• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

1x cfl 65w a cfl 4x23w = temperatura + osigi. POMOIECIE?

Wyszukiwarka Forumowa:

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
Witam!
Mam w boxie 33x33x60 4xcfl 23W polux i dają one ok. 5800lm oraz wysoką temp. w pomieszczeniu w którym stoi jest 33C* no i w boxie jest wtedy od 33-40C* no i zastanawiam się czy nie dać 1xcfl 65W która daje ok.4800lm.
Zastanawiam się czy ta 1cfl 65W będzie dawać mniejsze ciepło czy większe niż te 4x23w polux. Fakt mniej lumenów ale lepiej być w średniej klasie i odpowiedniej temp niż optymalnej a temperaturę mieć do 40C*

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Miałem tez ten problem Mam poluxa 60v bardzo sie grzeje w porownaniu do pozostałych 2 żarówek które również znajduja sie w boxie,daj wentyl mieszający na wysokośc lamp ja tak zrobiłem i duzo pomogło przedewszystkim wentyl wpuszczający powietrze +jeszcze jeden mieszający na planta,i uchylony box ja tak zbiłem jakieś 7-9stopni dodałem pojemniki z wodą i keramzytem zajrzyj na moją fotorelke.Tak wogóle na twoim miejscu dał bym 2sztuki 23W+posrodku te 65W i wystarcz,masz takiego samego praktycznie boxa jak ja- CO CHODZI O ROZMIAROWKE z FARTEM!

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
to może jak to zrobić z wentylami bo mam na dole 2x 80mm wyciągające a na górze na środku 1x 140mm wdmuchujący powietrze... to co lepiej wyciągnąć te dwa małe i zamontować w boxie? niech mieszają?

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Mam podobny problem tylko, że z kiełkami. Siewki są bardzo wrażliwe na wysoką temperaturę i właśnie jedną przegrzałem. Ostatecznie postawiłem na parapecie i jak do tej pory mają się dobrze.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zadaj wlot na dol a wyciag na gore, doloz dwa mieszajace na wysokosci lamp i moze uda sienzbic temperature. nie oswietlenie jest problemem a brak odpowiedniej wentylacji.

tomimuszka

Active member
Buchów
0
Rozwiazanie

NIe moze tak byc ze wyciagajacy jest pol na pol z szyba. Szyba musi byc ponizej wyciagajacego!!:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół