• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

3-metrowe NoName, późno kwitnienie, pare pytań

Wyszukiwarka Forumowa:

Lok3rs

Member
Buchów
0
WItam. :) Mam sadzonki 2 NoName, lecz chyba dopiero teraz zaczęły kwitnąć, a są już dość spore. Czy zdążą dojść? Czy lanie delikatnie Ripenu może coś pomoc? Krzaki lane samą wodą, ostatnio kupiłem Planton K, narazie podlewałem 2 razy :)

Zastanawia mnie dlaczego w 1 z krzaków łodygi nabierają czerwonego koloru. Czytałem o niedoborze potasu czy coś, ale ani listek mi nie zżółknął :) na zdjęciu słabo widać, ale w rzeczywistości jest to bardziej czerwone

Krzaczurki potraktowałem tylko po razie toppingiem, spróbowałem też na jakimś bocznym szczyciku. LST nie stosowałem, miało być "niech dziala jak natura chciała", ale trochę trzeba zaingerowac chyba :p Jak dawkować i ile lać roztworu Plantonu na roślinę? Jak krzaki są oddzielone od siebie o ok. 10 cm to podlewać podwójnie? Oba podobnej wielkości.

Byłbym bardzo wdzięczny za wszystkie rad i sugestie co zdziałać z tymi potworami :p Pozdrawiam :)

https://www.forum.haszysz.com/solarr/thumbnails-12358.html --> więcej zdjęć, od małego :p

@ Zahaczyłem przypadkiem ręką o najładniejszy chyba boczny szczycik i przechyliłem go tak, że już nie był w stanie się utrzymać i opadal, ale nie ***ał się ani trochę. Chwyciłem go, ustawiłem i przywiązałem sznurkiem do głównej łodygi. Da sobie radę?

To moja pierwsza uprawa, także uczę się na błędach ^^ :)

Ostatnia edycja:

breathe the pressure

Well-known member
Buchów
0
Jeśli teraz zaczęły kwitnąć to raczej powinny zdążyć, ale na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi, a jak uważa, że zna, to ściemnia. Jak się będą ociągać, to lej ripen. Niektóre odmiany mają czerwone łodygi. Takie mają geny. Lejąc planton zacznij od zalecanej dawki i stopniowo zwiększaj trochę z każdym podlewaniem, aż dojdziesz do 250-300% zalecanej dawki (spokojnie, nie popalisz ich planton jest w miarę łagodny). Jakieś 10 dni przed zbiorami lej samą wodę, albo wodę z miodem (2 łyżeczki na litr). Od tego czasu nie lej im już nawozów i ripena, bo tą chemię będziesz potem palić. Spokojnie Twój szczyt poradzi sobie - sam się wyprostuje. Z fartem.
P.S. Mój noname jeszcze nie zaczął kwitnąć.

D07x

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Tak na oko to połowa pazdziernika ^^

Lok3rs

Member
Buchów
0
Czyli nie mylę się i to są preflowery? Warrto jeszcze ją trenować? Topping na którymś ze szytów?

Taba$$ko

New member
Buchów
0
Nie warto mordeczko, trenowanie=stres, stres=dłuższe kwitnienie. A tego byś chyba nie chciał ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół