Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich, mój pierwszy growbox. Zaczynam od odmiany nie najłatwiejszej bowiem blue cheese.
Nasiona: Blue cheese by dinafem
Box: 3m na 1,75m silver
Oświetlenie: HPS z 600W z cooltube 6" chłodzone oddzielnym wentylatorem.
Ziemia: Gold label specjal mix
Wentylacja: w późniejszym terminie podam dokładna specyfikacje, poki co jestem na etapie gromadzenia wentylatorów, ale będzie to nie mniej jak 6".
Doniczki: póki co litrowe, docelowo lece w airpot 25l
Mierniki: cyfrowy miernik na ścianę, który kontroluje wilgotność i napędy wiatraków oraz PH i EC firmy Essentials świeżo po kalibracji
Chemia: Zdecydowanie stawiam na firmę canna i jak na razie zakupiłem canna rhizotonic, później się zobaczy, chętnie zaciągnę opinii
Na pierwsze dwa tygodnie (18/6) idzie żarówka Osram NAV-T Super 4 250W, po tym czasie zmienię na Osram NAV-T Super 4 400W. Dzis zarzuciłem młode, które wykiełkowałem sposobem do szklanki na 12h, a następnie w papier, w foli, w karton i w zacienione miejsce. Tak wyglądają młode dziewczyny po 36h.
No i koncowo na dzień dzisiejszy tak to wygląda:
Pozdrawiam serdecznie, gothir.
Nasiona: Blue cheese by dinafem
Box: 3m na 1,75m silver
Oświetlenie: HPS z 600W z cooltube 6" chłodzone oddzielnym wentylatorem.
Ziemia: Gold label specjal mix
Wentylacja: w późniejszym terminie podam dokładna specyfikacje, poki co jestem na etapie gromadzenia wentylatorów, ale będzie to nie mniej jak 6".
Doniczki: póki co litrowe, docelowo lece w airpot 25l
Mierniki: cyfrowy miernik na ścianę, który kontroluje wilgotność i napędy wiatraków oraz PH i EC firmy Essentials świeżo po kalibracji
Chemia: Zdecydowanie stawiam na firmę canna i jak na razie zakupiłem canna rhizotonic, później się zobaczy, chętnie zaciągnę opinii
Na pierwsze dwa tygodnie (18/6) idzie żarówka Osram NAV-T Super 4 250W, po tym czasie zmienię na Osram NAV-T Super 4 400W. Dzis zarzuciłem młode, które wykiełkowałem sposobem do szklanki na 12h, a następnie w papier, w foli, w karton i w zacienione miejsce. Tak wyglądają młode dziewczyny po 36h.
No i koncowo na dzień dzisiejszy tak to wygląda:
Pozdrawiam serdecznie, gothir.
Ostatnia edycja: