akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

4 x White Widow ( Seedman ) [hps 250W][40cm x30cm][KOKOS]

Wyszukiwarka Forumowa:

konserwatywny

Member
Buchów
0
Box : konstrukcja luźna , przewiewna , wydostające się światło ,odbite od białych
ścian i sufitu przy okazji oświetla mi pokój , za co i tak bym musiał płacić ..
Boki obiłem folią aluminiową ,od góry odbija zwykły odbłyśnik .

Żarówka : HPS SUNMASTER DUAL PHILIPS 250W - lampa znana i lubiana , zasilacz tradycyjny.

Doniczki : dwie produkcyjne 10L, na dole warstwa keramzytu , reszta przewiewna mieszanka
COCOSTAR z trichodermą i perlitem , mieszałem na czuja , coś w stosunku 50/50 .
Mieszankę dodatkowo spryskałem mikoryzą i trichodermą w sprayu "Zdrowy Korzeń" .
Podlewałem kokos nawozami kilka dni przed wykiełkowaniem , także siewki poszły do
docelowych donic , w przyjazne im środowisko .

Nawozy : woda odstana kranówka stosuję "formułę Lukasa" na bazie flora series GHE , PH DOWN i tester też od nich ,
reszta od CANNA : rhizotonik , cannenzym , PK 13 14 , cannaboost (ten drogi) , Rippen

odmiana : White Widow feminizowane od Seedmana (bezpośrednio), z 10 seedów ,
wyszło 8, trzy cherlawe usunąłem ,jeden karłowaty na razie został ,
albo przesadzę na wytworzenie pyłku siostrzanego dla zrobienia kilku nasionek
feminizowanych ,albo zostawię z przeznaczeniem na sampelka przed zbiorami, zobaczymy .
Dałem jedną odmianę bo wtedy teoretyczni powinna dojrzeć w jednym czasie .

trening : fim,lst .

Ogólnie motywacja pisania fotobloga : to moja pierwsza uprawa indoor , a know how zaczerpnąłem z tej strony ,
więc wypada dać coś od siebie , choć fotorelek o takich parametrach jest tu milion . Jak w nicku reprezentuję starą szkołę uprawy bez wynalazków typu LED
nowych hiper odmian etc.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do oglądania i komentowania mojej fotorelacji .
Niejasności ? odpowiem na każde pytanie .

Za 10 dni w 32 dniu uprawy przechodzę z vega na flo krzaki rosną szybko , zdrowo , jestem zadowolony z postępów .

Mniej z jakości swoich zdjęć , które nie oddają piękna i skali ale poprawie się . dozo ..

konserwatywny

Member
Buchów
0
zdjęcia z 25% mojej przygody . Za ok. tydzień po pełni trzaskam je na flo . Najmniejszy "karakan " odbija , dam mu szanse .To doniczki 10L . Ten busz to 3 duże krzaki znaczy szerokie .

PS pozdrawiam Izaaka i Dyzmę pionierów chempy bucketów i ... moich mentorów .

JOS

Well-known member
Weteran
Buchów
33
Odznaki
1
Witam
Pytanko mam:
- Czy jest sens dawać mikroryze i trichodermie jak będziesz lał mineralny Lucas formula?
Jestem ciekaw WW od seedsman więc będę Cię s śledził
Pozdr

Hoofner

Well-known member
Buchów
0
Ciekawe co będzie z tego 3 in 1 :)
Pozdrawiam

konserwatywny

Member
Buchów
0
Szanowni Koledzy ..

każdy dobry kokos ma dopisek trichoderma , rozumiem ,że w postaci zarodników
bo sprasowany z zerową wilgotnością było by trudno .
W pracy z kokosem zdziwiło mnie , że on sam nawodniony ciężki jak diabli i trzeba 30% - 50ą% perlitu .
Nawozy lałem od razu po załadowaniu do doniczek u mnie rosły tak samo szybko jak pomidor w ziemi ,
czyli opowieści , że na początku w ziemi szybciej to mit , albo jak ktoś zaczyna nawozić po tygodniu to dziwne nie jest (chyba , że kokos ma nawóz startowy ).
Zioło prze do żarówki niemożebnie kolejny raz skróciłem odrosty
Jutro tj. w 30 dni wega przechodzę na flo 12/12 .
i 1 x Afghan Kush(world of seeds), 1 x White Widow(seedsman), 1 x Wonder Woman(nirvana) .
mój "box " to totalna partyzantka , wypstrykałem się z kasy ,ale wszystko swoją rolę spełnia poza tym mogę powiększyć wielkość co zrobię .
Plany : dół podgalać , górę wyrównywać , odciągać na boki , karmić bestie i czekać .
Było by miło gdyby się zatrzymały i zakwitły ;) pozdrawiam .

konserwatywny

Member
Buchów
0
Witam
Pytanko mam:
- Czy jest sens dawać mikroryze i trichodermie jak będziesz lał mineralny Lucas formula?
Jestem ciekaw WW od seedsman więc będę Cię s śledził
Pozdr

dzięki za zainteresowanie . Ja na WW od Seedman zdecydowałem się po przestudiowani 2 fotorelacji :
1-https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?54083-COCO-hps250W-0-30m2-White-Widow-i-Northern-Lights-w-Kokosie
2-https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?21465-1-x-Afghan-Kush(world-of-seeds)-1-x-White-Widow(seedsman)-1-x-Wonder-Woman(nirvana)
O tej firmie ze strony seed city : Seedsman działa od 2002 roku i początkowo był inicjowany w celu pomagania doświadczonym hodowcom wprowadzania ich nasiona na rynek. Choć Seedsman nie produkuje samych nasion konopi, bardzo blisko współpracują z najlepszymi hodowcami koniowatych konopi i sprzedają wiele nasion konopi pod nazwą Seedsman, pochodzących z różnych pionierskich hodowców. Wielu z tych hodowców chce pozostać anonimowymi, a więc Seedsman pozwala im dzielić się swoimi doskonałymi nasionami marihuany ze światem bez konieczności umieszczania ich na opakowaniu. Twoi bardziej znani dostawcy to Sacred Seeds i Sam the Skunkman, którzy słynie z produkcji takich popularnych nasion konopi jako Skunk # 1 i Original Haze. Nasiona marihuany nasion wykazują również wartość, utrzymując dużą liczbę szczepów kanadyjskich o wysokiej jakości wraz z ich feminizowanym zakresem nasion konopi. Możesz polegać na Seedsman, aby wyprodukować tylko najwyższej jakości nasiona konopi. Są odpowiedzialni za takie popularne nasiona konopi jako Original Afghani # 1, Nemesis i G13 Haze.

Niestety do ceny nasion na ich stronie , trzeba doliczyć prawie drugie tyle keszu bo taksy i poczta są duże . dozo .

JOS

Well-known member
Weteran
Buchów
33
Odznaki
1
dzięki za zainteresowanie . Ja na WW od Seedman zdecydowałem się po przestudiowani 2 fotorelacji :
1-https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?54083-COCO-hps250W-0-30m2-White-Widow-i-Northern-Lights-w-Kokosie
2-https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?21465-1-x-Afghan-Kush(world-of-seeds)-1-x-White-Widow(seedsman)-1-x-Wonder-Woman(nirvana)
O tej firmie ze strony seed city : Seedsman działa od 2002 roku i początkowo był inicjowany w celu pomagania doświadczonym hodowcom wprowadzania ich nasiona na rynek. Choć Seedsman nie produkuje samych nasion konopi, bardzo blisko współpracują z najlepszymi hodowcami koniowatych konopi i sprzedają wiele nasion konopi pod nazwą Seedsman, pochodzących z różnych pionierskich hodowców. Wielu z tych hodowców chce pozostać anonimowymi, a więc Seedsman pozwala im dzielić się swoimi doskonałymi nasionami marihuany ze światem bez konieczności umieszczania ich na opakowaniu. Twoi bardziej znani dostawcy to Sacred Seeds i Sam the Skunkman, którzy słynie z produkcji takich popularnych nasion konopi jako Skunk # 1 i Original Haze. Nasiona marihuany nasion wykazują również wartość, utrzymując dużą liczbę szczepów kanadyjskich o wysokiej jakości wraz z ich feminizowanym zakresem nasion konopi. Możesz polegać na Seedsman, aby wyprodukować tylko najwyższej jakości nasiona konopi. Są odpowiedzialni za takie popularne nasiona konopi jako Original Afghani # 1, Nemesis i G13 Haze.

Niestety do ceny nasion na ich stronie , trzeba doliczyć prawie drugie tyle keszu bo taksy i poczta są duże . dozo .

Witam
Trochę źle sprecyzowałem pytanie.
Będę śledził twoje WW od Seedsmana, bo może sie na nie skuszę.
Znam Seedsman i robiłem już u niego zakupy ,polecam ten seedbank, bo dużo gratisów , orginalnie opakowania producentów itp.
Także z fartem kolego
Pozdr

konserwatywny

Member
Buchów
0
szybko idą , za szybko , 3 w 1 jedna bołda wyleciała bo zagłuszała 2 siostry o różnych feno WW . Jeszcz jeszcze bardzo długo ... pozdro ..

konserwatywny

Member
Buchów
0
czołem wiara . 47 dzień flo .

Mam sukces , zebrałem 1 w pełni dojrzałą roślinę (80 gr ) .
2 podobnych ro ciacham za tydzień . Zioło bardzo dobrej jakości , wstawiłem
ze 20 klonów , poświecę hps 250 do wiosny , zrobię sobie drugi zimowy indoorek re-wegetując z nich klony .. Nabyłem bezcenne doświadczenia uprawy .
White widow jest w całości pokryta polami trychomów , nawet średnie liście z góry ,
ale i od spodu .
Moc - zwykle łapię 2-3 buchy , ale ja palę sporo więc na niedoświadczonego jeden mach wystarczy . Na ostro działa 6 h , na końcu
gastro - faza . W działaniu twórcza , rodzi rządzę przygód ,świetna do
wspólnego spędzania czasu , solidny old-schoolowy , i euforyczny efekt .
Ma b. dużo THC , buch wyrywa z płuc , smak haszyszowy jestem zadowolony z projektu .

PS .padł mi aparat , więc foty trychomów i kwiatów , które są bardzo zbite , zrobię już
z kosy przy słońcu symboliczne 3 foty ,niestety kiepskiej jakości .

Do usłyszenia za niedługo .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół