akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[195W, 0,85m2] Fem; Garlicane x JMO S1- Bortek, part2

Wyszukiwarka Forumowa:

Stryjek

Well-known member
Buchów
75
Zostaw lampę bo jeszcze gorzej narobisz. One muszą teraz mieć zwiększoną fotosyntezę, a nie w drugą strone. Biotabs po reformułacji jest dużo silniejszy. Jeszcze przed przełączeniem się nie wczytaly tabletki do końca, a już były czarne. Ty szukałeś niedoborów:
Fotka sprzed dwóch dni.
57a.jpg

Czy to nie są objawy braków?
819.jpg

820.jpg

Następnie minął ponad tydzień i dorzuciłeś orgatrex, domyślam się że tak jak producent nakazał - końskie dawki:
Siema

Dzień 40/ 7

Nie jest dobrze, ale też nie ma tragedii. Przez światło zaburzyłem cykl wzrostu, przynajmniej mi się tak wydaje. Ostatnio podany Orgatrex, nic więcej nie dodaje.

39.jpg

40.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

50.jpg

Pozdro:tiphat:

Mija kolejny tydzień i żeby nie było nudno dorzucasz biopk :) zapowiadasz calmag....
Siema
Dzień 47/14

Problem:) Kwiatostany zamknięte, mogłem przedobrzyć wilgocią, nawilżacz wyłączony, utrzymuje się 40-55%. Zamówiłem CalMag,może pomoże. Wczoraj podałem pierwszą mini dawkę PK 1ml/1l.

Fotki z dziś

883.jpg

884.jpg

886.jpg

887.jpg

888.jpg

873.jpg

875.jpg

876.jpg

878.jpg

880.jpg

882.jpg

Pozdro:tiphat:

Tylko woda bo będzie tragedia.

Siema

Dzień 63 i nie jest dobrze

905.jpg

Przecież te fotki mówią wszystko, nic nie pasuje do Twojej hipotezy z temperaturą. To książkowy przykład pazurów od azotu. Teraz sprawdź kiedy ostatnio dodawałeś azot: w ziemi, w startrexie, tw tabsie, w orgatrexie i biopk(bo chyba tego używasz).

Jak wygląda roślina której jest za gorąco? Blaszki się odginają, zwijają się liście:

Dzięki, nie potrzebnie zwlekalem
922.jpg

Zrób porządną defoliacje:

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
31,882
Odznaki
5
Zostaw lampę bo jeszcze gorzej narobisz. One muszą teraz mieć zwiększoną fotosyntezę, a nie w drugą strone. Biotabs po reformułacji jest dużo silniejszy. Jeszcze przed przełączeniem się nie wczytaly tabletki do końca, a już były czarne. Ty szukałeś niedoborów:

Co niby gorzej narobi jak podniesie ze 20 cm? Xd .U mnie w relce widac na kilku fotkach z przed flipa to samo co u niego podnioslem troche wyzej zwiekszylem wyciag i od razu sie rozwinely.I biotabs u mnie nie byl dodany bo medium leci 6 raz xd

Stryjek

Well-known member
Buchów
75
To tylko potwierdza że tabsy są co raz silniejsze i rośliny nie nadążają azotu przerobić nawet u ciebie.

Skoro taki niedowiarek jesteś to zerknij na dane producenta:
1000012307.png

20cm lampa do góry zmniejsza na środku o około 250ppf intensywność światła.
1000012308.png

Schodząc z 790 na 560 mamy sporą przepaść w fotosyntezie

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
31,882
Odznaki
5
Po co mi te dane ja napisalem co u mnie bylo i jak zareagowalem ,mialy moje planty za gorąca i tak sie objawialo jak u niego widac na fotkach.Nigdy nie trzymalem moich ledow tak jak jest wytyczne od producenta i jak mowia schematy bo mam zaraz przypala rosliny

Stryjek

Well-known member
Buchów
75
Skoro nie rozumialeś i się dopytywałeś to uzyskałeś ode mnie odpowiedź na poparcie mojej wypowiedzi. Przepraszam że Cię ugodzilem w ego podważając Twoją opinię, nie było to celowe. Każdemu zdążają się pomyłki.

Nigdy nie trzymalem moich ledow tak jak jest wytyczne od producenta i jak mowia schematy bo mam zaraz przypala rosliny

Tutaj dr. Bugbee odpowiedział trafnie na Twoje problemy z przypaleniami świetlnymi:
https://www.tiktok.com/video/7337221443400338721

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,270
Odznaki
7
Takie szpony to od wiatru też mogą się robić tzw windburn. Problemowe wyglądają te szczyty najbliżej lampy na które skierowany jest wentylator bo niżej chyba jest ok. Jak ma wysokie vpd i do tego za mało podlewa to może tak być. Ja bym podlal mocno wyłączył mieszaka i zmniejszył lampę żeby temp była niższa i będzie widać czy te liście się podniosa

Bortek

Uprzejmie Donosze...
Weteran
Buchów
31,882
Odznaki
5
Przepraszam że Cię ugodzilem w ego podważając Twoją opinię, nie było to celowe. Każdemu zdążają się pomyłki.

Absolutnie nie ugodziles .

Stryjek

Well-known member
Buchów
75
Super, fajnie że nie czujesz urazy!😘

Raczej windburn powodowałby podwijanje się liści, a nie bezpośrednie przełamanie na końcu w stylu pazura azotu. Dodatkowo windburn oddziałowuje na ząbki/blaszki na krawędzi liścia, a tu tego nie widać. Po za tym kolor mówi za siebie i sekwencja zdarzeń. Weź pod uwagę jak działają bakterie, które wjechały orgatrexem. Tam dopiero zaczął się odblokowywać azot. Ja oczywiście też się mogę mylić.

Jeszcze przewiduje 2 możliwości// overwater i skok pH

Tymczasem zobaczymy za tydzień co się stanie. W mojej opinii prawdopodobieństwo jest 85% na azot, 15% na przelanie, 5% zawirowanie pH.

MiczBuhanen

Well-known member
Weteran
Buchów
9,270
Odznaki
7
Wg mnie one za jasne są na nadmiar azotu. Cześć liści sterczy do góry cześć jest klapnięta ale dotyczy to tylko tych najwyższych najbliżej lampy, do tego wysoka temp + niskie rh = wysokie vpd i te szczyty najbliżej lampy na które wieje wiatrak tracą więcej wody niż są w stanie pobrać z gleby.

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
5,217
Odznaki
8
A tak swoją drogą to tabsy są coraz słabsze. Kiedyś zawsze paliły pazury teraz już nie widać tego tak

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,094
Odznaki
12
A tak swoją drogą to tabsy są coraz słabsze. Kiedyś zawsze paliły pazury teraz już nie widać tego tak
Kiedys też niektórym rozpuszczały sie całe a teraz zazwyczaj coś zostaje. Może to nie kwestia mocy a tego, że się np. gorzej\dłużej rozpuszcza?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół