• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[600w][1,44m2] 3xWR 1SDxJH, Medyczna uprawa marihuany z Messim.

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
medical_marijuana.jpg

Witam wszystkich serdecznie.Pragne przedstawic wam moj projekt ktory ma na celu wyhodowanie/uprawe medycznej marihuany. Wlasciwosci tej boskiej rosliny pomagaja mi przezwyciezyc codzienne wk***ienie gdy patrze na ten chory swiat, na ktorym jedni wyzyskuja drugich, a dobro zywieza tylko w bajkach.
Marie juz kiedys probowalem uprawiac ale teraz podszedlem do tego troche inaczej zorganizowalem to jako tako i chce sie wam pochwalic i zarazem zdac sie na wasza pomoc. Mam nadzieje ze ja was nie zawiode oraz ze ktos tez czasem zerknie i podpowie to i owo. Do sedna.

Nasiona : 4x White Russia , 1 Soud Diesel IBL x Jack Herer wszystko feminizowane

Growbox: na razie rosna luzem w lazience jak przyjdzie kurier to 1.2x1.2 h - 2m

Oświetlenie: NA raze 5x 24w potem hps 600w

Wentylacja: Wentylator 240/320 + filtr

Doniczki: 5x 1l - potem 5 x 15l.

Ziemia: Canna Terra Pro.

Nawozy : komplet od canny

Trening: Lekki proby LST wyjdzie w praniu.

Na razie rosna w lazience pod 5 swietlowkami. Dzisiaj beda przesadzone do donic 1l. Mam nadzieje ze w poniedzialek wyladuja juz w namiocie. Moim celem jest zapewnienie im dobrych warunkow bo robie to dla siebie i chce zeby rosliny rosly zdrowe i zielone. :) Na chwile obecna wygladaja tak.

HPIM1979.jpg

G

Gość

Guest
Póki co obniż świetlówki, 2 pierwsze krzaki są wyciągnięte.

D

delete

Guest
One rosly na parapecie teraz zbudowalem ten smieszne panel z 5 swietlowek 24 w i rosly beda pod nim jakies 2tyg. To ze sa wyciagniete to wiem przy przesadzaniu to zredukuje i zakopie lodyge. Postawie wiatraczek komputerowy przy donicy i bede mogl zejsc na 5cm od swietlowek. Dzieki za cenne uwagi. Niech Jah ma cie w swojej opiece.

---------- Aktualizacja posta 27-08-2012 00:23 ---------- Czas poprzedniego posta 25-08-2012 11:04 ----------

Dzisiaj trafily do wiekszych donic. Teraz to wyglada tak.

HPIM1983.jpg

W tych donicach beda jakies 10-12 dni potem wejda do 15l i pod hps. Jutro pewnie bede mial juz namiot to przetestuje warunki w boxie i planty zmienia meldunek. Od teraz fotki bede dawal co jakies 7-10dni zeby widac bylo jakis progres, no chyba ze wydarzy sie cos niespowdziewanego. Ilosc dni na vegu zalezana bedzie od tempa wzrostu wiec ustale ja w trakcie :). Pozdrawiam i udanego poniedzialku.

D

delete

Guest
Pooklejej te donice czym , zeby korzenie swiatla nie dostawaly.
Jak masz zamiar dawac do 15L donic to lepiej zeby one byly wyzsze niz szersze.Napisales ze masz zestaw od canny ale taki zestaw moze zawierac rozne produkty wiec pochwal sie co konkretnie masz , i radze zebys zaopatrzel sie w miernik EC i pH --- bardzo ale to bardzo ulatwia uprawe.
Powodzonka i z fartem

Z

ZWM

Guest
FAJNIE :) 5 krzakow na 1,2 m super sprawa

jak uzbroisz sie w cierpliwosc i dasz dłuższy veg ok miesiaca albo wiecej to rosliny wypelnia ci calego boxa i moga dac potezny plon tylko musisz o nie zadbac

crazy karamba pisales zeby lepiej rozwijaly sie w gore niz na boki i tu niemoge sie z toba zgodzic Leo ma podstawe boxa 1,2 i 5 roslin i tu ma wlasnie spore pole do popisu
na moje oko to trening fim i lst a do tego ponaginal bym boczne odrosty na boki zeby jak najwiecej miejscz zajac w boxe i rezultaty moga byc podobne do tych tylko ze cztery razy wiecej

edit:
o przepraszam crazy karamba zle przeczytalem
zwracam honor :)

.

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
crazy karamba pisales zeby lepiej rozwijaly sie w gore niz na boki i tu niemoge sie z toba zgodzic
pisalem o korzeniach. korzen zawsze ciagnie pierwsze co to w dol i czym dluzszy glowny korzen( jakos to sie nazywa ale nie pamietam ) tym wieksze szanse na to ze odrosty beda mialy wystarczajacy dostep do papu.

D

delete

Guest
Pooklejej te donice czym , zeby korzenie swiatla nie dostawaly.
Nie wydaje mi sie zeby to mialo jakiekolwiek znaczenie w tym momencie bo swietlowki maja bardzo slaba penetracje swiatla a dodatkowo donice zwezaja sie do dolu.

Jak masz zamiar dawac do 15L donic to lepiej zeby one byly wyzsze niz szersze.

Donice juz zakupione sa okragle, w miare wysokie. Ale bez przesady 15 l styknie zeby roslina miala te 150gram.

Napisales ze masz zestaw od canny ale taki zestaw moze zawierac rozne produkty wiec pochwal sie co konkretnie masz , i radze zebys zaopatrzel sie w miernik EC i pH --- bardzo ale to bardzo ulatwia uprawe.
Terra flores, pk 13/14, boost - to wszystko na faze kwitnienia. Na wegu nie beda dostawaly nic konkretnego rizotonic i cannazyme tylko. Nie mam PHmetru tym bardziej miernika EC. Przy odpowiednim nawozeniu ziemia canna sama buforuje sie do odpowiedniego poziomu PH z tego co wyczytalem. Wiec wszystko bede robil na oko i okaze sie czy mam dobry wzrok. :)

jak uzbroisz sie w cierpliwosc i dasz dłuższy veg ok miesiaca albo wiecej to rosliny wypelnia ci calego boxa i moga dac potezny plon tylko musisz o nie zadbac .
Dbam o nie kolego. Wega planuje jakies 4 tyg. liczac od momenty gdy weszly do boxa tj. wczoraj. Z treningiem zobacze jak to bedzie troche boje sie lst ale jak podrosna to moze nabiore smialosci bo na razie jak z noworodkiem.
Bardzo dziekuje za uwagi i cenne rady postaram sie aby nie zawieść was a przede wszystkim siebie.
Dalbym wam po buchu ale nie wiem jak :X

W boxie wyglada to tak.
temp 22 C wilg. 75% Swiatlo 24h
HPIM1990.jpg

HPIM1987.jpg

---------- Aktualizacja posta 29-08-2012 18:24 ---------- Czas poprzedniego posta 28-08-2012 14:12 ----------

I jak ? :)

---------- Aktualizacja posta 04-09-2012 14:56 ---------- Czas poprzedniego posta 29-08-2012 18:24 ----------

Witam po krotkiej przerwie. Niestety nie wszystko idze po mojej mysli liscie u niektorych roslin troche sie wykrecaja.Byc moze to od ziemi canna bo jest ona naszpikowana nawozami i mlode rosliny moga troche sie zle czuc . Pozatym z tempa wzrostu jestem zadwolony. Wyglada to tak.
Temp 22-24 stopnie
wilgotnosc 75-90%
Podlewanie woda + biohumus

White Russia 1
HPIM2010.jpg

White Russia 2
HPIM2009.jpg

White russia 3
HPIM2006.jpg

White Russia 4

HPIM2004.jpg

Sour Diesel x Jack Herer

HPIM2005.jpg

Razem prezentuja sie tak.

HPIM2011.jpg

Pytanie do was ogrodnicy. Kiedy przesiedlic je do docelowych donic i kiedy wlaczyc im 600w? Myslalem zeby zrobic to w weekend ale bardzo szybko teraz rosna wiec sam juz nie wiem co o tym myslec. Nie chce zeby sie przykisily w malych donicach co ponoc wplywa na to ze potem moga byc karlowate rosliny. I nie wiem tez ile czasu na tych swietlowkach bedzie im sie dobrze zylo. Rady mile widziane ! Bless

Natural

Well-known member
Buchów
1
juz je przesadzaj
jezeli przy 600W mozesz zapewnic w miare warunki temp 24-28, wilg 50-80
to smialo je dawaj pod hps
ale jak lipa z temp i wilg to potrzymaj jeszcze pod cflkami

D

delete

Guest
Chodzi mi o nadmiar energi ktory bedzie dawal HPS do takich plantow te swiatlo spokojnie styknie, tylko czy donice 2l zdaja egzamin przy takiej wielkosci roslinach. Co do temp. i wilg. przy Hpsie to poprostu nie wiem bo na razie nie testowalem. Mysle ze dobrze wymyslilem zeby przesadzic je w weekend i tak tez zrobie ze w sobote powedruja pod HPS juz w wiekszych donicach. Dzieki za wypowiedz bo na razie to pisze chyba sam ze soba. Moze ktos sie zakreci jak zobaczy jakie paly beda na flow. Oby ;)
Jutro zaczne planty lekko stresowac. Poodginam wiatraki na bok zeby odrosty mialy lepszy dostep do swiatla. Potem zaczne lekko naginac rosliny w celu osiagniecia kilku szczytow na rownym poziomie aby zapelnic przestrzen boxa odrostami. Przy 5 pietrze utne im stozki wzrostu i zostawie po 10 odglazien co przy 5 plantach da 50 odrostow i przyjmijmy ze kazdy odrost bedzie mial 10g i bedzie niezle.

Jarecki

Well-known member
Weteran
Buchów
12
Wszystko ladnie jak narazie.

Nie chce Cie martwic ale to Twoja pierwsza uprawa i naprawde ciezko Ci bedzie uzyskac te 500g.

Ogolnie przyjmuje sie ze z 1W jest 1G, ale srednio na forum ludzie juz po nie jednej uprawie osiagaja wyniki 06,-0,8g chociaz sa i wyjatki

D

delete

Guest
Wszystko ladnie jak narazie.

Nie chce Cie martwic ale to Twoja pierwsza uprawa i naprawde ciezko Ci bedzie uzyskac te 500g.

Ogolnie przyjmuje sie ze z 1W jest 1G, ale srednio na forum ludzie juz po nie jednej uprawie osiagaja wyniki 06,-0,8g chociaz sa i wyjatki
To nie jest moja pierwsza uprawa tylko pierwsza na takim setupie i tym forum. To sa zalozenie przedmeczowe. Jak bedzie naprawde okaze sie wkrótce. Na pewno zrobie wszystko zeby zapewnic roslinom jak najlepsze warunki a jak mi to wyjdzie bedziecie mogli sledzic w tym topicu. Jak widac na boisku Leo Messi jest w formie tak że mysle ze bedzie dobrze. :)

Buchów
0
Niestety nie wszystko idze po mojej mysli liscie u niektorych roslin troche sie wykrecaja.Byc moze to od ziemi canna bo jest ona naszpikowana nawozami i mlode rosliny moga troche sie zle czuc .

Pozniej piszesz:

Podlewanie woda + biohumus

To po jakiego dajesz biohumusa. Jesli nie planujesz dlugiego vega to suple na veg mozesz sobie spokojnie odpuscic a nie faszerowac ja jeszcze biohumusem :pl:

Widze reke do tego fachu. Bede zagladal i oby do :harvest:

D

delete

Guest
Faszerowac biohumusem brzmi jak ćpać marihuanen. On ma tylko uwolnic azot z gleby, pozatym to bio nawoz. Weg bedzie taki aby zapelnic w miare boxa czyli pewnie jeszcze jakies 15-20 dni wiec na kilka dni przed planowana zmiana swiatla oszczedze im biohumusa. pozdro :)

D

delete

Guest
Witam po dluzszej nieobecnosci. Plantow zostalo 4, od 7 dni swieci hps 600w i widac ze im juz troche malo slonca bylo przy 5x 24w. Przez ostatnie 8 dni planty byly trenowane i jestem zadwolony z osiagnietych wynikow. Kazdy plant ma po 14 odrostow ( tzn mial bo jednego uciol fryzjer :< )kazda ma uciety stozek wzrostu na 7 pietrze, dodatkowa 2 white rusiany sa topowane na najwyzszy odrostach bocznych. Dzisiaj zdjelem im pęta i niech rosna sobie w gore. Najwyzej potem porozginam na boki. Dostaly dzisiaj ostra przycinke, troche pojda w gore i zmieniam swiatlo na 12/12. Fotki

White russiany

P9220066.JPG

P9220047.JPG

P9220044.JPG

SDxJH

P9220043.JPG

Lodyga:

P9220040.JPG

W namiocie razem:

P9220058.JPG

https://www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/48373/P9220060.JPG
P9220060.JPG

Nastepna aktualizacje dam jak juz bede przelaczal na flow. Pozdrowienia. A ja biore sie za gre bo na razie 0:0 :)

D

delete

Guest
Witam od poniedzialku leci 12/12. Bylo sporo problemow sprzetowych mialem malo czasu i nie moglem od razu reagowac na zachcianki roslin. Troche zboczylem z obranej drogi i bylo troche pod gorke. Nie bede wiecej pisal bo i tak nikt nie czyta. A monologow prowadzil nie bede. Wszystko na chwile obecna wyglada tak.

PA040041.JPG

PA040047.JPG

PA040053.JPG

Nastepne fotki wrzuce jak zacznie sie wlasciwe kwitnienie. Pozdrawiam tych ktorzy tu jednak zagladaja. Trzeba zbierac sily w niedziele Grand Derbi. :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół