akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

1xLed COB, CITIZEN clu058 3.500K 150w 0.36m2

Wyszukiwarka Forumowa:

Polandx1986

Member
Buchów
0
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow tego forum :) dopiero zaczynam swoja przygode z rolnictwem wiec postanowilem sie tutaj zalogowac**** poniewaz smiem twierdzic iz pomozecie laikowi ogarnac to i owo w razie jakis problemow sam sobie pewnie nie poradze a wasze uwagi i wskazowki beda dla mnie naprawde cenne. A wiec zaczne od przedstawienia wam mojego boxa i reszty podzespołów.
Box dark room 60x60x170
Oswietlenie 1 dioda COB, CITIZEN clu058 3.500K 150w z soczewka oraz z potencjometrem by moc regulowac sobie moc lampy.
Wentylacja axial flo 150mm + filtr wlot pasywny**** zakupiona w zeestawie lecz nie wiem czy dobrze zrobilem kupujac ten zestaw dlaczego ?? Za chwilke wytlumacze .
Ziemia canna terra profesional
Doniczki 3x 6l airpoty
Nasiona zmowione powinny przyjsc za dwa dni sa ta automaty a dokladniej AutoNight Queen .
Trening chyba zaden pierwsza fotorelacje polece bez chyba ze mnie w trakcie poinstrujecie co i jak.
Nawozy firma plagron.
Wracajac do wentylacji boxa uruchomilem na sucho bez roslin aby zobaczyc jakie tam panuja warunki**** w trybie 18/6**** kiedy oswietlenie jest wlaczone**** temp wynosi 27-29 stopni**** a wilgotnosc bez wlaczonej wentylacji wynosi 40-50% z rozwieszonym mokrym recznikiem**** oraz jednym pojemnikiem z woda. Kiedy swiatlo nie swieci temp wynosi 22**** stopnie a wilgotnosc podchodzi do 60% lecz kiedy wszystko odpale z wentylacja**** to jezeli chodzi o temp jest ok ale wilgotnosc**** spada do 30% a czasami i mniej co sadzicie wentylacja za mocna zmienic ja ? Jak tak to jaka byscie mi polecili**** oraz mam takie pytanie czy jezeli caly weg polecial bym bez wentylacji czy wplynie to negatywnie na wzrost roslin??

Ostatnia edycja:
D

DarkMessiah

Guest
Kup sobie nawilżacz powietrza lub olej wilgotność ona i tak podskoczy jak władujesz tam 3 rosliny. Możesz bez wentylacji ale drzwi do boxa wypadało by mieć uchylone coby jakas cyrkulacja powietrza była.

U

Usunięty 70000

Guest
tak jak wyzej, jesli bedziesz mial 3rosliny w 0,36 to zostaje Ci idealne miejsce na nawilzacz :)

Polandx1986

Member
Buchów
0
tak jak wyzej, jesli bedziesz mial 3rosliny w 0,36 to zostaje Ci idealne miejsce na nawilzacz :)
A powie mi kolega czy przypadkiem ten nawilżacz nie usmierci mi lampy tzn mgiełka jej nie uszkodzi ??? Bo wiadomo na FLO bez wentylacji sie nie obędzie no i na flo ona zda sie idealnie tyle ze no czytam czytam i czytam i wszedzie pisza ze na wegu wilgotnosc musi byc wysoka a ze ja staram sie robić wszystko książkowo bo boje sie ze cos spierdziele i chce aby wszystko fajno wyszlo ale wiadomo jak to jest z pierwszym razem :)

U

Usunięty 70000

Guest
Nic Ci sie nie spierdzieli. I nie martw sie tak, to pierwsza uprawa :D Ja swoje tak ***alem, ze szok :D
ps na wegu tez bez wentylacji sie nie obejdzie :p

Polandx1986

Member
Buchów
0
Nic Ci sie nie spierdzieli. I nie martw sie tak, to pierwsza uprawa :D Ja swoje tak ***alem, ze szok :D
ps na wegu tez bez wentylacji sie nie obejdzie :p

no nie załamuj mnie :D :D to może spróbować jakis regulator obrotów do wentyla zainstalowac co by tak wilgosci nie wciągało ??

---------- Post Zaktualizowany 14:17 ---------- Data pierwszego postu 13:00 ----------

Kup sobie nawilżacz powietrza lub olej wilgotność ona i tak podskoczy jak władujesz tam 3 rosliny. Możesz bez wentylacji ale drzwi do boxa wypadało by mieć uchylone coby jakas cyrkulacja powietrza była.
rozumiem lecz w boxie na dole mam dwa otwory na przeciw siebie nie sa male i mam je poprostu na maxa otworzone czy to wystarczy czy lepiej troche na zamku namiot otworzyc

U

Usunięty 70000

Guest
rozumiem lecz w boxie na dole mam dwa otwory na przeciw siebie nie sa male i mam je poprostu na maxa otworzone czy to wystarczy czy lepiej troche na zamku namiot otworzyc

jesli nie bedziesz mial wentylatora wyciagajecego to takie cos nie ma prawa działac. Mowie z doswiadczenia :D opoznione w rozwoju rosliny byly i karłowate, nie polecam :D

Polandx1986

Member
Buchów
0
jesli nie bedziesz mial wentylatora wyciagajecego to takie cos nie ma prawa działac. Mowie z doswiadczenia :D opoznione w rozwoju rosliny byly i karłowate, nie polecam :D
No to zaopatrze sie w reulator obrotow zeby te obroty lekko zmiejszyc wentylacja jednak to rzecz wazniejsza niz ta wilgotnosc zabieram sie za poszukiwanie regulatora obrotow:)

T

tabius

Guest
Tani patent który stosuje na wegu to przyklejone na wyciągający płata filtra węglowego i tym reguluje sobie wilgotnosc/temperaturę. Jest za ciepło to robie dziurkę i tak schodzę do momentu wyłączenia nawilżacza i pełnej wentylacji

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół