• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

2012 Easy Sativa pierwszy out 5 uprawa Niedobór ??? Czego

Wyszukiwarka Forumowa:

Wojtek1181

Active member
Buchów
0
Easy Sativa roślina wykiełkowała 10.04 naszej ery do tej pory nie miałem z nią problemu ziemia kwiatowa z kwiaciarni z dolomitem na spocie sporo pokrzyw podlewana raz w tygodniu na veg terra vega a na flo terra flores, pk13/14 też od tera dawkowanie jak na opakowaniu co drugie podlanie dodawałem odrobine florovitu ilość wody na krzaka ok 2.5L a dziś zastałem na spocie niespodziankę szukałem info u wuja google i na forum ale te niedobory są podobne i proszę o diagnozę farmerów zawodowców gdyż nie chce nic spartolić dodam że to mój pierwszy out w boksie nie miałem problemów wrzucam fotki całego planta ma ok 1.70cm i foty problemu kilka liści całe żółte oczywiście od razu wyrwane ale krawędzie reszty mnie martwią najbardziej

DSC_0094.JPG

DSC_0090.JPG

DSC_0089.JPG

DSC_0087.JPG

---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

co mam zrobić aby te niedobory znikneły czym podlać i w jakiej ilości

Monti

Well-known member
Buchów
0
Ładnie się rozkrzewiła pozazdrościć :bounce: jak masz koncowki lisci popalone to znaczy ze przenawozone, czyli flush i spokojnie z nawozami a te dolne partie liści to może być problem z ph syp dolomitem po 2 garsci na krzaka co 2 tygodnie. i powinno się poprawić

Wojtek1181

Active member
Buchów
0
Dzięki

zrobię dziś flush i będe obserwował ale wydaje mi się że to chyba nie to bo miedzy podlewaniem były deszcze więc coś tam było przepłukane

Gorw men

Active member
Buchów
0
witam jeżeli wokól sa pokrzywy to zanaczy że ziemia jest ok jeżeli chodzi o ph, ale dolomitu nigdy za wiele a co do liści to najprawdopodobniej żółkną przez duże zapotrzebowanie rośliny na azot miałem coś takiego i zwiększyłem dawke nawozu 2,5 krotnie i liście żółte znikły a roślina dostała kopa i jest potężna

Wojtek1181

Active member
Buchów
0
To co w końcu

flush czy azot ??? 2 różne opinie co robić ??

M

Mr. Edek

Guest
Zaczyna kwitnąć i będzie pobierać azot, przez co liście żółknąć i odpadać, wiatrakowymi się nie przejmuj :), i zrób flusha, bo patrząc na liście jest to przenawożenie.:zjarany:

Monti

Well-known member
Buchów
0
Po spalonych końcówkach mówie ci, że flush będzie potrzebny preflowery już widać, więc może faktycznie to azot nie ph(ale dolomitem podsypać nie zaszkodzi) pk 13/14 nie zawiera azotu a terra nie za wiele zakup coś z większym stężeniem azotu.

Wojtek1181

Active member
Buchów
0
Dzięki

mam azotan amonu ampol -merol
34% azotu całkowitego
17% azotu azotanowego
17% azotu amonowego

daje dziś 2 małe łyżki na baniak 5L i lece podlać oczywiście z samą wodą

dajcie znać czy dobra dawka ??

na opakowaniu dla pomidora jest info 3kg na 100m2

Mania

Well-known member
Weteran
Buchów
6
gdzie wy lumpy widzicie przenawożenie?
Jak nie jesteście pewni swoich sugestii to nie ma co sie wypowiadac i wprowadzac kogos w błąd.

Ziomek od planta, Żółknące liscie to najzwyklejsze zachowanie Konopii.
Ona teraz kwitnie, azotu potrzebuje tyle co nic-wyssała go juz z ziemi, a odłozyla w lisciach, wiec teraz jesli troche potrzebuje N to pobiera go z lisci
jest to calkowicie normalne i naturalne. Nie musisz jej nic podawac, poradzi sobie, przeciez to ES. Teraz to tylko pakuj jej te terra flo i PK 13/14 i polecam na koncówke FLO(teraz tez juz mozesz)zakupic melasę, i dodawac do flusha jakies pare lyzeczek na np 5l wody. Poprawisz tym o 7 niebios smak zioła.

Powodzenia

edit;

a sorry za te lumpy, ale faktycznie są leciutko popalone koncówki, wczesniej ich nie zauważylem, byc moze dales za duże stęzenie jakiegos nawozu i tak zareagowala, ktos jednak mogl miec racje z tym flushem, aczkolwiek ja bym nie plukal bo i tak za tydzien bedziesz musial znow podawac PK

a to przenawozenie to bardzo znikome i moze to juz dawno temu je odczula i zapomniala, a koncowki takie zostaly.
A i nie obrywaj tych bladych lisci, niech wyssie do konca co ma wyssac i sama je zrzuci.

A oprysk oczywiscie mozesz zrobic zapobiegawczo, lepiej dmuchac na zimne.

Ostatnia edycja:

Wojtek1181

Active member
Buchów
0
i jeszcze pytanko

Mania takich odpowiedzi potrzebowałem buch dla Ciebie tylko nie wiem jak go dać pozdro

mam biosept active czy warto pryskać zapobiegawczo przed pleśnią czy nie warto ???

Monti

Well-known member
Buchów
0
gdzie wy lumpy widzicie przenawożenie?
Jak nie jesteście pewni swoich sugestii to nie ma co sie wypowiadac i wprowadzac kogos w błąd.

Ziomek od planta, Żółknące liscie to najzwyklejsze zachowanie Konopii.
Ona teraz kwitnie, azotu potrzebuje tyle co nic-wyssała go juz z ziemi, a odłozyla w lisciach, wiec teraz jesli troche potrzebuje N to pobiera go z lisci
jest to calkowicie normalne i naturalne. Nie musisz jej nic podawac, poradzi sobie, przeciez to ES. Teraz to tylko pakuj jej te terra flo i PK 13/14 i polecam na koncówke FLO(teraz tez juz mozesz)zakupic melasę, i dodawac do flusha jakies pare lyzeczek na np 5l wody. Poprawisz tym o 7 niebios smak zioła.

Powodzenia

edit;

a sorry za te lumpy, ale faktycznie są leciutko popalone koncówki, wczesniej ich nie zauważylem, byc moze dales za duże stęzenie jakiegos nawozu i tak zareagowala, ktos jednak mogl miec racje z tym flushem, aczkolwiek ja bym nie plukal bo i tak za tydzien bedziesz musial znow podawac PK

a to przenawozenie to bardzo znikome i moze to juz dawno temu je odczula i zapomniala, a koncowki takie zostaly.
A i nie obrywaj tych bladych lisci, niech wyssie do konca co ma wyssac i sama je zrzuci.

A oprysk oczywiscie mozesz zrobic zapobiegawczo, lepiej dmuchac na zimne.
A jak by chłopak nie wiedział, że jest już lekko popalona i podlał większą dawką czytając o tym, że brakuje jej azotu i by popalił je znacznie gorzej? Może nie koniecznie flush, ale z nawozami uważaj a za lumpów :pr:

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
mam azotan amonu ampol -merol
34% azotu całkowitego
17% azotu azotanowego
17% azotu amonowego

daje dziś 2 małe łyżki na baniak 5L i lece podlać oczywiście z samą wodą

dajcie znać czy dobra dawka ??

na opakowaniu dla pomidora jest info 3kg na 100m2
za mocny według mnie
popalisz go jeszce bardziej
albo bardzo bardzo małą dawke daj

Wojtek1181

Active member
Buchów
0
wycieczka

oki panowie to bez nerwów baniak 5L 2ml pk13/14 5ml terra flores i szczypta tego azotu 1/3 małej łyżeczki mieszam i takim delikatym roztworem to dziś podleje dziwne że przepaliłem bo robiłem takie samo stężenie a na innym krzaczku nie widać żadnych oznak pozdro

jeszcze pytanie odnośnie ostatniego podlania i flusha jak jest z tą melisą używał ktoś jeszcze naprawdę tak podnosi smak palonka ???

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

a jak ogólnie oceniacie drzewko wcześniej miałem same automaty i ok 40g to był max ze sztuki a tu drzewo można powiedzieć mi wyrosło jak wasze ES ile mieliście g w poprzednich sezonach

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół