• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

1sza uprawa porady..sugestie?

Wyszukiwarka Forumowa:

a j u

Member
Buchów
0
Siema ziomeczki zmontowałem boxa i chciaem was prosic o porady..sugestie co mógłbym jeszcze zrobić,ulepszyć?? do rzeczy:Box to szafa 86x55x146 pokryta biała matową , lampa sodowa 150w , wentylacja 2x wyciagajace u góry 3x tłoczące w środku + otwor po went.pc w dolnym rogu. 4x doniczki 10l zasypane uniwersalna ziemia 5.5-6.5ph (bez zadnych dodatkow), pestki z f2seed; 2x Chocolope fem. i 2x Early skunk reg. Temperatura przy szczytach zaleznie..30-31*c (nie za duża?) wilgotność 50%.
Szpinak wyszedł na powierzchnie dokladnie 01.07 od tego czasu siedzi w boxie na weg. światło 18/6, Podlewany 5l wodą z biedry 2l co 3dni na przemian czystą../biohomus Forte. jutro 5te podlanie Bioo.
Prosze mi powiedzieć, powinienem zrobic jakis trening moim pieknym, ile czasu powinienem trzymac na weg i ..kiedy ewetualnie moge sie spodziewac oznak płci ?? :<

sorry za jakość fot:takie uroki nokii

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Na weg to jeszcze gora 2 tyg i przestaw na flo. Wtedy planton k jak zakwitnie i na ostatnie dni mozesz ripen kupic to spochna bardziej. Ja bym dal jeszcze jedna lampke mala jakos na flo. I podnies ja wyzej bo masz za blisko szczytow i wydaje mi sie ( moze zle patrze) ze jeden krzak ma liscie poskrecane

---------- Aktualizacja posta 12:58 ---------- Czas poprzedniego posta 12:57 ----------

I zrob im jakis trening.

a j u

Member
Buchów
0
lampa poszła do góry (obecnie 20cm od szczytów..temp:27/28*c) , jeśli chodzi o liście to po zamknięciu szafy liście od dwóch pierwszych doniczek nachodzą na ściane dlatego coniektóre mogą być wygięte ?? obciąć hmm??

proszę niech ktoś sie wypowie odnośnie odpowiedniego treningu , wiadomo..każdy chce zebrac jaknajwiekszy plon a ja nie wiem jakie treningu mam użyć żeby było dobrze <hmmm>.

Saico

Well-known member
Buchów
0
Fim im mozesz zrobic lub lst :D Jezeli sie odwazysz zrobic cos wiecej niz lst to czekam na rezultaty.

how high

Well-known member
Buchów
0
dokladnie tak jak kolega napisal Fim lub LST ja osobiscie zrobil bym FIM na takim krzaczku :p

a j u

Member
Buchów
0
tak myśle ze jeszcze z 2tyg i przełącze je na Flo , powidzcie mi czy jak zrobie im teraz FIM'a to one juz nie bd rosnąć w góre ?? nie bardzo kaman odnośnie tego treningu : /

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
tak myśle ze jeszcze z 2tyg i przełącze je na Flo , powidzcie mi czy jak zrobie im teraz FIM'a to one juz nie bd rosnąć w góre ?? nie bardzo kaman odnośnie tego treningu : /

to po kolei:
z przełączeniem na flo wszystko zależy od tego jak duże chcesz mieć pomidory. Jeżeli przytrzymasz je krócej będa mniejsze, a wiadomo że to tez odbija się na ilości plonu. Jeżeli nie spieszy ci się i nie masz czasowego ograniczenia, to przetrzymaj je dłużej. Warunki masz bo miejsca masz sporo w boxie bo prawie 1,5metra, a jak dołożysz jeszcze trening to można fajnie na nich popracować, a dzięki temu odwdzięcza się plonem
O treningu i tak musisz poczytać, bo z samych rad, i tak będzie ci ciężko zrobić wszystko dobrze i ogarnąć dlaczego masz coś robić a czegoś nie. Generalnie proponuję LST oraz Toping (zamiast FIM'u). Jeżeli chciałbyś wiedzieć coś więcej to pisz i pytaj.
Co do temp. to trzymaj max 28*C
Wilgotność mogłaby być większa o jakieś 10% ale 50% nie jest źle
z faretm

Balti

Well-known member
Buchów
0
Widzę kolego, że masz otwartą oprawę tej sodówki, a nawet brak oprawy, uważaj, bo jak wybuchnie (a może, bo jest to wysokoprężne wyładowcze źródło światła), to ci się box zajmie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół