[50W LED][0.24m2] The Doctor,HDFxSudan oraz 2x JHxA.ExBS AF

Wyszukiwarka Forumowa:

Ciasto

Murzynek
Buchów
0
Witam,czas rozpoczać nową fotorelację:)

SETUP

• [*=center]Box - 45x50x75cm
    [*=center]Oświetlenie - 51W LED DIY
    [*=center]Ziemia - BioBizz AllMix
    [*=center]Donica -2x9l oraz 1x5l
    [*=center]Nawozy - Weg Biogrow,Flo Biogrow + Bloombastic Bio
    [*=center]Dodatki - pH metr
    [*=center]Odmiany - The Doctor,HDFxSudan oraz 2x JHxA.ExBS AF

The Doctor dzień 16,HDFxSudan dzień 6 oraz automaty które mają mniej więcej 2 tygodnie. Im dni nie liczę i jak dojdą to dojdą ;) Uważam że nie ma sensu AFom liczyć dni :)

Przepraszam za zdjęcia z ledem :( Nastepne będą normalne! :)

meduuza87

Well-known member
Buchów
0
Witaj, co to masz za panel? Opowiedz cos wiecej, producent?

GoHan

Well-known member
Buchów
0
nie upaliło na tej ziemi sadzonek jK BYŁY MALUTKIE?

D

DarkMessiah

Guest
Witam i zasiadam bedziem ogladac :) do :harvest:

---------- Post Zaktualizowany 18:57 ---------- Data pierwszego postu 18:54 ----------

nie upaliło na tej ziemi sadzonek jK BYŁY MALUTKIE?

nie pali sam mam bardzo dobra ziemia chociaz ja preferuje light mixy

Roberto86

Ha-Haa!
Buchów
0
Mikro na ledzie - podoba mi się! Będę śledził! Powodzenia!!! <peace>

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
Siema i jak idzie grow pod tym ledem ? jakiś up ?

Ciasto

Murzynek
Buchów
0
Siemaneczko! :)
Przyszedł czas na aktualizacje ! :) W boxie zaszły ogromne zmiany.
Dzisiaj mija 32 dzień i 2 dzień od przełączenia dla The Doctor oraz 22 dzień i 2 od przełączenia dla HDFxSudan . Automaty czyliJHxA.ExBS jest to około 30~. Zakwitły one około półtora tygodnia temu.

W tej uprawie postanowiłem skąpić nawozów na wegu dla sezonówek. Na wegu dostały 1/2 tego co zawsze dostawały u mnie rośliny.To będzie mniej więcej jedno skąpe podlanie nawozem na wegu oraz na flo co 3. Chyba że będą niedobory to wtedy wiadomo.
Automaty natomiast będą dostawać regularnie ale w mniejszych dawkach mniej więcej co 3 podlanie z nawozem.

Zauważyłem nawet że rośliny z mniejsza ilością nawozu ładniej i lepiej rosną.
AFy porosły duże. Jest to moje pierwsze doświadczenie z automatami. Początkowo jak zaczęły kwitnąć byłem zły bo były karły. Teraz są takie jak pełnosezonowe.
Doctorek duży z 12-14 odrostami.
HDF z dnia na dzień robi się większy i zapowiada się bardzo ciekawie :)

Z tyłu 5 litrowa doniczka i są to automaty.
Lewy dół The Doctor
Prawy dół HDFxSudan

mr.whitewidow

## King of the Road ##
Weteran
Buchów
24
Box wypchany po brzegi - i to mi sie podoba:) powodzonka !

Pig pepa

Well-known member
Buchów
1
ładnie idzie, powodzenia :)

jest szansa na zdjątka każdego osobno ? chciałbym zrobić małe porównanie

z góry dzięki, pozdro <shiza>

Ciasto

Murzynek
Buchów
0
Siemaneczko!!
Pzejdę od razu do dni ! :) The Doctor dzień 56/26,HDFxSudan dzień 46/26 oraz JHxA.ExBS AF dzień około 55~

Zacznę od automatów.
Jak na pierwszy raz z automatami idzie po prostu łatwiej niż z pełnosezonówkami. Kwitną na całego,topy już się formuja w pałki.
LST wykonane i poprawiane. Od kilku dni stoją z wzrostem i idą tylko w topy. Podlałem tylko 2x nawozem Bloombastic po 1ml na 1l.
Żadnych problemów.

The Doctor
Łącznie 10 głównych topów oraz kilka mniejszych. Topki uformowane. Wzrost tak samo zatrzymany jak w przypadku automatów. NIe powiem bo początkowo Doctorek i AFy sprawiły nie lada problem z LST. Tutaj podłałem raz na wegu Bio Growem i raz na flo Bloombasticiem 1ml na 1l. Liscie ciemne i ale zdrowe.

HDFxSudan
Tutaj sytuacja ma się różnie. Roślina na głownym topie kwitnie a na reszcie dopiero puściła włoski. Strasznie rośnie,małe i cienkie łodygi,małe topki... Nie zapowiada się to ciekawie. Raz podlana nawozem Bio Grow a tak to sama woda.

Meritum...
Ziemia BioBizz Allmix jest naładowana po brzegi nawozem. Dosłownie potrzeba minimalnie nawozu. Liście w Doctorku mają leciutko przypalone końcówki.
Automatom zostało niewiele bo pięknie idą. Doctorek minimum miesiąc a Sudan z 7 tygodni na bank.
Układ na zdjęciach to: tył AF,lewo przód Sudan,prawy Doctorek.

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-927775

mr.whitewidow

## King of the Road ##
Weteran
Buchów
24
Ładne i zdrowe krzuny Ciacho. Co do ziemi to faktycznie naladowana pokarmem aż chyba nadto...

Ciasto

Murzynek
Buchów
0
Czas na "małą" aktualizację!
Jest to ostatnia aktualizacja przed ścinką automatów.
Dzisiaj jest dzień 70/40 dla Doctorka,HDFxSudan 60/40 oraz około 70 dnia dla A.ExBSxJH

Po kolei wg. wrzuconych zdjęć
The Doctor
Kwitnie na całego,pełen wigoru. Raz na kilka podlań dostaje 1ml Bloombastica + 1ml BioGrowa(tutaj raz podlane). Mega żywiczny i co najlepsze bez zapachowy. Zapachu nie ma w ogóle. Ułożony,dociągnięty jak trzeba. Przestał iść w górę względnie szybko. Jemu obstawiam do 3-4 tygodni maksymalnie i kosa.

A.ExBS.JH
Kwitną już dobre 50~ dni. Topów dużo aczkolwiek luźnych + kilka zbitych. Widać ewidentnie różny fenotyp roślin. Kilka dni temu zatrzymał się w miejscu i miałem zamiar już ścinać ( byłby błąd...) ale dałem bombkę nawozową i od razu obie ruszyły. 2 rośliny w 5 litrach swoje muszą zjeść. Jak na pierwsze automaty w 7 letniej karierze. Na ten moment będę siał tylko AFy. Nie jest to żadna trudność. Nigdy wcześniej nie siałem bo bałem się błędów które na koniec skoszą wynik i dobre kilkanaście gram i zbiorę nie wiele :) Teraz zamawiam jakieś dobre AFy i następne grow będzię 4x5l AF ! :)
Uciekłem z tematem.. heh :) Wracając do roślin to tak. Zapach mocno wyczuwalny ale o wiele mniejszy niż np. Jack Herrer pełnoseznowy czy inne śmierduchy.LST nie poprawiane od dawna dawien. Daje im czas do 1 listopada. W dzień Zmarłych one także będą miały swoje świeto:pr:

HDFxSudan
Tutaj jak to bywa w moich fotorelacjach to zawsze trafie na gen sativy który wychodzi lub na sative. Cóż. Roslina próbuje roznieść boxa i wyprzeć inne rośliny. Im bardziej staram się ją poskromić to ona tym bardziej robi na złość i rośnie jak szalona. Łamana kilka razy, w końcu udało się ją ogarnąć ciężkim gięciem i całkowitą "budową" LST od nowa. Tutaj podlewana jest różnie... raz nawóz,potem woda i ogólnie jak popadnie. Iż jest to Sativa wiem że przyjmie więcej nawozu i zniesie więcej niż Indyjki. Jej daje czas do 1 grudnia. 110 dni to absolutne minimum.

Ogólnie w tej uprawie szczędze nawozu jak to wcześniej pisałem. Z efektów ów "testu" jestem bardzo zadowolony i jest to nauka na przyszłość mimo tylu lat zabawy z konopiami. Nie mam żadnych problemów z uprawami gdzie nie załowałem nawozu.

The Doctor

HDFxSudan

AF

Sampelek

Calość

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół