- Buchów
- 0
Box : konstrukcja luźna , przewiewna , wydostające się światło ,odbite od białych
ścian i sufitu przy okazji oświetla mi pokój , za co i tak bym musiał płacić ..
Boki obiłem folią aluminiową ,od góry odbija zwykły odbłyśnik .
Żarówka : HPS SUNMASTER DUAL PHILIPS 250W - lampa znana i lubiana , zasilacz tradycyjny.
Doniczki : dwie produkcyjne 10L, na dole warstwa keramzytu , reszta przewiewna mieszanka
COCOSTAR z trichodermą i perlitem , mieszałem na czuja , coś w stosunku 50/50 .
Mieszankę dodatkowo spryskałem mikoryzą i trichodermą w sprayu "Zdrowy Korzeń" .
Podlewałem kokos nawozami kilka dni przed wykiełkowaniem , także siewki poszły do
docelowych donic , w przyjazne im środowisko .
Nawozy : woda odstana kranówka stosuję "formułę Lukasa" na bazie flora series GHE , PH DOWN i tester też od nich ,
reszta od CANNA : rhizotonik , cannenzym , PK 13 14 , cannaboost (ten drogi) , Rippen
odmiana : White Widow feminizowane od Seedmana (bezpośrednio), z 10 seedów ,
wyszło 8, trzy cherlawe usunąłem ,jeden karłowaty na razie został ,
albo przesadzę na wytworzenie pyłku siostrzanego dla zrobienia kilku nasionek
feminizowanych ,albo zostawię z przeznaczeniem na sampelka przed zbiorami, zobaczymy .
Dałem jedną odmianę bo wtedy teoretyczni powinna dojrzeć w jednym czasie .
trening : fim,lst .
Ogólnie motywacja pisania fotobloga : to moja pierwsza uprawa indoor , a know how zaczerpnąłem z tej strony ,
więc wypada dać coś od siebie , choć fotorelek o takich parametrach jest tu milion . Jak w nicku reprezentuję starą szkołę uprawy bez wynalazków typu LED
nowych hiper odmian etc.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do oglądania i komentowania mojej fotorelacji .
Niejasności ? odpowiem na każde pytanie .
Za 10 dni w 32 dniu uprawy przechodzę z vega na flo krzaki rosną szybko , zdrowo , jestem zadowolony z postępów .
Mniej z jakości swoich zdjęć , które nie oddają piękna i skali ale poprawie się . dozo ..
ścian i sufitu przy okazji oświetla mi pokój , za co i tak bym musiał płacić ..
Boki obiłem folią aluminiową ,od góry odbija zwykły odbłyśnik .
Żarówka : HPS SUNMASTER DUAL PHILIPS 250W - lampa znana i lubiana , zasilacz tradycyjny.
Doniczki : dwie produkcyjne 10L, na dole warstwa keramzytu , reszta przewiewna mieszanka
COCOSTAR z trichodermą i perlitem , mieszałem na czuja , coś w stosunku 50/50 .
Mieszankę dodatkowo spryskałem mikoryzą i trichodermą w sprayu "Zdrowy Korzeń" .
Podlewałem kokos nawozami kilka dni przed wykiełkowaniem , także siewki poszły do
docelowych donic , w przyjazne im środowisko .
Nawozy : woda odstana kranówka stosuję "formułę Lukasa" na bazie flora series GHE , PH DOWN i tester też od nich ,
reszta od CANNA : rhizotonik , cannenzym , PK 13 14 , cannaboost (ten drogi) , Rippen
odmiana : White Widow feminizowane od Seedmana (bezpośrednio), z 10 seedów ,
wyszło 8, trzy cherlawe usunąłem ,jeden karłowaty na razie został ,
albo przesadzę na wytworzenie pyłku siostrzanego dla zrobienia kilku nasionek
feminizowanych ,albo zostawię z przeznaczeniem na sampelka przed zbiorami, zobaczymy .
Dałem jedną odmianę bo wtedy teoretyczni powinna dojrzeć w jednym czasie .
trening : fim,lst .
Ogólnie motywacja pisania fotobloga : to moja pierwsza uprawa indoor , a know how zaczerpnąłem z tej strony ,
więc wypada dać coś od siebie , choć fotorelek o takich parametrach jest tu milion . Jak w nicku reprezentuję starą szkołę uprawy bez wynalazków typu LED
nowych hiper odmian etc.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do oglądania i komentowania mojej fotorelacji .
Niejasności ? odpowiem na każde pytanie .
Za 10 dni w 32 dniu uprawy przechodzę z vega na flo krzaki rosną szybko , zdrowo , jestem zadowolony z postępów .
Mniej z jakości swoich zdjęć , które nie oddają piękna i skali ale poprawie się . dozo ..