akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[250wCFL+140wHPS] [0.25m2] 2xPURPLE#1 fem

Wyszukiwarka Forumowa:

kotlet16

Active member
Buchów
0
słabo słabo wygladaja, może dlatego że to pestki na out i tak zamulaja bo mysla że mają czas choć i tak 90% zależy odemnie i pewnie coś z***alem, jak sie włączy światełko to zrobię foty i wzuce może ktoś coś sie wypowie

G

Gaynet

Guest
12/1 nigdy nie bedzie lepsze niz 18/6, wg mnie... zeby nie bylo probowalem oba fp.

Natural ale patrz, jesli ci sie nie spieszy i mozesz poswiecic na weg pare dni dluzej to fotoperiod 12/1 jest swietny. To tylko weg, maja tylko wyksztalcic dobre korzenie i rozkrzaczyc sie nieco, to wszystko. :D

kotlet16

Active member
Buchów
0
witam! 20 dzien veg
slabo, bardzo slabo jak na ten wiek nie wiem cos z***alem ale juz sie obijaja podlalem 2x rhizotonic i cos ruszyly, na jednej widac niedobor azotu i przenawozenie:pl: niewiem jak to mozliwe ale nowe listki nie maja juz czegos takiego. taki up na szybkiego wiecej pon-wt

pozdro

T

Tlazolteotl

Guest
Jedziesz na tym samym sprzecie co poprzednio wiec to nie jest wina zestawu, ale pewnie cos z ta gleba masz nie tak.
Moze cos sie ph z***alo, bo juz masz niedobory.
Sprawdz to o ile tego nie robiles juz.

kotlet16

Active member
Buchów
0
22 DZIEN VEG
witam! roslinki jak widac na zdj wkoncu sie odbily, roznice widac. zakupilem filter prima klima 4" 100mm(zdj) i dodatkowo zamontowalem 2x 35w MH(zdj) z tego co sie orientuje barwa 3000k, bede wymienial zarowki na phillips mastercolour elite 35w maja po 3400lm i barwa 3000k, barwy beda zroznicowane wiec mam nadzieje ze to wplynie jakos pozytywnie, narazie tego nie odpalam, moze za jakis tydzien, dwa. mialem podeslac fotki klonboxa ale nie wypalilo, jesli cos zmajstruje to podesle.

ostatnie podlanie pol dawki rhizotonica i canna veg 1ml/l dzis leci 3/4 dawki rhizotonic i pol dawki cannazymu. Temp. i wilg. dzien 26-30C 40-55% noc 19-23 50-65% foto 12/1

dobra pare zdjec:

filter:

zarowki z tylu na odblysniku:

no i teraz male porownanie 2 dni temu i dzis:

dzis:

dzieki za komentarze uwagi z***y
pozdro

---------- Aktualizacja posta 10-09-2012 11:04 ---------- Czas poprzedniego posta 04-09-2012 14:28 ----------

28 dzien veg
witam! roslinki wygladaja o niebo lepiej, widac ze ida w gore ostro, jedna dostala topping druga w kolejce poczekam az wyrosnie kolejne pietro, vega planuje jeszcze 2-3 tyg maxxx.
podlewam na zmiane rhizotonic ; woda pH 5.8-6.0
temp. wilg. DZIEN: 27-30C 45-55%(malo troche) NOC: 19-22C 55-70%
czas na fotki:

pozdro

Papasmerf

Well-known member
Buchów
5
Może za bardzo ziemie ubiłeś i miały problemy z utworzeniem korzeni, lub lekko ph złe było, ogólnie wyglądają zdrowo... :) Co do tego samego setupu to pamiętajmy że lampy sie zużywają niestety i co grow moga dawać i o 20% mniej światła. to tylko luźne uwagi może coś pomogą:)

Powodzenia

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0

28 dzien veg
witam! roslinki wygladaja o niebo lepiej, widac ze ida w gore ostro, jedna dostala topping druga w kolejce poczekam az wyrosnie kolejne pietro, vega planuje jeszcze 2-3 tyg maxxx.

Widzę, że problemy już chyba minęły i panny trochę odbiły, i kolorki im się poprawiły :mrgreen:. No fajnie fajnie, może w końcu pokarzą na co je stać i zaczną się rozrastać. Już nie dorzucam swoich 3 groszy że z tym światełkiem masz średnio, ale pewnie przy kolejnej uprawie zmienisz już żarówe :)

3mam kciuki żeby siata zaczęła się wypełniać i żeby w końcu był problem z upchaniem szczytów w oczkach :mrgreen:
Z fartem i łap bucha
:bongo4: ... i przekaż go panienkom, żeby pokazały na co je stać :pr:

kotlet16

Active member
Buchów
0
co do zarowek to ta cfl była uzywana na poprzednim grow 3tyg bo mam blue i red, jednego hpsa wymieniłem tego po lewej i może dlatego ten krzak większy heh

@wilczyduch oco chodzi ci z tym ze światło lipa chętnie wyslucham, to ze wydajność spada to wiem ale jak pisałem wcześniej mam jeszcze z tylu 2x35w mh 3000k patrzyłem na wykres nm i powiem ze pomiędzy 600-700 jest najwięcej więc powinno być git jako uzupelnienie na to grow a na następne wymienię zarowy

dzięki
pozdro

T

Tlazolteotl

Guest
Nie wiem jak to dokladnie jest z CFL-ami, ale ja 4 grow cisne pod ta sama lampa i wszystko napie****a jak za pierwszym razem.

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
@wilczyduch oco chodzi ci z tym ze światło lipa chętnie wyslucham, to ze wydajność spada to wiem ale jak pisałem wcześniej mam jeszcze z tylu 2x35w mh 3000k patrzyłem na wykres nm i powiem ze pomiędzy 600-700 jest najwięcej więc powinno być git jako uzupelnienie na to grow a na następne wymienię zarowy
dzięki
pozdro

Chodziło mi o ilość lm na powierzchni jaka masz, bo widać że panienki się wyciągnęły. Nie doczytałem, ze masz tam z tyłu jeszcze dodatkowe lampy. Parametry które podałeś są okej barwa i długość fali. Gdzieś mi umknęło to że jescze doświetlasz roślinki <lol>
z fartem <joint>

kotlet16

Active member
Buchów
0
Nie wiem jak to dokladnie jest z CFL-ami, ale ja 4 grow cisne pod ta sama lampa i wszystko napie****a jak za pierwszym razem.
dobrze slyszec, myslalem zeby tam w***ac hps 250 ale jak raz podlaczylem to bylo 40C wiec zrezygnowalem z tej opcji, ale jak widac poprzednio udalo sie dobrze nie narzekam

Chodziło mi o ilość lm na powierzchni jaka masz, bo widać że panienki się wyciągnęły. Nie doczytałem, ze masz tam z tyłu jeszcze dodatkowe lampy. Parametry które podałeś są okej barwa i długość fali. Gdzieś mi umknęło to że jescze doświetlasz roślinki <lol>
z fartem <joint>
wyciagnely sie bo lampe dalem wyzej, zreszta zrobilem to specjalnie poniewaz wczesniej zanim krzaczki dotarly do siatki to mialy ok 15 pieter i byl busz pod siatka a teraz chcialem jak najmniej szitu pod siatka, mniej stresu i latwiejszy dostep.
a co do lumenow to spadlo pewnie o 15-20% ale nadal jest nadwyzka wedlug tego kalkulatora na powierzchnie siatki 0.25m2, dodalem te zaroweczki i 3mam kciuki

dzieki za komentarze i wogole zagladanie
pozdro

T

Tlazolteotl

Guest
dobrze slyszec, myslalem zeby tam w***ac hps 250 ale jak raz podlaczylem to bylo 40C wiec zrezygnowalem z tej opcji, ale jak widac poprzednio udalo sie dobrze nie narzekam

Niezrozumielismy sie.
Ja mam lampe hps a raczej dwie, dlatego napisalem, ze nie wiem jak to dziala w przypadku CFL-i, ale hpsy wydaja sie miec spora zywotnosc.

Poza tym, przegladam wiele fotorelacji nie tylko tu, ale i na forach zagranicznych, prowadzonych przy takich kompaktach jak ty i jesli to porownac, to idzie u Ciebie zupelnie prawidlowo.
Ja bym sie nie spinal.
Jedynie co mnie troche martwi to ten kolor.
Byc moze to wina tego, ze robisz zdjecia z wlaczonym swiatlem.
Jak bys mogl to wyciagnij je z tamtad i zrob zdjecia przy swietle dziennym.
Moze to i jest wina zbyt ubitej ziemi, ale szczerze to jesli chodzi o tempo wzrostu to jest calkiem ok.

Przy tej wielkosci boxa to 250w jest grubym przegieciem.
Ja mialem dwie rosliny w 20 litrowych doniczkach, ktore uroslu do ok metra wysokosci przy jednej 150w i plon byl po srednio 80g z krzaka.

Papasmerf

Well-known member
Buchów
5

Może masz przewymiarowane oświetlenie i nadal jest ok, na 100% już daje przynajmniej 70% światła co na początku.

Pewnie też co grow więcej doświadczenia i przez to lepiej idzie, świetlówka sie zużywa na pewno.

kotlet16

Active member
Buchów
0
Cytat:
Napisał kotlet16

Niezrozumielismy sie.
Ja mam lampe hps a raczej dwie, dlatego napisalem, ze nie wiem jak to dziala w przypadku CFL-i, ale hpsy wydaja sie miec spora zywotnosc.

moj blad nie doczytalem sory, ale zywotnosc spada bo jak porownam do nowej to nowa swieci jasniej i widac golym okiem mialem szanse porownac.

Poza tym, przegladam wiele fotorelacji nie tylko tu, ale i na forach zagranicznych, prowadzonych przy takich kompaktach jak ty i jesli to porownac, to idzie u Ciebie zupelnie prawidlowo.
Ja bym sie nie spinal.
Jedynie co mnie troche martwi to ten kolor.
Byc moze to wina tego, ze robisz zdjecia z wlaczonym swiatlem.
Jak bys mogl to wyciagnij je z tamtad i zrob zdjecia przy swietle dziennym.
Moze to i jest wina zbyt ubitej ziemi, ale szczerze to jesli chodzi o tempo wzrostu to jest calkiem ok.

mozliwosci wyciagniecia nie mam, ale wlacze samo cfl i zrobie zdj, na pewno bedzie lepiej. a co do problemow z ziemia to ph bylo za niskie przelalem woda tak z 2l na doniczke i problem znikl.

Przy tej wielkosci boxa to 250w jest grubym przegieciem.
Ja mialem dwie rosliny w 20 litrowych doniczkach, ktore uroslu do ok metra wysokosci przy jednej 150w i plon byl po srednio 80g z krzaka.

za prad duzo mnie nie wychodzi takze moge swiecic, zobaczmy, chcialbym jakies potworki wychodowac, ostatnim razem mialem z 2 100g z tym ze musialem z 2 tyg wczesniej sciac bo mi sie jedna zaczela hermic wiec nie bylo zle, liczy sie doswiadczenie, tym razem mam nadzieje bedzie dobrze do konca.

Gniewosz

Well-known member
Buchów
0
ja bym obniżył trochę lampe... będą się lepiej krzaczyć ;). A tu o to chodzi.

pozdro z fartem

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół