• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

3x AK47 Automatc Feminized- ocena i porady

Wyszukiwarka Forumowa:

BrodatY

Member
Buchów
0
Witam

Oto moje 3 pociechy:
06072012075%7E0.jpg

04072012074%7E0.jpg

25.06.2012- Kiełki wpadły do ziemi (delikatnie za poźno wg. mnie)
27.06.2012- Pokazały się dwa pierwsze listki
06.07.2012- Tego dnia zrobiłem te oto fotki.

Więc chciałbym zapytać was o:

1.Na podstawie tych fotek możecie wywnioskować czy z roślinkami jest wszystko w porządku? Kolorek, i ogólny wygląd jak na ten czas[za małe?/rosną szybko?] (od kielka 11 dni/ od listków 9 dni)
2. Czy nie krzywdzę ich trzymając w takich kubeczkach? (kubeczki bez dziurek pod spodem) Roślinki stoją na parapecie.
3. Czy jak wystawie je na out nic im się nie stanie od słońca?

Moje perełki polecą na out za jakieś 3 dni.Muszę jutro pojechać po 50L(mam nadzieję że wystarczy) ziemi i wkopać na miejscówkę.

A co do łodygi... Podejrzewam że wygina się ona w stronę słońca.(Tak mi się wydaje. Mam rację?)

Wybaczcie moją amatorszczyznę ale jest to moja pierwsza uprawa i chyba za bardzo się przejmuję roślinkami

Bardzo prosiłbym o zrozumienie mnie jako tzw. Noobka(Amatora,Początkującego) i ocenę oraz poważną opinię na temat<lol>

Pozdrawiam

BrodatY

PS: ta emotka jest za***ista: :harvest::harvest::harvest: hehe..

BrodatY

Member
Buchów
0
Jak juz wsadzasz w kubki to musza byc dziorki od spodu :)

Właśnie przypomniałem o nich sobie jak już miały ok.2cm :pl:

a czy wystarczy mi doniczka 10L do końca uprawy? czy potrzeba większej?

Wkopie ją po prostu na miejscówkę żeby czasem nic nie przegryzło mi korzeni :smokee:

mariajanina

Member
Buchów
0
Pamiętaj też żeby donice nie były przezroczyste jak te twoje kubeczki bo korzenie popalisz jak już dasz je na out lej im biohumusa ale 1/4 zalecanej dawki :smokee:

BrodatY

Member
Buchów
0
Pamiętaj też żeby donice nie były przezroczyste jak te twoje kubeczki bo korzenie popalisz jak już dasz je na out lej im biohumusa ale 1/4 zalecanej dawki :smokee:

Dzięki wielkie za info. Z doniczek jednak zrezygnowałem poprostu zamiast ich wykopie 3 dziury na miejscówce na ok.15L i zasypie je ziemią z ogrodniczego.

Nie wiem do końca czy to dobre rozwiązanie ale nie mam innego wyjścia

---------- Aktualizacja posta 09:26 ---------- Czas poprzedniego posta 09:23 ----------

Biohumusem tak wcześnie lać?

Sory za drugiego posta ale nie moge cos edytowac.

---------- Aktualizacja posta 09:27 ---------- Czas poprzedniego posta 09:26 ----------

hehe juz ogarnełem dlaczego nie można edytować :)

D

delete

Guest
Ja bym nie dawał ich na out w doniczkach tylko wkopał w ziemie bo zawsze jak jej będzie brakować wody to pociągnie z ziemi a w doniczce nie. A wyglądają na zdrowe tylko te dziórki muszą być bo zgniją

mariajanina

Member
Buchów
0
tylko jak na twojej miejscówce jest teren podmokły to wkopujesz je we wiaderkach 5l bo może ci poprostu zwiędnąć od nadmiaru wody jak bedziesz sadził wykop dziure i porób foty :spalony:

BrodatY

Member
Buchów
0
CM
tylko jak na twojej miejscówce jest teren podmokły to wkopujesz je we wiaderkach 5l bo może ci poprostu zwiędnąć od nadmiaru wody jak bedziesz sadził wykop dziure i porób foty :spalony:

Teren podmokły nie jest(na szczęście) <joint>

Wykopałem dołki troszeczkę większe niż wiadra 10L i zasypałem ziemią kupną o pH 55-6,5

Tylko teraz tak:

Po wsypaniu ziemi do dołków zostało mi jakieś 5cm do równej powierzchni z ziemią i sadzonki są delikatnie w dołku. To jest chyba mój pierwszy błąd(NIE LICZĄC BRAKUJĄCYCH DZIUREK W KUBKACH)

A z drugiej strony to chyba jest dobrze ponieważ sadzonki nie są jeszcze tak mocne żeby przetrwały obecne warunki(wiatry i burze). Ulewy takiej ostrej jeszcze nie było z tego co zaobserwowałem także raczej mi ich nie zaleje(taką mam nadzieję).

Fotki dodam później bo w galerii jakiś błąd mi wyskakuje (Server(IO)Error)

---------- Aktualizacja posta 12:15 ---------- Czas poprzedniego posta 12:13 ----------

Aaaa... i podałem pierwszą dawkę biohumusa (pisało 3-4 korki na litr wody) Rozlałem 1L na trzy roślinki

---------- Aktualizacja posta 12:16 ---------- Czas poprzedniego posta 12:15 ----------

kuźwa jeszcze zapomniałem ze na litr wody dałem 1 korek

mariajanina

Member
Buchów
0
narazie takie dawki możesz im dawać potem jak troche podrosną ze 4 partie liści dawaj im 100%<wodna>:bongo4:

BrodatY

Member
Buchów
0
narazie takie dawki możesz im dawać potem jak troche podrosną ze 4 partie liści dawaj im 100%<wodna>:bongo4:

Dzięki wielkie za pomoc :)

Kuźwa dzisiaj przeszła taka nawałnica... Ja pie***le aż serce podskoczyło mi do gardła. Myślałem że ludzie po prostu pie****ą że spada grad wielkości piłeczek golfowych i że to gówno prawda... Ale jak zobaczyłem na własne oczy co się dzieje na dworze to nie mogłem uwierzyć xD

Najważniejsze że woda nie stoi pod sadzonkami i woda wsiąka w ziemię :)
Myślę że będzie dobrze i dojdę do :harvest: <wodna>

Dzięki wielkie za pomoc.

El Patzino

Active member
Buchów
0
U mnie narazie sobie lezakuja w doniczkach 5 l a za jakis czas daje do wiaderek 15l i tak zostanie

kozak

Well-known member
Buchów
0
Trochę małe te planty i nieco wyciągnięte.
10L na automata wystarczy.
U mnie była niezła burza z wiatrem.Planty nieruszone.
Na biohumus nieco za wcześnie według mnie.Nie ma po co ich nawozić jeszcze nie wymagają dokarmiania.

BrodatY

Member
Buchów
0
Witam po krótkiej przerwie.

Dzisiaj odwiedziłem spocika i troszeczkę się niepokoje stanem dwóch roślinek.

Zaczynają mi żółknąć dolne liście.

Czy może być to spowodowane zbyt dużą ilością wody??
Ostatnio przeszło takie gradobicie że szok. Ulewa również była mile widziana

Sprawdziłem ziemię palcem i jest mokra ale nie tak ostro.

Ziemia jest już taka mokra od 3 dni bo ciągle leje i leje... (Od rana po 25-30 stopni a wieczorem kolo 21-22 burza...)

Roślinkom podałem tylko raz biohumusa na początku wysadzenia na out (wymieszałem 1/4 dawki w 1L wody i rozlałem na 3 roślinki). Od 3 dni nie podlewam ani wodą ani biohumusem ponieważ ziemia jest mokra i nie wiem co robić...

Zdjęcia robiłem telefonem. Może coś zobaczycie

Na moje oko ta jest chyba zdrowa:

10072012090.jpg

Tym zaczynają żółknąć dolne liście

10072012088.jpg

10072012089.jpg

---------- Aktualizacja posta 19:54 ---------- Czas poprzedniego posta 19:53 ----------

Rośliny są dopiero 3 dzień na oucie.

Proszę po pomoc

Pozdro BrodatY

---------- Aktualizacja posta 11-07-2012 20:40 ---------- Czas poprzedniego posta 10-07-2012 19:54 ----------

Proszę o przeniesienie do działu Outdoor>Początkujący

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół