Pooklejej te donice czym , zeby korzenie swiatla nie dostawaly.
Nie wydaje mi sie zeby to mialo jakiekolwiek znaczenie w tym momencie bo swietlowki maja bardzo slaba penetracje swiatla a dodatkowo donice zwezaja sie do dolu.
Jak masz zamiar dawac do 15L donic to lepiej zeby one byly wyzsze niz szersze.
Donice juz zakupione sa okragle, w miare wysokie. Ale bez przesady 15 l styknie zeby roslina miala te 150gram.
Napisales ze masz zestaw od canny ale taki zestaw moze zawierac rozne produkty wiec pochwal sie co konkretnie masz , i radze zebys zaopatrzel sie w miernik EC i pH --- bardzo ale to bardzo ulatwia uprawe.
Terra flores, pk 13/14, boost - to wszystko na faze kwitnienia. Na wegu nie beda dostawaly nic konkretnego rizotonic i cannazyme tylko. Nie mam PHmetru tym bardziej miernika EC. Przy odpowiednim nawozeniu ziemia canna sama buforuje sie do odpowiedniego poziomu PH z tego co wyczytalem. Wiec wszystko bede robil na oko i okaze sie czy mam dobry wzrok.
jak uzbroisz sie w cierpliwosc i dasz dłuższy veg ok miesiaca albo wiecej to rosliny wypelnia ci calego boxa i moga dac potezny plon tylko musisz o nie zadbac .
Dbam o nie kolego. Wega planuje jakies 4 tyg. liczac od momenty gdy weszly do boxa tj. wczoraj. Z treningiem zobacze jak to bedzie troche boje sie lst ale jak podrosna to moze nabiore smialosci bo na razie jak z noworodkiem.
Bardzo dziekuje za uwagi i cenne rady postaram sie aby nie zawieść was a przede wszystkim siebie.
Dalbym wam po buchu ale nie wiem jak :X
W boxie wyglada to tak.
temp 22 C wilg. 75% Swiatlo 24h
---------- Aktualizacja posta 29-08-2012 18:24 ---------- Czas poprzedniego posta 28-08-2012 14:12 ----------
I jak ?
---------- Aktualizacja posta 04-09-2012 14:56 ---------- Czas poprzedniego posta 29-08-2012 18:24 ----------
Witam po krotkiej przerwie. Niestety nie wszystko idze po mojej mysli liscie u niektorych roslin troche sie wykrecaja.Byc moze to od ziemi canna bo jest ona naszpikowana nawozami i mlode rosliny moga troche sie zle czuc . Pozatym z tempa wzrostu jestem zadwolony. Wyglada to tak.
Temp 22-24 stopnie
wilgotnosc 75-90%
Podlewanie woda + biohumus
White Russia 1
White Russia 2
White russia 3
White Russia 4
Sour Diesel x Jack Herer
Razem prezentuja sie tak.
Pytanie do was ogrodnicy. Kiedy przesiedlic je do docelowych donic i kiedy wlaczyc im 600w? Myslalem zeby zrobic to w weekend ale bardzo szybko teraz rosna wiec sam juz nie wiem co o tym myslec. Nie chce zeby sie przykisily w malych donicach co ponoc wplywa na to ze potem moga byc karlowate rosliny. I nie wiem tez ile czasu na tych swietlowkach bedzie im sie dobrze zylo. Rady mile widziane ! Bless