• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

1 x Diesel v2.0 Indoor

Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.

Bombs

Well-known member
Buchów
0
Witam ! Oto mój pierwszy w życiu pomidorek, Diesel v2.0 - Indoor. Chciałem się dowiedzieć jak byście to ocenili i co ewentualnie doradzili. Boxa i lamp nie mam bo poprostu nie mam tylu pieniędzy. Ale kolega sadził tak jak ja i czasami wynosil na dwór swoją roślinke, ma 2 miesiące i rozwija się bez zarzutów.

Roślina: 1 x Diesel v2.0
Box: brak
Oświetlenie, wentylacja - roślina stoi sobie na parapecie więc światło i wentylacje ma takie jakie jest na parapecie - światło naturalne i w miare przewiewnie.
Ziemia: ph 6 : 6,5
Nawóz: Najprawdopodobniej Biohomus

Kozaczek

Active member
Buchów
0
Siemanko.
Napisz, który to dzień z życia roślinki wtedy będzie można więcej o niej powiedzieć. Jeszcze z tańszych nawozów możesz kupić florovit lub planton K.
Pozdro!

Bombs

Well-known member
Buchów
0
Jest to 16 dzień :zjarany:

---------- Aktualizacja posta 09-07-2012 10:38 ---------- Czas poprzedniego posta 07-07-2012 21:20 ----------

Z racji tej , że nie mam box'u wymyśliłem coś takiego jak poniżej. Wstawiłem tam swoją drugą roślinkę ( obydwie posadzone w tym samym czasie ). Roślinki będą miały naturalne światło, powietrze ale oczywiście do czasu, do puki nie urosną większe. Potem się coś wymyśli. Narazie sobie stawiam je tam gdzie jest lepsze słońce a na noc do domu. A garnek taki ponieważ nie chciałem żeby je zdmuchnął wiatr. I wiadomo, że sreberko też swoje robi. Czekam na opinie.:zjarany:

poczatkujący123

Well-known member
Buchów
0
Z tym wiaderkiem to całkiem dobry pomysł jak na 16 dzien to całkiem niezle ; ) pozdro

Bombs

Well-known member
Buchów
0
A o LST co byście tutaj powiedzieli ??? :) :zjarany:

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Elo !jak na takie warunki zle nie wyglada u niektórych w pcboxach na 16dzień sa mniejsze,ale moim zdaniem lepiej jak one beda bezpośrednio na slońcu niż tam w głebi garnka alufolia też wcale nie jest taka wydajna lepiej juz koc ratunkowy no ale jak tam wolisz :).co chodzi o LST to jeszczze poczekaj z tydzień dwa.

Bombs

Well-known member
Buchów
0
Tak na bezpośrednie słońce boje się je dać żeby mi łodyg nie złamało bo czasami na prawde mocno zawieje. Jedynie na parapecie. Ale jedyny parapet na jakim moge to postawić to w pokoju w którym dużo się pali papierosów.

dudens24

Well-known member
Buchów
0
To nie istotne to nawet na tym parapecie o ile jest naprawde duży dopływ sloneczka,co chodzi o wiatr to zeczywiscie jest jeszcze mało rozwinieta łodyżka jest cienka ale jak wieje słabiej to jak najbardziej wystawiaj wiatr wzmocni ci pomidorka i bedzie silniejszy plant.

Bombs

Well-known member
Buchów
0
No ale jeżeli ja chce sobie tak ją wystawić żeby było świeże powietrze i naturalne światło to musi być czymś zabezpieczone ( w tym przypadku jak stoi w tym garnku to wiatr tam tak nie dosięga tylko lekko powiewa ) a jak nie to bym musiał cały czas przy niej siedzieć żeby mi się właśnie nie złamała.

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Puki nie bedzie silniejsza to trzymaj tak jak trzymasz za jakiś tydzień-dwa normalnie na słońce nawet jak bedzie wiało napewno sie już nie złamie to sa łodygi twarde i giętkie najmocniejsze włukno na świecie także sie nie obawiaj.

Bombs

Well-known member
Buchów
0
Dokładnie . ;)

---------- Aktualizacja posta 10-07-2012 16:00 ---------- Czas poprzedniego posta 09-07-2012 15:31 ----------

A donica na taki AF to jaka ? Bo czytałem tyle postów i gdzie nie gdzie mówią, że 5l a czasami 20l. ;/:pl:

---------- Aktualizacja posta 13-07-2012 15:55 ---------- Czas poprzedniego posta 10-07-2012 16:00 ----------

Wczoraj były 3 tyg. Do jakich donic byście je dali ? Udzieli mi ktoś tu w końcu jakiejś rady ?:zjarany:

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół