• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

4 dniowy brak oświetlenia CFL.Czy to zaszkodzi plantowi.

Wyszukiwarka Forumowa:

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Elo wszystkim?Mam problem mianowicie,jutro wyjeżdzam na urlop na 4 dni mam boxa podłaczonego pod programator czasowy palące sie światło to 12godzin poniewaz juz jest na flo 20dzień,a ogólnie roślinka ma 47dzień.Jest jednak ALE ponieważ z powodu codziennych burz nie moge zostawic włonczonych lamp chodzi o bezpieczenstwo w domu wszystko wyłanczam z prądu.Chodzi mi o to czy jak zostawie pomidorka na 4 dni na parapecie a mam dostep do słońca od14 do 21 tylko,czy nic sie z nią nie stanie wiem ze nie powinno sie tak eksperymentować ale nie mam wyboru proszę o rade i zapraszam do mojej fotorelacji.

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Wystaw go na zewnatrz jak masz mozliwosc

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Nie moge bezpośrednio zostawić na balkonie ponieważ mieszkam na 11pietrze temp. na tej wysokości osiąga do 42-45stopni w słońcu,z***ałem tak poprzednią uprawe wystawiłem z boxa na balkon planta na nastepny dzień zwiedła oklapła cała, liscie sie zrolowały tak bardzo ze nie mogłem juz nic zrobic a zapach miała jakby skisła.A tak jak dam na parapet to szyba troche zachamuje temp.Jakaś inna rada?moze lepiej jakby nie stała wogóle na zadnym oswietleniu tylko tak poprostu w pokoju,to tak jakby była chu**wa pogoda na out-cie z zachmuzeniem taka symulacja.....???

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
To moze postaw ja na czyms niedaleko od okna tak zeby miala umiarkowanie swiatla

D

delete

Guest
dobrze Ci radzą . postaw na parapecie od strony mieszkania . lepsze tyle swiatla niz nic ..
ja mam gorsza sytuacje , przyjechali tesciowie do mnie na weekend i musialem planta wraz z boxem do szafy schować i na boxa nałożyłem worek zeby nie smierdziało ... stoi tam juz dobe bez wymiany powietrza ;/

kuba belgia

Well-known member
Buchów
1
;)

postaw ja brachu na parapecie,w pokoju nie stawiaj bo to nie pelargonnia, podlej ja dobrze na wyjazd i nic sie jej nie stanie.albo poprostu pie**ol te burze i zostaw tych pare cfl zapalonych pod programator.jakby nie bylo 4 dni nie tak duzo ale bez swiatla jej nie zostawiaj bo sie zachamuje bidulka.parapet taras albo box

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Ok postanowiłem parapet chłopy:)nie dosłownie przy szybie bo też sie nieziemsko nagrzewa i mysle ze nic jej nie bedzie oczywiście podleje wodą soczyscie dzieki wszystkim za rady po powrocie przesle zdjecia co i jak z pomidorkiem ELO!

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
jak mieszkasz w bloku to burze nie straszne dla oświetlenia w bloku masz co najmniej 2 zabezpieczenia a nawet 3 przy bloku rozdzielnie , w bloku bezpieczniki , bezpieczniki w mieszkaniu więc nie ma możliwości zajścia jakiegoś nieszczęścia... ewentualnie wyskoczy bezpiecznik w mieszkaniu i nie będzie miała światła do skoku napięcia takiego żeby powstał pożar nie ma możliwości dojścia to nie chałupa że w burze trzeba wszystko wyłączać i jeszcze korki a potem siedzieć w kącie zdala od okna:D

dudens24

Well-known member
Buchów
0
kminie może i masz racje a nawet napewno ale żona panikuje i mi jazdy robi żeby wyłaczyc wszystko z prądu no to nie bede sie kłucil heheheh to tylko 4-5dni słonce bedzie miała tylko że o innych godzinach:)

bujashaka123

Well-known member
Buchów
0
pewnie! jak ma być niezadowolona z wyjazdu:) najlepiej ją (MJ) postaw gdzies na stole w salonie czy gdzieś w pokoju odsłoń okno będzie miałą widno a napewno się nie upraży bezpośrednio przez słońce bo nie wiadomo jak z ta pogoda:) i niech wiatrak chociaż chodzi miesza powietrze w pokoju:)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół