• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

10 dniowe roślinki i żółknące liście. Co robię źle?

Wyszukiwarka Forumowa:

j3r3mi

Active member
Buchów
0
Witam,

To moja pierwsza uprawa więc proszę o wyrozumiałość.
26.08 posadziłam dwie roślinki odmiana Bubblegummer. Od początku rosły całkiem ładnie, niestety w 3 dzień ich życia wysiadły mi wiatraczki w boxie i jak się okazało roślinki były 4 godz pod samymi świetlówkami nie wytrzymały gorąca i położyły się na ziemię. Na szczęście po ponownym uruchomieniu wiatraczków i po podlaniu ich wodą znów się podniosły, lecz od tego czasu zauważyłam, że jedna roślinka się trochę przypaliła, natomiast druga była w dobrym stanie.
Teraz maleństwa mają 10 dni i liście pierwotne całkowicie zżółkły zarówno u jednej jak i drugiej. Poniżej wrzucę zdjęcia. Myślicie, że coś z nich jeszcze wyrośnie? Byłabym wdzięczna za pomoc.

Mjlove

Well-known member
Buchów
0
Nie martw sie wszystko jest ok nic wielkiego sie nie stalo na przyszlosc kontroluj wiatraki ;D
Troszke opozniona bedzie

Ostatnia edycja:

j3r3mi

Active member
Buchów
0
Dzięki wielkie :) trochę się uspokoiłam. Wiatraki pod kontrolą. Niedługo wrzucę kolejne zdjęcia gdy tylko trochę podrosną.
Pozdrawiam

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
przesadź je .... po 10 dniach w tych kubkach powinny mieć już sporawy korzeń, nowa dobra mieszanka ziemi im się przyda, zobacz że te "pierwsze listki" żółkną. Reszta jest popalona lekko ale podejrzewam że niedługo zacznie im brakować papu. Nowe doniczki i kolejne dwa tygodnie sobie spokojnie o wodzie rosną... .

Powodzenia.

j3r3mi

Active member
Buchów
0
Właśnie zastanawiałam się kiedy mam je przesadzić :p w takim razie dziś idą już do doniczek :)
Dzięki ^^

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół