12/1 nigdy nie bedzie lepsze niz 18/6, wg mnie... zeby nie bylo probowalem oba fp.
28 dzien veg
witam! roslinki wygladaja o niebo lepiej, widac ze ida w gore ostro, jedna dostala topping druga w kolejce poczekam az wyrosnie kolejne pietro, vega planuje jeszcze 2-3 tyg maxxx.
@wilczyduch oco chodzi ci z tym ze światło lipa chętnie wyslucham, to ze wydajność spada to wiem ale jak pisałem wcześniej mam jeszcze z tylu 2x35w mh 3000k patrzyłem na wykres nm i powiem ze pomiędzy 600-700 jest najwięcej więc powinno być git jako uzupelnienie na to grow a na następne wymienię zarowy
dzięki
pozdro
dobrze slyszec, myslalem zeby tam w***ac hps 250 ale jak raz podlaczylem to bylo 40C wiec zrezygnowalem z tej opcji, ale jak widac poprzednio udalo sie dobrze nie narzekamNie wiem jak to dokladnie jest z CFL-ami, ale ja 4 grow cisne pod ta sama lampa i wszystko napie****a jak za pierwszym razem.
wyciagnely sie bo lampe dalem wyzej, zreszta zrobilem to specjalnie poniewaz wczesniej zanim krzaczki dotarly do siatki to mialy ok 15 pieter i byl busz pod siatka a teraz chcialem jak najmniej szitu pod siatka, mniej stresu i latwiejszy dostep.Chodziło mi o ilość lm na powierzchni jaka masz, bo widać że panienki się wyciągnęły. Nie doczytałem, ze masz tam z tyłu jeszcze dodatkowe lampy. Parametry które podałeś są okej barwa i długość fali. Gdzieś mi umknęło to że jescze doświetlasz roślinki <lol>
z fartem <joint>
dobrze slyszec, myslalem zeby tam w***ac hps 250 ale jak raz podlaczylem to bylo 40C wiec zrezygnowalem z tej opcji, ale jak widac poprzednio udalo sie dobrze nie narzekam
Nie wiem jak to dokladnie jest z CFL-ami, ale ja 4 grow cisne pod ta sama lampa i wszystko napie****a jak za pierwszym razem.
Cytat:
Napisał kotlet16![]()
dobrze slyszec, myslalem zeby tam w***ac hps 250 ale jak raz podlaczylem to bylo 40C wiec zrezygnowalem z tej opcji, ale jak widac poprzednio udalo sie dobrze nie narzekam
Niezrozumielismy sie.
Ja mam lampe hps a raczej dwie, dlatego napisalem, ze nie wiem jak to dziala w przypadku CFL-i, ale hpsy wydaja sie miec spora zywotnosc.
Poza tym, przegladam wiele fotorelacji nie tylko tu, ale i na forach zagranicznych, prowadzonych przy takich kompaktach jak ty i jesli to porownac, to idzie u Ciebie zupelnie prawidlowo.
Ja bym sie nie spinal.
Jedynie co mnie troche martwi to ten kolor.
Byc moze to wina tego, ze robisz zdjecia z wlaczonym swiatlem.
Jak bys mogl to wyciagnij je z tamtad i zrob zdjecia przy swietle dziennym.
Moze to i jest wina zbyt ubitej ziemi, ale szczerze to jesli chodzi o tempo wzrostu to jest calkiem ok.
Przy tej wielkosci boxa to 250w jest grubym przegieciem.
Ja mialem dwie rosliny w 20 litrowych doniczkach, ktore uroslu do ok metra wysokosci przy jednej 150w i plon byl po srednio 80g z krzaka.