• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

2 tygodniowy Special kush #1 liście zawinięte ku górze .

Wyszukiwarka Forumowa:

cbś1

Member
Buchów
0
Witam .
roślinka ma 2 tyg . Special kush #1 .
Box wentylowany, wilgotność między 50% a 60%.
Temperatura 26 stopni .
Podlewana tylko deszczówką (bez nawozów).
Ziemia dobrej jakości do kwiatów.
Oświetlenie :świetlówka Exo Terra Repti-Glo 2.0 plus żarówka CFL 45 W 3077 Lm
Naświetlanie 24/24.

Proszę o pomoc i diagnoze :)

M

Mr. Edek

Guest
Jakie dokładne pH ziemi? Nie mieszałeś jej z niczym? Jaka jest powierzchnia boxa, nie za mało światła? trochę mała jest jak na swój wiek.

cbś1

Member
Buchów
0
właśnie wiem że jest mała :/ do ziemi nic nie dodałem dopiero pare dni temu po górze posypałem perlit. Nie wiem jakie jest pH ponieważ nie posiadam narzędzia do pomiaru . mam gdzieś paski wskaźnikowe pH do akwarium :) ale nie wiem czy je można użyć ? powierzchnia boxa to 0.27 m2 . Nie wiem jak z tym światłem bo czekam aż mi hps przyjdzie , ale myślałem że rura i cfl wystarczy na początek .

SMIESZNY1

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ty a pod liśćmi przypadkiem takie małe pajączki nie popierdzielają?

cbś1

Member
Buchów
0
Nie niema tam małych pączków :)

---------- Aktualizacja posta 16:37 ---------- Czas poprzedniego posta 12:28 ----------

sorki znaczy sie pajączków . Pisałem z telefonu i mi ,,pączków ,, wskoczyło.
A wracając do tematu , wie ktoś co się z nią dzieje bo dzisiaj listki są w jeszcze gorszym stanie , bardziej zwinięte i jak by lekko przyskłe

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
W tabeli niedoborów masz opisane. Coś mi się wydaje że to niedobór fosforu lub potasu zawsze to mylę więc sprawdź. Jednak hym roślina2 tygodnie ma tak więc nie powinny występować jeszcze niedobory lub bardzo słabe a twoja to troche ładnie ma pokręcone. Hym albo geny ??
Ps. To jest tylko moja obiektywna opinia radze poczekać na post od kogoś bardziej zorientowanego.

cbś1

Member
Buchów
0
Wydaje mi sie że za młoda na niedobór . Przesadziłem ją do specjalnej ziemi z hempshopu , i zobaczymy co sie stanie . Dodałem też niewielką ilość nawozu do wody . Narazie coś się tam zaczyna zielenić w środku , tak jak by nowe listki zaczynała wypuszczać . Niema pogorszenia , ale wzrostu też niema . Wydaje mi sie że to przez stres spowodowany przesadzeniem .

cbś1

Member
Buchów
0
Przesadziłem ją i już jest git :) zaczeła rosnąć i wypuszcza nowe zdrowe liście . Te stare dalej wyglądają jak na zdjęciu , ale nowe już są ok :):) tak że myśle że już bedzie wszystko dobrze .

---------- Aktualizacja posta 28-07-2012 23:22 ---------- Czas poprzedniego posta 26-07-2012 16:58 ----------

Uratowana :) tak teraz wygląda.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół