• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[4x23W-Osram][2xGreen-O-Matic][Plastikowe pudła]

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam :)
To będzie moje pierwsze podejście do tych wspaniałych roślinek! Naczytałem się haszyszopedii, forum i pogadałem z kim trzeba wiec chyba jestem gotowy.
Ziarenka juz doszły ladnie zapakowane, teraz tylko tylko doprecyzowac plany wakacyjne i można sadzić.

Box: dwa plastikowa pudła 30x55x60 (górny wyłożony mylarem dlatego taki ciemny :))
Źródło światła: 4 świetlówki kompaktowe OSRAM 23W (2700K, 1520lm / szt.)
Wentylacja: dwa wentylatorki komputerowe 80x80mm (przepływ 33 m3/h, hałas 13,9 dB / szt.)
Filtr: trzeba zrobic!
Temperatura: brak danych
Wilgotność: brak danych
Doniczki: pudło 15l
Podłoże: All mix (20% mech torfowy, 35% ziemia ogrodowa, 10% nawozu z dzdzownic, 30% perlitu, 5% pre mixu, PH 6,2-6,6)
Nawozy: WEG – Biohumus Forte, FLO – Planton K, Ripen
Trening: LST (druty, sznurki)
Roślinka: Green-O-Matic od GHS

1) Macie jakiś pomysł na szparę miedzy pudłami?

Pozdrawiam.

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sklej pudelka i zaszpachluj ;)

a tak powaznie to bedziesz mial problem z dogladaniem wysokosci roslinki i odlegloscia szczytow od lampy - czy moze zastanawiales sie nad tym problemem? ogolnie wyglad boxa bardzo ciekawy, chetnie zobacze co z tego wyjdzie - mam nadzieje, ze uprawe zaliczysz do udanych ;)

dombereq

Active member
Buchów
0
Oświetlenie najważniejsze. Wykonaj na odbłyśniku z formy do ciasta, jest na forum, koniecznie z regulacją wysokości, co by uniknąć efektu wyciągania się plantów. Wentylator wyciągający rozumiem na górze, ogólnie do wtłaczania dodał bym 2 taki sam albo 1 120mm. 2 mokre ręczniki powinny zapewnić ci 60% wilgotności, ale zakup sprzęt do pomiaru temperatury i wilgotności, koszt 20-30 zeta, przyda się na 100%. Co do materiału na box to bym pomyślał na innym patentem ale nie mówię że zły, może mało praktyczny.

D

delete

Guest
sklej pudelka i zaszpachluj
Ale ja muszę przecież to jakoś otwierać :) Pociągnąłem mylar jeszcze niżej i teraz to on zakrywa szparke wiec narazie luz a potem obkleję gąbkami jakimiś.

bedziesz mial problem z dogladaniem wysokosci roslinki i odlegloscia szczytow od lampy
Wstawie do srodka kijek z oznaczeniami wysokosci zeby wiedziec ile roslina ma jeszcze miejsca :) a jak bedzie malutka to pod donice ksiazki.

Wykonaj na odbłyśniku z formy do ciasta...
ale zakup sprzęt do pomiaru temperatury i wilgotności
Niestety na odbłyśnik brakło miejsca :/ dałem pod żarówki mylar. Sprzet pomiarowy kupie przed sadzeniem.

Ten box to tylko na pierwszy raz :) juz mam w planach szafke na 4 planty pod CFLem! Oby pierwszy raz sie udal!

Ziołowy

Well-known member
Buchów
0
fajnie sie zapowiada , bardzo orginalny box <joint>

D

delete

Guest
Nasionka juz od 24 godzin w wodzie :) Jutro nasionka do ziemi i pierwsze zdjecia.
Pozdrawiam. :zjarany:

dupsztal

Well-known member
Buchów
0
Za***iście ten box wygląda, stylowy :D
Postaram się zaglądać.
Z fartem!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół