• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

1 X Super Cali Haze od Short Stuff

Wyszukiwarka Forumowa:

rumunek24

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich. Postanowilem ze jedna z moich roslinek powedruje na balkonik, gdzie dociera naprawde duzo swiatla. Doniczka 5l na poczatek. Odmiana na ktora padlo to super cali haze, z tego wzgledu ze jest to automat dochodzacy az w 150 dni i osiagajacy ponad 2 metry outdoor (zaplanowane lst).
Nawozy, które zaczne podawac: vitalink bloom earth, canna pk13/14 oraz canna boost accelerator, ziemia: canna terra plus.
Zapraszam do odwiedzania mojej fotorelacji.

13.05.2012
7 dzien

---------- Aktualizacja posta 15:49 ---------- Czas poprzedniego posta 15:41 ----------

Przesadzilem roslinke do wiaderka 13l, zaczela juz ladnie kwitnac. Podalem jej minimalna dawke vitalink bloom earth (NPK 4-2-4) oraz 1/4 dawki pk 13/14.
Zastosowalem lekkie lst, pozniej nagne bardziej.
Oto kilka fotek:

10.06.2012
35 dzien

---------- Aktualizacja posta 16:00 ---------- Czas poprzedniego posta 15:49 ----------

Zauwazylem male mszyce ktore robia mi biale plamki na lisciach i skladaja jaja. Wiem ze to nie dobrze, bo wypijaja sok z rosliny przez co roslinka karlowacieje lub mutuje (u mnie wiele lisci jest troj-palczastych). Zastosowalem srodek w spryskiwaczu przeciwko mszycom i narazie spokoj. Cali ladnie puszcza topik za topikiem, choc efekty lst nie sa jeszcze widoczne.

23.06.2012
48 dzien

---------- Aktualizacja posta 16:04 ---------- Czas poprzedniego posta 16:00 ----------

Dwa nowe szczyty zaczely sie wybijac na koncu rosliny. Dosc smiesznie zaczyna wyglacac. Niestety pogoda w UK jest tragiczna, caly czas pada i zero slonca, co widac po wzroscie roslinki ;(

30.06.2012
55 dzien

---------- Aktualizacja posta 16:10 ---------- Czas poprzedniego posta 16:04 ----------

Kolejny tydzien z deszczem, niopuszczajacym choc na chwilke. Moja mala ma juz chyba dosc tej wody wiec zabieram ja na przetrwanie do growboxa (niestety mam tam tylko 90w ufo led (5500lm) ale lepsze to niz czarne chmury).Wlaczylem 24/0 i narazie do pojawienia sie slonca tak musi zostac. Ponizej fotki z ostatniego dnia pod golym niebem:

6.07.2012
61 dzien

Myslicie ze jak je potrzymam w domu przez kilka dni i pozniej dam je na out spowrotem to nic im nie bedzie? Mam nadzieje ze nie :zjarany:
Up juz wkrotce. A tymczasem cheese + :bongo4:

chudyrok

Well-known member
Buchów
0
ja bym sie juz trzymał ilisci swiatła dziennego a nie dawał na 20/4 bo moze to i af ale ja bym nie skakał tak z tym oswietleniem daj jej dzien od 4 do 21 i jej to spasi na bank jak na taki wiek to słabiutko mysle zenie dozyje 150dni i raczej kosa bedzie wczesniej ale i tak zycze jak najlepiej
a jak to ufo sie spisuje na flo bo wega przyznam ze robi dobre rzeczy a jak u ciebie to wyglada
_________________________edit:
Kolejnym zakupem w najblizszym czasie bedzie cfl dual 200w, mysle ze w polaczeniu z ufo ledem bedzie ladny efekt.
ten clf to jest dobry ale na wega na flo b słabo sie sprawdza lepiej szło na zwykłych kompaktach zwyczajnych energooszczednych
ale jak sie juz uparłes to nie bierz dual tylko na flo k 2700 jak dobrze pamietam a na wega bedziesz miał leda jak beda małe jak podskocza walisz led+cfl

Ostatnia edycja:

rumunek24

Well-known member
Buchów
0
ja bym sie juz trzymał ilisci swiatła dziennego a nie dawał na 20/4 bo moze to i af ale ja bym nie skakał tak z tym oswietleniem daj jej dzien od 4 do 21 i jej to spasi na bank jak na taki wiek to słabiutko mysle zenie dozyje 150dni i raczej kosa bedzie wczesniej ale i tak zycze jak najlepiej
a jak to ufo sie spisuje na flo bo wega przyznam ze robi dobre rzeczy a jak u ciebie to wyglada

No niestety mala narazie bo dzien w dzien deszcz i slonca prawie nie widziala. W srode ma byc cieplo to ja wystawie juz na stale chyba. A co do ufo to nic specjalnego. Moze gdybym mial z 4 takie to byloby ok, jedno stanowczo za malo na moj box. Kolejnym zakupem w najblizszym czasie bedzie cfl dual 200w, mysle ze w polaczeniu z ufo ledem bedzie ladny efekt.
Pozdro <wodna>:zjarany:
A co do 150 dni to watpie czy to wogole prawda, bo to automat, w dodatku zaczal kwitnac juz po 10 dniu zycia ;)

Przypomnialem sobie ze mialo byc 24/0 z tym swiatlem. Sorry ale masakra <wodna> cheese <wodna> :zjarany:

---------- Aktualizacja posta 15-07-2012 16:45 ---------- Czas poprzedniego posta 09-07-2012 19:50 ----------

Witam wszystkich zainteresowanych.
Dzisiaj maly up'ek.
Odrazu pisze ze jest to mutancik, ktory moim zdaniem wyrosl tak przez roztocz i mszyce, ktore na nim byly, poniewaz od najmlodszych dni malych lisci spijaly z nich soki przez co liscie wyrosly 3-palczaste ;\. Mimo wszystko topki ladnie puchna na trzech szczytach i kilku mniejszych odrostach, niestety w gore nic nie idzie ze wzgledu na pogode. Zapowiadaja do konca lipca deszcz w uk wiec lipa po calosci w tym roku. Pod koniec sierpnia biore sie za nowy indoor.

Oto moja malenka:

14.07.2012
70 dzien

Ostatnia edycja:

WilkuNSX

Well-known member
Buchów
0
Witaj! Zainteresowała mnie ta fotorelacja, z racji odmiany. Chciałbym posadzić ją w przyszłym roku. Mógłbyś ogólnie jakoś ją podsumować? Ew. dokończyć fotorelacje? Interesuje mnie twoja opinia i wyniki.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół