• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

3x WHITE WIDOW 1x TUBYLEC - 60x110 >>>

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
W końcu ten dzień nastał :] Co prawda czasu miałem nie wiele tyle co ten wolny miedzy praca a domem ale chyba doszedłem do etapu końcowego przy budowie i udoskonalaniu mojego SecretDarkRoom`u :] A wszystko zaczeło się tak :

1. Dostałem nasiona od rasty, zasadziłem i przygotowałem troche pomieszczenie na nie, bez HPS, normalna lampa 400W:

poczatek_1.JPG

poczatek_2.JPG

poczatek_3.JPG

poczatek_4.JPG

2. Kuło mnie to w oczy wiec zabrałem sie do przebudowy.

* czyszczenie

wyczyszczone.JPG

* zerwanie tapety + gruntowanie

bez_tapety.JPG

* oklejone folia typu PANADA + folia odbijajaca ciepło ( razem 18euro i rolka specjalnej taśmy 10euro) + zakupiłem HPS250, wahadło, transformator ( 60euro + kable 5euro).

nasiona.JPG

stuff.JPG
nowe.JPG

nowe2.JPG

* pojawił się problem, termometr wskazywał nawet i 40stopni ( dalej nie miał miary ) trzeba było pomyśleć nad zamontowaniem jakichś wiatraków.

najnowsze_zamkniete.JPG

najnowsze.JPG
kable_nowe.JPG

* skończone!! W między czasie w zeszły weekend kupiłem nowe 3 nasiona, leżały przykryte mokrym gazikiem pomiędzy dwoma podstawkami na woreczek herbaciany, 2 dni temu jak kiełek miał już około 5 mm każdy przesadziłem je docelowo do 10L doniczek, niestety 1 się jeszcze nie przyjęło ale to przez moją głupotę....Wiatraki 2 łazienkowe 185m3/h, rura aluminiowa, termometr z wilgotnością powietrza, kable ( ~70euro ) Co do folii, podłoga sufit i ścianka po prawej której nie widać okleiłem tą co odbija ciepło, tą po prawej musiałem bo po drugiej stronie mam liczniki gaz i prąd. Przednią, po lewej, i drzwi oklejone pandą.

termometr.JPG

Najważniejsze foto:D ( akurat ten idzie na ogród ale dam żeby nie było :D:p )

dla_biolego.JPG

Wydawało mi się to prostsze, pracy strasznie dużo, starałem się wszystko zrobić dokładnie, pare zabiegów jeszcze będe musiał wykonać takich jak np. Zamontowanie regulatora obrotów i w późniejszym czasie na tej półce u góry filtra węglowego. Wiatrak wyciągający powietrze ciepłe ma ujście na strych.

---------- Aktualizacja posta 21:52 ---------- Czas poprzedniego posta 21:07 ----------

Duże doniczki dałem już pod lampe razem z 1 małą (inny sort).

Kable są uporządkowane dużo lepiej niż wcześniej, te po framudze okleję jeszcze czarną izolacją dla niepoznaki a w róg tuż przed wentylatorem wprowadzającym postawię jakąś JUKE lub inny krzak żeby przysłoniło. W zasadzie konfidentów i intruzów nie goszczę w domu ale lepiej chyba to zaj***ć tak inCOGNITO :p

//Wszelkie uwagi mile widziane!

Ostatnia edycja:

Zielakgru

Well-known member
Buchów
0
Kolego, ale to jest dział out door, jeśli zamierzasz je dać na dwór to ok, ale jeśli nie to chyba nie tu powinieneś założyć temat.

S

Synek z zawodu

Guest

teraz tylko zastanawiam się nad systemem czy ma to być 18/6 czy 12/1. Jest to moja pierwsza uprawa, czytałem trochę o 12/1, w zasadzie nie ponoszę ryzyka, zobaczymy.

proponuje poczytać troche o uprawie ... www.wiki.haszysz.com

18/6 to masz fazę weg - czyli wzrostu.

później jak chcesz aby wkońcuu twoje kwiatki zaczęły kwitnąć to przełanczasz światło na 12/12 ... można też zastosować metodę 12/1 ale narazie skup się lepiej na tym aby coś w ogóle wyhodować ;)

G

Gość

Guest
ALARM CZY UROJENIE ?
Mieszkam na 2, ostatnim piętrze, do dyspozycji mam również strych. Lampa HPS250, średnia temperatura w roomie 26-27 stopni, wylot powietrza mam na strych. Góra roomu wyklejona folią odbijającą ciepło. Wczoraj około 13 usłyszałem helikopter latający nad dzielnicą, automatycznie wyłączyłem lampę, po 2 minutach zawisł on jakieś 100-150 (może mniej ) metrów od mojego dachu i tak jakby dalej o 50 metrów i tak wisiał sobie jakieś dobre 3-4 minuty po czym odleciał...Czas na koleją przebudowę czy fałszywy alarm?

D

delete

Guest
proponuje poczytać troche o uprawie ... www.wiki.haszysz.com

18/6 to masz fazę weg - czyli wzrostu.

później jak chcesz aby wkońcuu twoje kwiatki zaczęły kwitnąć to przełanczasz światło na 12/12 ... można też zastosować metodę 12/1 ale narazie skup się lepiej na tym aby coś w ogóle wyhodować ;)

przecież 12/1 też jest na veg ? przy 12/1 nic nie zakwitnie

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
ALARM CZY UROJENIE ?
Wczoraj około 13 usłyszałem helikopter latający nad dzielnicą, automatycznie wyłączyłem lampę, po 2 minutach zawisł on jakieś 100-150 (może mniej ) metrów od mojego dachu i tak jakby dalej o 50 metrów i tak wisiał sobie jakieś dobre 3-4 minuty po czym odleciał...Czas na koleją przebudowę czy fałszywy alarm?

Moim zdaniem nie namierzą ciepła z 250W, tym bardziej że mówisz, że lampę od razu wyłączyłeś. Myślę że możesz spać spokojnie, choć wiem, że tego typu akcje zawsze wzbudzają podświadomy lęk i obawy na przyszłość (znam to z autopsji) :)
z fartem do końca

G

Gość

Guest
Po paru stoczonych walkach poszedłem po rozum do głowy...Udało mi się złapać po dobrej cenie wentylator 377m3/h i CoolTube. Do pełni szczęścia zabrakło już tylko namiotu więc zamówiłem 60x60x160, na 2 roślinki idealny. Dzisiaj odebrałem paczkę no i cyrk...dostałem 90x90x180 w cenie tamtego... Pojawił się teraz mały problem bo mam tylko HPS250W + balast do niej...Z tego co liczyłem na tą powierzchnie potrzebne jest conajmniej 400W, a co za tym idzie nowy balast. Powie mi ktoś czy 250W przy takim namiocie wystarczy na te 2 planciki ??? A może dołożyć tam jeną CFL 150W?? Tylko niewiem czy można tak mieszać, a nieznalazłem nic na ten temat...Jutro wrzuce foty

Haze State of Mind

Well-known member
Buchów
0
Jasne, że można świecić hpsem i cfl. Jeśli nie chcesz zwracać tego namiotu to lepiej dokup więcej światła i nasionek bo 2 roślinki to za mało. Musisz sam zadecydować czy lepiej teraz dokupić np. CFL tak jak napisałeś czy od razu mocniejszego HPS bo i tak w przyszłości powinieneś zmienić oświetlenie przy takiej powierzchni. Ja bym dorzucił na razie CFL bo to spory koszt wymieniać hpsa i będzie elegancko.

G

Gość

Guest
Mały UP

Cheese:
DSC_2154.JPG

DSC_2155.JPG

DSC_2156.JPG

WW:

DSC_2157.JPG

DSC_2158.JPG

DSC_2159.JPG

Jakieś zgrubienie na łodyżce. W ogóle dziwna historia tego WW była, wątpie czy coś z niego będzie :p

DSC_2161.JPG

DSC_2162.JPG

DSC_2163.JPG

DSC_2165.JPG

DSC_2170.JPG

A więc tak. W czwartek zamierzam dokupic 5 nasion, co do odmiany jeszcze się nie zdecydowałem. Zmienie też HPS na 400W, balast będe miał od znajomego używał go do HPS 600W mam nadzieje że raczej bedzie to razem trykało. Cooltuba spisuje sie zarabiście. Zero problemow z temperatura :)

Kupiłem regulator 3stopniowy do wentylatorów pod tego ufoka co tam mam tylko ze nie mam pojęcia jak to teraz podłączyć, póki co mi nie jest potrzebne ale w końcu lato się skończy, temp spadną a poza tym czasami mnie wk***ia ten hałas ze środka. Rzuci ktoś na to okiem:

ccc.JPG

bbb.JPG

aaa.JPG

Z przodu normalne pokrętło z 3 biegami. W ogóle ciekawi mnie czy to się nada ? pYYk

---------- Aktualizacja posta 26-08-2012 03:50 ---------- Czas poprzedniego posta 21-08-2012 23:05 ----------

UP z dzisiaj, od tygodnia stosuje HY-PRO terra 2x w tygodniu + 2x odstana woda:
8.JPG

5.JPG

3.JPG

1.JPG

777.JPG

9.JPG

4.JPG

5 nowych WW juz puscilo kielki, jutro leca w kubeczki i na parapet :x

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół