! W USA tez sa, ale tam te badania, sa "Manipulowane" i pochlebne opinie, nie trafiaja raczej do gazet ;)) Poza tym zeby dostac taka zgode na badania, to trzeba sie zwrocic do jakiegos instytutu, ktory daje zgody wybiurczo, a probki towaru sa slabej jakosci i w ogole jakies matactwo... Izrael przoduje w badaniach nad ganją ;) Pozdro

Pozwolenia wydaje DEA i za byle co zabiera. Poczytaj o kimś takim jak Alexander Shulgin gdzie zabrano mu pozwolenie z powodów politycznych gdyż odkrył zbyt wiele pozytywnych zastosowań tryptamin i fentyloetyloamin które nie były na korzyść wszystkim delegalizacją. Ten człowiek zrobił coś takiego jak niedawno mieliśmy z dopalaczami tylko on te substancje syntezował gdy nikt jeszcze nie myślał o dopalaczach.

paprotka

Well-known member
Buchów
0
masz jakieś materiały o tych pozytywnych zastsowaniach tryptamin i fentyloetyloamin ?

Odnośnie tej medycznej marihuany to dziwi mnie to troszkę.. niby raz gadają że to thc, a raz że cbd, a raz że odpowiednia proporcja ich. W stanach jak waporyzują to i tak chyba tylko thc uzyskują bez cbd(?).

pzdr

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Kazdy rodzaj marihuany moze byc medyczny
Nie każdy, Medyczne odmiany zawsze zawierają CND i CBD: )
Więc powiedzenie że "wszystkie" jest błędne, bo nie wszystkie zawierają te substancje w takiej ilości aby one były skuteczne w walce ze schorzeniami zdrowotnymi.

buch123

Well-known member
Buchów
0
Każda odmiana na coś pomaga. Czy to na sen, poprawę humoru, apetyt, rozkminy trudniejszych spraw, odpczynek. Wiec to raczej pojęcie względne. Każdy cannabis ma coś w sobie i tyle. :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół