- Buchów
- 5,264
- Odznaki
- 2
Ahoj,
jest to moja pierwsza fotorelacja, ale kilka upraw mam już za sobą. Zaczynałem od miniboksa w lodówce, później szafa, a teraz jest pełnowymiarowy box.
box: 100x100x200
światło: HPS 400W w cooltube
wentylacja: wyciągający TT125 + filtr, dwa wloty pasywne, mały mieszak
medium: BioBizz / Pagron / Gold Label - wszystko light mixy w 11l (może przesadzę CHP i OG do większych)
nawozy: BIOBIZZ: BioGrow, BioBloom, TopMax, BioHeaven; GUANOKALONG: Guanokalong Powder, Kalong Grow, Kalong Bloom, Palm Ashes + mikorza
California Hash Plant [Dinafem]:
CHP1: Gold Label Light Mix (+ nawozy BioBizzu)
CHP2: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
CHP3: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
OG Kush [Dinafem]:
OG1: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
Fruit Auto [Dinafem]:
F1: Plagron Light Mix (+ nawozy BioBizzu)
F2: Plagron Light Mix (+ nawozy Guanokalong)
F3: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
F4: Gold Label Light Mix + Mikoryza i Guano (+ nawozy Guanokalong)
Vertigo x DarkDevil Auto [Holenderskiskun]:
VxDD1: Plagron Light Mix (+ nawozy Guanokalong)
VxDD2: Gold Label Light Mix + Mikoryza i Guano (+ nawozy Guanokalong)
VxDD3: Plagron Light Mix (+ nawozy BioBizzu)
+ niekonopni goście
CHP i OG: Main Lining
Automaty: brak, niech lecą ku słońcu jak chcą
Palnów na ten grow mam kilka: nauczyć się robić konopie bonzai (Main Laining), ukorzenić kilka klonów, porównać rózne medium i rózne nawozy (próba żadna, bo wszystko z pestki plus różne odmiany, ale wstępne wnioski wyciągnę
)
Grow rozpocząłem w środku wakacji, stąd problemy z temperaturą i wilgotnością (do 33'C mimo cool tube i 35-50%+). Roślin jest sporo i jak będzie za gęsto to wylecą najmniejsze automaty. Planowo nie chciałem sadzić auto od Holenderskiego, ale wyszło inaczej.
Pierwszy raz w karierze growera miałem problemy z kiełkowaniem. Wyszły wszystkie Californie, Fruity Auto i VxDD Auto, ale OG pojawił się na powierzchni 1. 1 na 5 moczonych pestek. JEDEN!!!11oneone Metoda ta sama co zawsze (24-48h w wodzie i do ziemi), do tej pory kiełkowalność 100%. Na początku do wody trafiłt 3 sztuki OG - wyszła jedna. Wk***iony tym faktem dorzuciłem jeszcze dwa nasionka, tym razem kiełkując w nieco inny sposób - 24h w wodzie i na wacik. Oba pękły, wystawiły 0,666cm kiełek i zgniły (sczerniały). Nie wiem czywina nasion (Dinafemu) czy nasiona były stare/źle przechowywane, ale wniosek mam jeden: następnym razem lecę z regularami w większej ilości i robie selekcję (geny już wybrane
), ewentualnie wrzucę klony, które pozyskam podczas tej uprawy i zrobię nasiona
.
Nie przywiązuję dużej wagi do automatów, chcę z nich zebrać kilka gram szybkiego palenia i nie będę się nad nimi spuszczał, za to CHP i samotny OG w założeniu będą dopieszczone, dobrze nakarmione i cierpliwie oświetlane tak długo jak będzie trzeba. Co do Main Liningu - chcę panny wyprowadzić na 8/16 szczytów, czyli powinno być od 32 do 64 pysznych topów. Czas pokaże jak to wyjdzie.
Wegetacja potrwa minimum miesiąc (maxa nie ma), z całym grow chciałbym się zmieścić w 120 dniach.
Mam zamiar wyciągnąć 1g/W (100g z auto + 300g z sezonówek).
Gratisowa fota z poprzedniej uprawy CHP bez treningu i z tgodniowym wegiem, takie topy chcę osiągnąć, ale w większej ilości:
Do tej pory podlałem dwa razy bez nawozów, psikam po liściach 2-3x dziennie po ok 0,5l (przed fazą ciemną i za dnia). PH na razie nie mierzę, ale wodę mam ok 7.
Wybaczcie kiepskie zdjęcia, ale nie chciało mi się gimnastykować z aparatem - to się zmieni jak będzie co oglądać.
California Hash Plant:
OG Kush:
Fruit Auto:
Vertigo x Dark Devil:
i grupowe:
---------- Post Zaktualizowany 15:38 ---------- Data pierwszego postu 15:31 ----------
California Hash Plant:
najładniejsza, a wygładała na mutanta
:
i reszta:
OG Kush:
Fruit Auto:
Vertigo x Dark Devil:
i grupowe:
a w gratisie arbuz
jest to moja pierwsza fotorelacja, ale kilka upraw mam już za sobą. Zaczynałem od miniboksa w lodówce, później szafa, a teraz jest pełnowymiarowy box.
SETUP:
box: 100x100x200
światło: HPS 400W w cooltube
wentylacja: wyciągający TT125 + filtr, dwa wloty pasywne, mały mieszak
medium: BioBizz / Pagron / Gold Label - wszystko light mixy w 11l (może przesadzę CHP i OG do większych)
nawozy: BIOBIZZ: BioGrow, BioBloom, TopMax, BioHeaven; GUANOKALONG: Guanokalong Powder, Kalong Grow, Kalong Bloom, Palm Ashes + mikorza
ROŚLINY (+medium i planowane nawożenie):
California Hash Plant [Dinafem]:
CHP1: Gold Label Light Mix (+ nawozy BioBizzu)
CHP2: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
CHP3: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
OG Kush [Dinafem]:
OG1: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
Fruit Auto [Dinafem]:
F1: Plagron Light Mix (+ nawozy BioBizzu)
F2: Plagron Light Mix (+ nawozy Guanokalong)
F3: BioBizz Light Mix + Mikoryza (+ nawozy BioBizzu)
F4: Gold Label Light Mix + Mikoryza i Guano (+ nawozy Guanokalong)
Vertigo x DarkDevil Auto [Holenderskiskun]:
VxDD1: Plagron Light Mix (+ nawozy Guanokalong)
VxDD2: Gold Label Light Mix + Mikoryza i Guano (+ nawozy Guanokalong)
VxDD3: Plagron Light Mix (+ nawozy BioBizzu)
+ niekonopni goście
TRENING:
CHP i OG: Main Lining
Automaty: brak, niech lecą ku słońcu jak chcą
PLANY, OCZEKIWANIA, ZAŁOŻENIA:
Palnów na ten grow mam kilka: nauczyć się robić konopie bonzai (Main Laining), ukorzenić kilka klonów, porównać rózne medium i rózne nawozy (próba żadna, bo wszystko z pestki plus różne odmiany, ale wstępne wnioski wyciągnę
Grow rozpocząłem w środku wakacji, stąd problemy z temperaturą i wilgotnością (do 33'C mimo cool tube i 35-50%+). Roślin jest sporo i jak będzie za gęsto to wylecą najmniejsze automaty. Planowo nie chciałem sadzić auto od Holenderskiego, ale wyszło inaczej.
Pierwszy raz w karierze growera miałem problemy z kiełkowaniem. Wyszły wszystkie Californie, Fruity Auto i VxDD Auto, ale OG pojawił się na powierzchni 1. 1 na 5 moczonych pestek. JEDEN!!!11oneone Metoda ta sama co zawsze (24-48h w wodzie i do ziemi), do tej pory kiełkowalność 100%. Na początku do wody trafiłt 3 sztuki OG - wyszła jedna. Wk***iony tym faktem dorzuciłem jeszcze dwa nasionka, tym razem kiełkując w nieco inny sposób - 24h w wodzie i na wacik. Oba pękły, wystawiły 0,666cm kiełek i zgniły (sczerniały). Nie wiem czywina nasion (Dinafemu) czy nasiona były stare/źle przechowywane, ale wniosek mam jeden: następnym razem lecę z regularami w większej ilości i robie selekcję (geny już wybrane
Nie przywiązuję dużej wagi do automatów, chcę z nich zebrać kilka gram szybkiego palenia i nie będę się nad nimi spuszczał, za to CHP i samotny OG w założeniu będą dopieszczone, dobrze nakarmione i cierpliwie oświetlane tak długo jak będzie trzeba. Co do Main Liningu - chcę panny wyprowadzić na 8/16 szczytów, czyli powinno być od 32 do 64 pysznych topów. Czas pokaże jak to wyjdzie.
Wegetacja potrwa minimum miesiąc (maxa nie ma), z całym grow chciałbym się zmieścić w 120 dniach.
Mam zamiar wyciągnąć 1g/W (100g z auto + 300g z sezonówek).
Gratisowa fota z poprzedniej uprawy CHP bez treningu i z tgodniowym wegiem, takie topy chcę osiągnąć, ale w większej ilości:

Do tej pory podlałem dwa razy bez nawozów, psikam po liściach 2-3x dziennie po ok 0,5l (przed fazą ciemną i za dnia). PH na razie nie mierzę, ale wodę mam ok 7.
Wybaczcie kiepskie zdjęcia, ale nie chciało mi się gimnastykować z aparatem - to się zmieni jak będzie co oglądać.
DZIEŃ 7
California Hash Plant:
OG Kush:
Fruit Auto:
Vertigo x Dark Devil:
i grupowe:
---------- Post Zaktualizowany 15:38 ---------- Data pierwszego postu 15:31 ----------
DZIEŃ 14
California Hash Plant:
najładniejsza, a wygładała na mutanta
i reszta:
OG Kush:
Fruit Auto:
Vertigo x Dark Devil:
i grupowe:
a w gratisie arbuz