akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[400W LED][1m2][HYDRO-DWC][OG Kush RQS]

Wyszukiwarka Forumowa:

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki, witam w nowej fotorelacji (dzień 1)

Witam w nowej fotorelacji. Cel nauczyć się nowego treningu czyli FIM. Do tego zapodaje OG Kush od Royal Queen Seeds. Sprzęt ten sam czyli:

Box: 1m x 1m x 2m

Wentyl i filtr:

czyli CAN Lite i Silent Metal 340m3/h

Światełko:

Mars Hydro Reflector 192 x5 czyli 5W diody epistar full spectrum

Nawozy zestaw od CANNA do Hydro:

CANNA Aqua Vega/Flores
CANNA Boost
CANNA PK/13/14
Advanced Nutrients Flawless Finish

1wszy dzień oG Kusha:

Dosypę keramzytu jak podbije do góry. Światełko 18/6 (włączony tryv VEG only na panelu). Pożywka 19L po 35ML Aqua/Vega A+B

Trening planowany to F.I.M. Pierwszy raz robię więc jestem ciekaw rezultatów. Weg? jakieś góra 4 tygodnie

krtek77

Well-known member
Buchów
0
Zasiadam i podziwiam :) Ten wentylator faktycznie cichy? Mam w tej chwili awaryjny kupiony na szybko i jest głosny jak lodówka :p

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Zasiadam i podziwiam :) Ten wentylator faktycznie cichy? Mam w tej chwili awaryjny kupiony na szybko i jest głosny jak lodówka :p

Jaki awaryjny masz? Wiesz wentylator jest w miare cichy, mam jeszcze tłumik do wylotu powietrza Silent Tube 125 od Grow Air ale nie jest to na tyle ciche bym mógł spać w 1 pokoju z tym :) i mam ustawiony na 50% tylko :) Dobry ten wentylator bo jest płynna regulacja i czujnik temperatury (z tego akurat nie korzystam)

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki. 11 dzień życia rośliniki :)

PH: 6.1
PPM: 1300-1500

Idzie zdrowo niestety aparat do dupy jest w telefonie :p

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki dzień 14sty

Właśnie poszedł FIM pierwszy raz w życiu więc nie wiem co będzie dalej :) jak roślina zareaguje, jak się odbuduje, ale myślę że się udał i jestem pełen nadziei

Jak widzicie ta odmiana jest strasznie zbita i nisko rośnie. Miałem ją kiedyś w ziemii i 4 tygodnie wega było dla niej za mało (bez treningów). Teraz jej daje czas na odbudowe jakieś 2 tygodnie i bym chciał przełączać na flo. Zobaczymy jak się przyjmie w hydro najwyżej przedłuże wega o tydzień dwa.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
A nie masz za nisko panelu, ze Ci rośnie kapusta?

Ostatnia edycja:

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki 22 dzień vega

Właśnie mineło 8 dni od zrobienia FIMa, chyba się udało :) Woda nie była ruszana ani razu, nic nie regulowane, dolałem tylko raz 3L wody, tyle roboty przez 22 dni dzięki nawozom CANNA :)

Wk***iająca odmiana ze względu na krzaczenie, poprzednio miałem ją w ziemi pod HPS 400W rosła identycznie. Nie wiem czy OG Kush od Dinafem rośnie tak samo. Dam jej jeszcze z 1-2 tygodnie vega żeby podrosła bo mało strasznie topów daje ale za to mocno zbitych.

pH 6.4
PPM 1200-1400

aj2ak

Well-known member
Buchów
0
Bardzo ladnoe idzie. Osobiscie lubie tskie niskie i szerokie planty. Po przelaczeniu ladnie to nabierze ksztaltu. Czyli od poczatku nie wymieniales pozywki?. A jak z temperatura pozywki?. Czy mogl bys w skrocie opisac schemat jakims sie mniej wiecej kierujesz przy uprawie hydro. Myslalem o kupnie jednego takiego bucketa i nauce pod hydro.. skad ty czerpiesz informacje.. dawkowanie itp?. I czy jak mam 2dniowe planty wysadzone w 200ml kubeczkach w coco czy jest jeszcze mozliwosc abym to jakos przesadzil do takiego systemu.. mam 10 plantow a decylowo chce zostawic 6-8 wiec moge ewentualnie 3 poswiecic i sprobowac wyjac i oczyscic uwazajac zeby nie uszkodzic korzeni. Co o tym myslisz?

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Heja jasne opiszę :) wygląda to mniej więcej tak:

1. wrzucam nasionko do Eazy Plugs (taka kostka z ziemi)
2. w między czasie nalewam do zbiornika 19L zimnej wody z kranu i zostawiam na dzień dwa żeby się odchlorowała
3. jak wykiełkuje (wystawi główkę) to do koszyka wsypuję umyty keramzyt tak 60% objętości, wkładam roślinkę z Eazy Plugs do koszyka i przysypuję keramzytem
4. przygotowuję wodę, czyli na veg Canna Aqua Veg A wlewam do zbiornika mieszam i wlewam tyle samo Aqua B i mieszam
5. dropuje pH Plagronem Down do 5.5 i nie muszę się martwić o regulowanie pH codzień bo te nawozy mają jakieś tajemnicze bufory do pH
6. zbiornik z woda kamieniem natleniajacym laduje do boxa, pompka napowietrzająca na zewnątrz boxa i to ma chodzic całą dobę żeby wode napowietrzyć
7. wody w zbiorniku ma byc na tyle co by pokryło połowę koszyka z keramzytem i nie zalało Eazy Plugsa
8. przez pierwszych pare dni podlewam z góry zwykłą wodą aby nasączyć Eazy Plugsa co by dać czas roślinie na wypuszczenie korzeni do wody
9. temperatury nie mierzę bo zbiornik ma temperaturę pokojową + trochę temp. od ledów w boxie

tyle po krótce, czasem zmierze pH i PPM dla pewności ale wszystko ładnie rośnie samo.

tu masz tutorial po angielsku:

http://www.growweedeasy.com/high-yield-bubbleponics-technique

ile dawać nawozów? na stronie producenta jest kalkulator ale i tak daje troche ml mniej dla pewności. Nie dodawaj nawozów bezpośrednio do działającego zbiornika z pożywka po popalisz rośliny, jak już to wymieniasz cały zbiornik z nową pożywką. Jak ubędzie trochę wody ze zbiornika dolewasz kranówki i tyle.

Co do przesadzania to nie wiem kolego, jest szansa że uszkodzisz korzeń no chyba że nie masz dwóch lewych rąk jak ja :p

obecnie planuję zmiane pożywki na nową 1 dnia przełączenia na 12/12 i dodam do tego jeszcze canna boost

a i weź pod uwagę że hydro to zapie****a ostro roślina rośnie jak na drożdzach

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2

Wk***iająca odmiana ze względu na krzaczenie, poprzednio miałem ją w ziemi pod HPS 400W rosła identycznie. Nie wiem czy OG Kush od Dinafem rośnie tak samo.

Siema. Ja mam aktualnie og od dinafemu i rosl jak mutant, do momentu przelaczenia na flo. Dopiero przy 12/12 nabral ksztaltu. Zajrzyj i zobacz jak wygladal na podobnym etapie ;)

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki dzień 29 dzień vega

Wczoraj przygotowałem nową pożywkę na 2 najbliższe tygodnie Aqua Vega A+B + Canna Boost. Właśnie przed chwilą ustawiłem timer na 12/12.

pH 6.3
PPM 3200

Trening FIM chyba się udał :D

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Elo mordeczki, dzień 36/7/0
czyli 7my dzień indukcji 0 flow

Roślina zapie****a ostro, przez 7 dni taki busz się zrobił że masakra. Chyba będzie potrzebny solidny fryzjer niedługo :) pH trzyma się ok dzięki nawozom CANNA, nie muszę regulować. Wymieniłem tylko zbiornik na te 2 tygodnie dodałem jeszcae CANNA boost. Roślina pije 5L na 2 dni :)

Zajmuje prawie cały 1m2 więc liczę na duże topy ;D

tysonn

Well-known member
Buchów
0
Nigdy nie licz przed zbiorem hehe;) konkret sałatka

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół