nasiona marihuany

[250wCFL+140wHPS] [0.25m2] 2xPURPLE#1 fem

Wyszukiwarka Forumowa:

kotlet16

Active member
Buchów
0
Witam!
To moja 2-ga fotorelacja, lecz 1-wsza taka, ze tak to nazwe "profesjonalna":lol3:
Nasionka: 2xPurple#1 fem od Dutch Passion
Oswietlenie: Veg-1x250w blue cfl 6400K+2x70w HPS Flo-1x250w red cfl 2700K+ mam zamiar zalaczyc 3x70w HPS + 2x35w HPS wiem ze sie pie***le z takimi mocami zaroweczek ale mam to za free a pieniadze wole zainwestowac w inne bajerki<wodna>
Wentylacja: OUT- 100mm TT vent 2-biegowy 145-183(bodajze)m3/h IN-komputerowy z della ale jakas maszyna bo ma 6000rpm i chyba 150CFM ale podpiety pod ladowarke 5v + wyciagajacy z odblysnika(foto) pecetowiec 12cm, Mieszak komputerowy akasa 14cm jakis kozak w porownaniu z konkurencja, 110CFM, static pressure 3.12mm i 16-26dB, zakupione rowniez dimmerki do tych komputerowych wiatraczkow, mieszak komputerowy choc niepozorny robi robote.
Ziemia+Nawozy: DONICE 11L, ziemia west+ compost drogi ku**a ale jechalem na tym poporzednio super buda i powiem daje rade w porownaniu z tym tanim szitem. Nawozy canna tera veg+flo dodatkowo liquid oxygen noi na flo boosterki.
Dodatki: nawilzacz ultradzwiekowy honeywell cool mist (za***ista inwestycja zbija temp 4C), pH meter , do korekty ph kwasek+soda, sciemniacze. bede myslal o filtrze weglowym jesli bedzie potrzebny bo wyciag mam praktycznie na zewnatrz.
Trening:Scrog+FIM moze jakies maluuuuskie lst bo ostatnio przegiolem i planty byly 2,5 miecha na wegu zanim przeszly siatke konkretnie...
Fotoperiod:veg 12/1 flo sie zobaczy ale raczej zaczne od 11.5 i bede jechal w dol

allright!!! pare fotek, 7 DZIEN zycia plantow, dzien27-31C 55-70%, noc 20-25C 40-80%( w nocy waha sie strasznie ) wczoraj podlalem 750ml wody z canna veg ok 3/4 dawki

jak o czyms nie wspomnialem to pisac pozdro

Ostatnia edycja:

JahLight

Well-known member
Buchów
0
Za***iscie sie zapowiada. Co masz na tym odblysniku?

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Trening:Scrog+FIM moze jakies maluuuuskie lst bo ostatnio przegiolem i planty byly 2,5 miecha na wegu....

Jeśli planujesz scroga, to czy tą siatkę przymocowałeś na stałe? bo jak nie będziesz miał dostępu do krzaków z kazdej strony ciężko bedzi ci przy nich pracować. Proponuje abyś zrobił ją tak, abyś mógł wyciągać swobodnie doniczki razem z siatką. (ja mam tak na obecnej hodowli - możesz zerknąć w growloga)
no chyba że masz otwierany z każdej strony box to wtedy nie ma problemu :)
z fartem <coolpalacz>

kotlet16

Active member
Buchów
0
Co masz na tym odblysniku?
Na odblysniku mam wiatrak kompyterowy 12x12 pomaga naprawde duzo, w nastepnym tyg bede tam jakos montowal szybe i wyciag bedzie tam podpiety, jak zrobie wrzuce fotki.
Jeśli planujesz scroga, to czy tą siatkę przymocowałeś na stałe? bo jak nie będziesz miał dostępu do krzaków z kazdej strony ciężko bedzi ci przy nich pracować. Proponuje abyś zrobił ją tak, abyś mógł wyciągać swobodnie doniczki razem z siatką. (ja mam tak na obecnej hodowli - możesz zerknąć w growloga)
no chyba że masz otwierany z każdej strony box to wtedy nie ma problemu :)
z fartem <coolpalacz>
tak siatka jest na stale ale zawsze ja moge sciagnac z tych haczykow, mialem juz w tym jakby to nazwac pokoiku grow i racja bylo ciezko to ogarnac, lalo sie po czole, plecy nak***ialy itp. ale ze jest to cichy grow i nic stamtad nie moze wyjsc przed zakonczeniem to musi byc jak jest zreszta powierzchnia siatki wynosi 0.25m2 oczka sa 5x5cm, wiec podsumowywujac nie bedzie tragedii troche sie powyginam i beda plecy bolec ale warto warto...:joker:
tu masz foto z poprzedniego grow

dzis przyszedl wspomniany wyzej wiatrak bede montowal wszystko foto zapodam przy nastepnym upie niema co sie chwalic jakis szitowatym wiatraczkiem:smokee: i wzrostem 0.5cm

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
tak siatka jest na stale ale zawsze ja moge sciagnac z tych haczykow, mialem juz w tym jakby to nazwac pokoiku grow i racja bylo ciezko to ogarnac, lalo sie po czole, plecy nak***ialy ...wiec podsumowywujac nie bedzie tragedii troche sie powyginam i beda plecy bolec ale warto warto...:joker:
tu masz foto z poprzedniego grow
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-321498

Widzę, że jesteś wygimnastykowany jak mały chiński gimnastyk :) ...ale fajnie ci to wyszło poprzednim razem, więc trzymam kciuki za twój kręgosłup i rzeźbij tam jak najlepiej. Będę śledził, bo sam tez wojuje ze scrogiem
z fartem do :harvest:

kotlet16

Active member
Buchów
0
witam!
14 DZIEN VEG
temp dzien 25-28c wilg.50-60% noc 20-23c wilg. 60-70%
fotoperiod 12/1 ratuje mi du*e i dziala elegancko polecam.
-troche zmarnowane po ostatniej nocy bo lampa mi ku**a spadla, naszczescie mialem siatke inaczej bylo by po krzaczkach... ale zrobilem juz solidna konstukcje takze wiecej sie to nie powtorzy. nie mialy swiatla z 9h mam nadzieje ze im to nie zaszkodzi.
-nowy wiatrak mieszajacy
-termostat podlaczony pod wyciagajacego, daje rade polecam jesli ktos ma wiatrak na wlot poniewaz wyciagajacy wlacza sie co 1-2h na ok. 20min a roslinki widac nie nazekaja.
-Niedlugo bede majstrowal do aktualnego odblysnika 1x70hps + 2x 35w hps. dodatkowo bedzie robiony karton klon box powzucam jakies foty.
-jak sie elegancko podniosa jutro to wzuce jakas nowa fote
tymczasem fotki z dzis:

komentarze uwagi z***y mile widziane
pozdro

JahLight

Well-known member
Buchów
0
fotoperiod 12/1 ratuje mi du*e i dziala elegancko polecam.
Dlaczego taki fotoperiod?
Chyba nie dziala jednak elegancko bo jak na moj gust to w 14 dniu powinna juz lepiej wygladac a wyglada jak moja w 9 tym

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
w końcu jakiś up :)
mam podobne wrażenia jak kolega JahLight, wydaje mi się że nie są jakoś rozbudowane. No ale to dopiero 14 dzień, więc wiadomo, że najprawdopodobniej dużo energii idzie w korzenie. U mnie było podobnie z white afghanem, odstawał od pozostałych, ale spokojnie dogonił resztę.

Nie wiem czy to wina fotek, ale wyglądają tak jakby liście były bardzo jasno zielone, nawet lekko pożółkłe. Jak wyglądają w realu? to wina zdjęcia?

kotlet16

Active member
Buchów
0
-fotopieriod 12/1 bo niemam problemow z grzaniem i zimniem
-sa lekko jasne bo jak napisalem nie mialy swiatla przez tak jakby jeden ich dzien bo po godzinie swiecenia spadla lampa naszczecie na siatke juz jest przymocowana i leci dalej, jutro wrzuce jakies fotki jak sie obija
-sa jakies zamulone ale nie zalezy mi na czasie tylko doswiadczeniu, ta jedna jest jakby dzien w tyl z tego co zauwazylem
-podlewam co 3 dzien, jutro mam nadzieje przyjdzie rhizotonic to podleje odrazu, akurtat wypada podlewanie wiec moze cos rusza

dzieki za zainteresowanie i komentarze
pozdro

T

Tlazolteotl

Guest
Znajomy obecnie tez jedzie 12/1 i mam wrazenie, ze rosliny jednak nie bardzo ida do przodu.
Moje pod 18/6 byly wieksze w tym samym czasie.
Ciekaw jeste jak to faktycznie wyjdzie i jak to jednak jest z tym fotoperiodem.
Jak patrze na twoje to jego w 9 dniu wygladaja tak jak twoje po pierwszym tygodniu

Natural

Well-known member
Buchów
1
12/1 nigdy nie bedzie lepsze niz 18/6, wg mnie... zeby nie bylo probowalem oba fp.

kotlet16

Active member
Buchów
0
dzięki za informacje przydadzą sie napewno, jak dla mnie może być w efekcie końcowym nawet tydzień lub dwa do tylu ważne że mam bezpiecznie bo jest to taka ukryta uprawa, będę zbierał klony przed flo więc dam je na 18/6 i zobaczę czy będzie różnica oczywiście jak sie ukorzenia, jutro wrzuce fotke jak sie troche kolor poprawi oile sie poprawi, i dodatkowo wrzuce fot klon boxa którego dziś zmontowalem
dzięki i pozdro

younggrower22

Well-known member
Buchów
0
Jak na 14 dzien weg dla mnie wygladaja slabiutko. Luknij do mnie 17 dzien weg i jest chyba sporo lepiej . Jestem amatorem moze sie myle

raslutaa

Well-known member
Weteran
Buchów
4
Dlaczego taki fotoperiod?
Chyba nie dziala jednak elegancko bo jak na moj gust to w 14 dniu powinna juz lepiej wygladac a wyglada jak moja w 9 tym

ja aktualnie lecę 12/1 rośliny mają 14 dni i są dużo większe od tych prezentowanych w fotorelacji. Raczej wygląd roślinek nie ma nic wspólnego z zastosowanym fotoperiodem. Przeglądnij fotorelki a znajdziesz wiele pozytywnych przykładów 12/1

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół