akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

100W HPS/0.16m2/WW i Medical Mass

Wyszukiwarka Forumowa:

aveja

Well-known member
Buchów
0
Na wstępie wszystkich witam

Teraz kilka słów o tym co będzie przedstawiać ten growlog :)

Rośliny White Widow od Seedsman oraz Medical Mass od Royal Queen Seeds

BOX 40x40x120 Hydroshoot (wszystkie rzeczy kupione na hemp, polecam)

Oświetlenie Minimalnie: 4800 Lumenów
Srednio: 6400 Lumenów
Optymalnie: 8000 Lumenów
Wlasne: ~10000Lm

Medium kubki po jogurcie na pare dni później
Donica 18L (przedzielona na pół, wszystko na zdjęciach) do której weszło 20 l
Ziemi BIOBIZZ ALL-MIX

Wentylacja tutaj troche pisania, wlot pasywny, mieszający w drodze (jakis z ebaya 2 tryby
prędkości) wylot wentylator EURO 2 (Razem z filtrem na flo ODORSOK). Ogólnie to
zestaw wentylacyjny pro 150m3/h( w drodze jeszcze regulator prędkości
ponieważ gdy przewód wentylacyjny jest przy lampie wciąga dużo wilgotności :) )

Nawozy Zestaw nawozów Atami Organics-mikro(stosował myśle będe według tabeli, zobacze)
Pk13/14 Canna tutaj przydałaby sie pomoc od was :)
Ph minus od Plagron
Miernik ph w roztworze GHE
Gratis dostałem Hesi Orchivit (nie mam jeszcze pojęcia co to jest)

Warunki Tutaj sam jestem zdziwiony nie wiem :D przy wyłączonym boxie 25 stopni i
60%wilgotnośći. Przy włączonym nie wiem, nie mam jeszcze mieszającego ani
regulatora obrotów. Nie wiem dlaczego ale warunków sie nie obawiam, temperatura
bedzie za wysoka podniose lampę( mam nadstan Lm) wilgotnośc za niska włącze
nawilżacz :)
Trening Założenia Fim, Lst Scrog co będzie zobaczymy na co czas pozwoli :)

Dodatkowo Nawilżacz Turbo tv-50, strzykawki, druty etc

Teraz troche ogółu
Uprawa prowadzona w kraju w którym jest to dozwolone
Zależy mi na smacznym ziółko oczywiście w zadowalającej ilości :)
Growlog prowadzony ze względu na to aby zostawić po sobie jakiś pamiętnik i również po to aby uzyskać jakąś pomoc :D
Jest to moja pierwsza uprawa INdoor :D
Teraz troche zdjęć :) nie ma co pokazywać narazie :(

White widow puściła kiełek więc wylądowała w wodzie, MM czeka dalej na chusteczkach :)

Teraz troche z boxa :)
Doniczka przedzielona na pół :D
normal_IMG_20170622_154225.jpg
[/url]
i box

aveja

Well-known member
Buchów
0
Bedzie lepiej jak dasz do jednej, bez dzielenia

Jest pare dni,żeby to przemyśleć. czy aby na pewno lepiej ? nie będą podbierać sobie wartości odżywczych z ziemi ? widzialem w paru fotorelacjach jak były w jednej i jedna roślinka pięknie rosła druga widocznie odstawała od niej :D

DcichygrowJ

Well-known member
Buchów
2
No jasne.. jak masz dwie inne odmiany, to choćbys na ch**u stawal, to nie beda takie same.

Wartosci odzywczych nie beda sobie pobierac. Za to wieksza bedzke bryla korzeniowa, co przerodzi sie na plony.

D

DarkMessiah

Guest
mnie sie wydaje ze silniejsza zdominuje slabsza jak nie rozdzielisz

aveja

Well-known member
Buchów
0
mnie sie wydaje ze silniejsza zdominuje slabsza jak nie rozdzielisz

też tak uważam, poszukam po forum informacji na ten temat i do czasu kiedy będzie trzeba przesadzać bedę pewny swojej decyzji :D
kolejny up gdy już będą w boxie :) :D :D

DcichygrowJ

Well-known member
Buchów
2
Oba noname z mojego namiotu

nie czuję dominacji żadnej z roślin

na lewej zastosowałem lolipoping

pozdro

aveja

Well-known member
Buchów
0
Kurde bije sie z myślami co do tego przedzielania donicy. Wiadomo chce jak najlepiej... Dzięki DcichygrowJ za pomoc i udzielanie sie :) tylko tyle pytań po co w takim razie ganja jest sadzona osobno skoro rośliny sie nie gryzą, czemu duzo ludzi mówi pisze,że lepiej osobno... Chyba zostawie tak jak jest, mają po 10l Ziemi powinno im to wystarczyć :D
Pytanko, czujnik temperatury, na wysokości szczytów wiadomka, jednak zrobić jakimś sposobem cień na niego ? w sensie żeby sie nie nagrzewał i przez to wskazywał błedną temperature :D :D :D jeśli jest bezpośrednio pod lampka wiem są problemy z pokazywaniem faktycznej temp...
Roślinki obie w doniczkach jeszcze nie wyszły z ziemi :) W poniedziałek przyjdzie reszta akcesoriów więc wszystko uporządkuje i ustawie tak jak być powinno :D

D

DarkMessiah

Guest
10 l im spokojnie wystarczy odpowiedzni veg i bedzie dobrze. Spoko, termometr jest z boku, narazie zostaw jak jest.

aveja

Well-known member
Buchów
0
UP :crazy::crazy::crazy:
Witam wszystkich :D pora na uaktualnienie growloga :p dzieciaczki wyszły z ziemi wczoraj ale tak jak widzicie na zdjęciach ciężko im było zdjąć skorupki więc im troszke pomogłem :D w boxie zrobiłem porządek teraz ustawiam jak najlepsze warunki​

Tak więc:
WEG dzień 1 <peace><peace>

WW

MM

dzień 1 i początek drugiego zakończył sie na parapecie dostały troszeczke wody, teraz siedzą i grzeją sie w boxie przy fp 18/6 temperaturze ~28 stopni i wilgotności ~80 %:D
WW

MM

Jeszcze raczej nic nie zepsułem :D myśle podlać dzisiaj wieczorem większa ilością wody żeby ziemia poprostu zmokłai tak zostawic na 3-4 dni :D

BOX :

wentyl komputerowy zrobiony na szybko zastępuje docelowy 2biegowy mieszający, który miał dziś przyjśc a jednak go nie ma :D
Tutaj kilka pytań, czujnik jest w dobrym miejscu ?wskazuje czasem wilgotność 99% :eek: po za boxem jest około 60, nawilżacz mam ustawiony na 1/3 mocy. Czy wentylator wylotowy może od tak poprostu być włożony do tego`otworu` :D? co byście zmienili/ dodali ?
jak coś sobie przypomne będe pisać :) POZDRO !:D<peace><peace>

D

DarkMessiah

Guest
Ja bym tam nic nie podlewał ta ziemia wyglada na bardzo wilgotna.

aveja

Well-known member
Buchów
0
Ja bym tam nic nie podlewał ta ziemia wyglada na bardzo wilgotna.

Tak, masz racje jednak zdjęcie było robione rano teraz jak chwile pod lampą są (pare godzin) juz wygląda jak ta ziemia w dużej donicy.
W każdym bądź razie myślisz ze rano jeśli podleje będzie to lepszą opcją :D?

D

DarkMessiah

Guest
Myśle żebyś sprawdził ziemie 3-4cm pod powierzchnia ;) i wtedy zdecyduj czy lac czy nie takie maluszki nie potrzebują dużo ;)

aveja

Well-known member
Buchów
0
Panny dostały po 35 ml wody :) tak jak DarkExpress napisał, sprawdziłem było sucho. myśle że minimum 2 dni bez podlewania, temp w boxie przy włączonym hps 28-29 stopni wilgotność 80-85%. Może taka być czy zmniejszyć ? btw. jak sie daje buchy tutaj (czy jestem za świeży i nie moge ?)? :D

Deevi

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
1
na wegu taka wilgotnosc moze byc takze luz ;) oby tez wentylacja byla dobra :) co do buchow to od 50 postow dopiero <peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół