akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

24/0 ? Porada :)

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam,

jak widac to moj pierwszy post na tym forum, dlugo sledzilem wasze jakze bardzo ciekawe tematy.

Postanowilem posadzic sobie w domku pomidorki i zakupilem nasionka Black Sugar Feminizowane, jutro wrzucam na kilka godzin do kieliszka, natomiast pozniej idzie pod wacik do wykielkowania,

Pc box gotowy (niedlugo wrzuce foty do oceny)

Teraz moje pytanie, powyzsze pomidorki trzymac pod lampa 24/0 ? wywnioskowalem to z wiedzy ktora tutaj pomalutku otrzymuje, jesli sie myle proszę udzielic rady. Pozdrawiam :) <peace>

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
twój wybór, 18/6 też działa jak dla mnie nie ma różnicy.

Zjarany Jarek

Well-known member
Buchów
0
24/0 to tylko strata złotówek :) roślinki nie są w stanie zasymilować więcej niż 20h światła fotosynteza składa się z fazy jasnej i ciemnej. Jeśli występowała by tylko faza jasna to fotosynteza by po prostu nie działa jak należy więc nawet jak roślina ma cały czas światło to i tak musi poświecić kilka godzin na to by się zregenerować i móc dalej czerpać korzyści z słoneczka.

D

delete

Guest
Nasiona to nie automaty ? Pomyśl o większym boxie bo nie auto rosną nawet na 3m wysokie . Z fartem :zjarany:

G

Gość

Guest
Problem jest taki, ze kupujac te nasionka, niestety bez duzej wiedzy, myslalem ze beda to auto,

A tu widze robi sie pomalutku problem, poniewaz nie mam dodatkowego sprzetu ktory bedzie mi dozowal swiatlo,

Myślalem, ze poprostu wrzuce do boxa, zapodam swiatlo 24/0 i bede czekal, zapewne na niewielkie plony :) tak to jest jak sie czlowiek pospieszy, nastepnym razem kupie auto i bede mial spokoj,

Sam juz nie wiem co zrobic, bo jak urosna mi badyle powyzej boxa to bedzie lipa

---------- Aktualizacja posta 08:49 ---------- Czas poprzedniego posta 08:47 ----------

Moze poprostu zamowie automaty i bede mial problem z glowy?

Itchy Trigger Finger

Well-known member
Buchów
1
Problem jest taki, ze kupujac te nasionka, niestety bez duzej wiedzy, myslalem ze beda to auto,

A tu widze robi sie pomalutku problem, poniewaz nie mam dodatkowego sprzetu ktory bedzie mi dozowal swiatlo,

Myślalem, ze poprostu wrzuce do boxa, zapodam swiatlo 24/0 i bede czekal, zapewne na niewielkie plony :) tak to jest jak sie czlowiek pospieszy, nastepnym razem kupie auto i bede mial spokoj,

---------- Aktualizacja posta 08:49 ---------- Czas poprzedniego posta 08:47 ----------

do boxa automaty za duzy, a normalnego będziesz mógł kontrolować WEG i jak duży bedziesz w miare to prezstawisz na kwitnienie,
poszukaj filmu na forum który ladnie ci wszystko wytłumaczy, i wiki

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0

Każdy uczy się na własnych błędach i każdy z nas na poczatku je popełniał większe bądź mniejsze :)
Badyle nie urosną jak o to zadbasz. Przede wszystkim trening (np. LST, Topping) i nie za długi VEG

Co do kupowania automatów i problemu z głowy - myślę że bez sensu. Szkoda tych nasion co masz. Dokończ uprawę, przy okazji pouczysz się hodowli.

Z oświetleniem to nie problem - zwykły programator kosztuje w markecie budowlanym Cas.... 9,90 zł

Myślę że to tańsze rozwiązanie niż kupowanie nowych pestek i za 9,90 masz po problemie :)

z fartem <joint>

G

Gość

Guest
Z oświetleniem to nie problem - zwykły programator kosztuje w markecie budowlanym Cas.... 9,90 zł

Myślę że to tańsze rozwiązanie niż kupowanie nowych pestek i za 9,90 masz po problemie :)

z fartem <joint>

A wiec poslucham tego co piszesz :) kupie programator i zastosuje na wegu 18/8 przez okolo 20 dni (zalezy od wielkosci) pozniej przelacze na 12/12 na flo i mysle ze bedzie ok, jesli sie myle prosze mnie poprawic.

Pozdrawiam i dziekuje za rady

Ischar

Well-known member
Buchów
2
A wiec poslucham tego co piszesz :) kupie programator i zastosuje na wegu 18/8 przez okolo 20 dni (zalezy od wielkosci) pozniej przelacze na 12/12 na flo i mysle ze bedzie ok, jesli sie myle prosze mnie poprawic.

Pozdrawiam i dziekuje za rady

poprawiam 18/6 - :)
jak na 1 raz to w skrocie tak jak piszesz reszte sie nauczysz podczas

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
na wegu 18/8 przez okolo 20 dni (zalezy od wielkosci)

Generalnie już ischar poprawił - fotoperiod 18/6 :)
co do reszty, poczytaj o treningu, na pewno ci się przyda ta wiedza, pooglądaj fotorelacje innych growerów, i będzie okej.

Przelicz tez czy masz odpowiednie warunki: światło (lumeny), wilgotność, temperatura, wentylacja

G

Gość

Guest
Na temat treningu czytalem dość duzo, mysle, ze sobie poradze :)

fotorelacje to obejrzalem juz chyba wszystkie :D

Takze dziekuje za rady, a temat uwazam ze mozna zamknac :)

Oczywiscie jak zaczne "uprawe" to bede dzielic sie z wami

Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół