• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

21/1 a Florovit do roslin kwitnacych

Wyszukiwarka Forumowa:

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Hey zastanawia mnie pewna sprawa i myslalem czy tak nie zrobic ale chcialbym sie najpierw doradzic :)

Sprawa jest taka zezaczalem stosowac florovit do roslin kwitnacych i z tego co mi tu powiedziano wydluzy mi kwitnienie a stosowanie 12/1 ma przyspieszyc dojscie ale wtedy mniejszy plon.Moj lemon skunk jest w 42 dniu flo i skoro ma mi sie przeciagnac caly proces to gdybym zaczal stosowac 12/1 czy zredukowalo by mi to wydluzenie czasu na flo??

Pozdrawiam :)

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
0
chyba ktoś nie doczytał 12/1 to na wzrost żeby nie robić 18/6 i mniej prądu,
Jeśli nei automat to musisz potem i tak przestawić 12/12 zeby zaczęło kwitnąć

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
W ktoryms z postow pytalem o ta wypowiedz :

"W trakcie kwitnienia [flo] nigdy nie korzystaj z fotoperiodu 12-12 – rozpocznij kwitnienie z 11 godzinami światła 13 godzinami ciemni – 11/13. Kiedy uprawiasz outdorowo każdego dnia ilość bezpośredniego światła zmniejsza się codziennie, powinieneś odwzorowywać ten system. Przez pierwsze dwa tygodnie na flo korzystaj z 11/13, następne dwa 10.5/13.5, następne dwa 10/14, następne dwa 9.5/14.5 a ostatnie dwa 0/15."

I wytlumaczono mi ze ten system jest dobry zeby roslina szybko doszla ale przez to bedzie mniejszy plon.Dlatego zastanowilo mnie czy jak dma florovit i pozniej tak przelacze czy czas dojscia sie skroci :)

---------- Aktualizacja posta 10:18 ---------- Czas poprzedniego posta 10:13 ----------

Kurde sory teraz widze roznice w tych wypowiedziac co je czytalem :)

Myslalem ze na flo to ze zmiana oswietlenia to tez 12/1 :)

To pytanie jest innne czy jak bede taky system trzraz trzymal z florovitem skroci mi sie czas flo i plon bedzie dobry ??:)

Moj blad sry :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół