• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

---> 2 boxy - 2 rozwiązania - 1 HPS - 3 rośliny - ROZPLANOWANIE

Wyszukiwarka Forumowa:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Witam Growerów
Szybko i rzeczowo:
Do boxa pójdą 3 rośliny, w doniczkach 24x24 (~10 litrów). Pytanie dotyczy rozmieszczenia.

Powierzchnia boxów jest prawie identyczna, natomiast zastanawiam się w którym układzie światło zostanie równomierniej doprowadzone do wszystkich roślin.
Proszę o podpowiedzi i wymianę doświadczeń
<coolpalacz>

D

delete

Guest
Wszystko zależy od zastosowanego odbłyśnika, a dokładnie jego "rozpraszalności" świetlnej. W przypadku standardowego odbłyśnika, układ nr 2(i każdy inny zbliżony do kwadratu) będzie zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Wszystko zależy od zastosowanego odbłyśnika,.
odbłyśnik który wstawiam w dwóch przypadkach jest typu "wings" (w kształcie skrzydła). Zarówno w jednym jak i w drugim przykładzie boksa, odbłyśnik wypełni ok +/- 90% powierzchni sufitu

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sadze ze w miare jedzenia apetyt rosnie i opcja nr2 po prawej bedzie lepsza bo mozesz dołożyc czwartego planta i zrobic piekny scrog. z fartem kolego.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
voodoo właśnie przyglądałem się twojej fotorelacji i scrog w twoim wykonaniu wygląda PROFI. Właśnie skiełkowałem 3 sztuki, w weekend buduję boxa, i patrząc na to jak tobie idzie mocno zastanawiam się nad scrogiem. Niestety nie mam doświadczenia w tej technice i zastanawiam się czy przy 3 pomidorach warto w stronę scroga iść.
4 planta na pewno nie dostawię bo nie mam niestety żadnego ziarna.

Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi - pisać pisać pisać - bo czas nagli i boxa muszę już budować <lol>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siemka, dzieki za obejżenie growloga, jesli chodzi o scroga to zawsze warto, najbardziej opłacalna technika uprawy w której dopiero raczkuje, nie licząc upraw wertykalnych ale to inna bajka, moge pomóc w treningu technika fimowania, bo tylko taką stosuje z powodzeniem zresztą.Prowadze równoległą uprawe hejza i czterech serków od kolebki, jesli kolega chce bede zamieszczał szczegółowe zdjecia procesu fimowania, dzieki tej technice plant rosnie jak odwrócona choinka co jest kluczowe przy robieniu pózniejszego scroga'a.

https://www.forum.haszysz.com/hps-250w-sza-pa-1x-g13-t64595.html

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół