akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[600w][1,8m2] Big skun show - 9*autoflo

Wyszukiwarka Forumowa:

big skun

Banned
Buchów
0
WITAM!!!

Podloze - Plagron

Doniczki - 9*11l

Nawozy - COCO A+B CANNA , ROOTS PLAGRON , ENZYME PLAGRON , GREEN SENSATION PLAGRON , PK 13/14 PLAGRON

Oswietlenie - 2*400w Osram Plantastar flo wertical , "weg" CLF Elektrolux 200w

Mierniki - Essentials ph i ec , bufory ec i ph , oraz ph minus

Box - 1.8m2 wysokosc a raczej jej brak 120 cm postaram sie poskromic bestie LST

Wentylacja - TD 500/150 wyciag , wtloczajacy lazienkowy , wlot pasywny , mieszajacy duzy .

GWIAZDY TEGO SHOW - 4*CRITICAL AUTO GHS , 4*THINK DIFFERENT AUTO DP , 1*BIG BANG AUTO GHS

O to zdjecia :
https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-319349

Najstarsza celebrytka ma szesc dni najmlodsza trzy . Coco zostalo przelane woda o ph 5.8 ec 0.1 na dwa dni przed posadzeniem roslin . Po posadzenia zostaly podlane 1.5l wody z roots , coco a+b , enzyme ph 5.5 ec 1.7 .Woda z podstawek miala ph od 5.8 do 6.2 ec 0.8 do 1.4.

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA , OGLADANIA , Z***EK , PODPOWIEDZI , ZA KTORE Z GORY DZIEKUJE , NAJLEPSZE I TRAFNE BEDA NAGRADZANE BUCHEM .

AKTUALIZACJA CO WEEK PIATEK LUB SOBOTA

POZDRAWIAM !!!

BIG SKUN

Ostatnia edycja:

Natural

Well-known member
Buchów
1
jednak sie zdecydowales na relke
no i git
jakie tam masz odmianki?
jaki veg?
topping, fim przy tej wysokosci boxa to chyba obowiazek.... ;)

powodzonka <wodna>

big skun

Banned
Buchów
0
To auto wiec tylko lst a odmaianki sa critical auto ghs -4 ,big bang auto ghs , think different auto dp:spalony:

paki

Well-known member
Buchów
1
Ciekawi mnie jak bedzie ci to rosło na nawozach plagrona bo zestaw masz profesjonalny i pewnie kosztowny, ile dałes za mierniki ph i ec + bufory?? Powodzenia bede zaglądał.

big skun

Banned
Buchów
0
Ciekawi mnie jak bedzie ci to rosło na nawozach plagrona bo zestaw masz profesjonalny i pewnie kosztowny, ile dałes za mierniki ph i ec + bufory?? Powodzenia bede zaglądał.

za ph 75 euro za ec 85 euro a buforki po 5 czyli nie az tak drogo przy irlandzkich zarobkach.Mysle do uprawy w hydro a tak traktuje coco ,potrzebne sa mierniki. tylko ciekawi mnie jedno bo moja kranowa ma ec na poziomie 0.1 czy to jest mozliwe , to pytanie do "irlandczykow"?:bongo4:DZIEKI!!!

Ostatnia edycja:

paki

Well-known member
Buchów
1
.Mysle do uprawy w hydro a tak traktuje coco ,potrzebne sa mierniki

Kolejnego indora chciałem poswiecic na eksperyment w airpotach i koksie, mierniki potrzebne i czeste podlewanie, boje sie, ze nie ogarne jak bede musiał codziennie podlewac. Zobacze jak ci to bedzie szlo i sie zastanowie.

G

Gość

Guest
Bardzo mnie ciekawi to ustawienie żarówek. Jak to się sprawdzi. Nie boisz się pożaru? 2x400W tak blisko tego namiotu bez żadnej tuby czy choćby odbłyśnika?

Wg mnie przy coco donice 10L trzeba podlewać codziennie, a poniżej 10L dwa razy dziennie. Po 48h dobrze wypełnione korzeniami donice 10l coco są lekkie jak piórko. Jak się uprawia np w 5,7l to w późniejszych stadiach rozwoju rośliny trzeba lać 2x dziennie żeby nie przesuszyć. Substrat kokosowy jest bardzo lekki i ma niskie właściwości buforujące. Nie musisz się obawiać wzrostu EC ponieważ i tak trzeba flushować co jakiś czas. Więcej lejesz - szybciej idzie :) Coco nie da się przelać. Warto też mieć wysokie podstawki zatrzymujące trochę pożywki oraz podłożyć na dno donic keramzytu nawet 5-6cm.

Plagron ma znakomity nawóz dedykowany do coco. Dlaczego zdecydowałeś się na nawóz do hydro?

Think Different w dobrze zbalansowanym coco urośnie nawet na 100-120cm plus donica... Katuj, wiąż i pętaj bo za nic w świecie nie pomieścisz. To są wielkie krzaki. Nie pasują do tego boxa. Będziesz im musiał dać ogromną dawkę stresu, a to się odbije na plonie. Criticale też są spore. Do tego aż 9 sztuk? Raczej bez szans. No chyba, że coś sknocisz i przymulą, ale nawet wtedy będzie im bardzo ciasno.

Bez tub na żarówy 400w rośliny będa się przypalać w boksie 120cm. W ogóle na tak niski box 400W to zbyt wiele. Zwróć uwagę jaki odstęp od szczytów się zaleca przy 400W. A ty chcesz 2x400W! Tam będzie po prostu ukrop, a całość ma ogromne szanse pójść z dymem. Masz gaśnicę? Ubezpieczyłeś mieszkanie? 2x400W to nie przelewki... Włączałeś ten setup oświetleniowy na dobę i monitorowałeś temperaturę?

Zobaczymy jak będzie rosło. Pozdro:)

Ostatnia edycja:
G

Gaynet

Guest
|Siema, te PH down jest na faze kwitnienia? Jesli tak to w żadnym wypadku nie używaj tego w czasie weg. Prawie na pewno jest to kwas fosforowy, co na bank zaowocuje popaleniem najmlodszych partii lisci, moje rosliny byly cale zolte od gory, na szczescie udalo mi sie je uratowac bo chloirofil nie byl uszkodzony na stale i szybko zareagowalem. Na weg bardzo dobrze sprawdza sie kwasek cytrynowy.

pozdro i powodzenia
sky

big skun

Banned
Buchów
0
Bardzo mnie ciekawi to ustawienie żarówek. Jak to się sprawdzi. Nie boisz się pożaru? 2x400W tak blisko tego namiotu bez żadnej tuby czy choćby odbłyśnika?

Wg mnie przy coco donice 10L trzeba podlewać codziennie, a poniżej 10L dwa razy dziennie. Po 48h dobrze wypełnione korzeniami donice 10l coco są lekkie jak piórko. Jak się uprawia np w 5,7l to w późniejszych stadiach rozwoju rośliny trzeba lać 2x dziennie żeby nie przesuszyć. Substrat kokosowy jest bardzo lekki i ma niskie właściwości buforujące. Nie musisz się obawiać wzrostu EC ponieważ i tak trzeba flushować co jakiś czas. Więcej lejesz - szybciej idzie :) Coco nie da się przelać. Warto też mieć wysokie podstawki zatrzymujące trochę pożywki oraz podłożyć na dno donic keramzytu nawet 5-6cm.

Plagron ma znakomity nawóz dedykowany do coco. Dlaczego zdecydowałeś się na nawóz do hydro?

Think Different w dobrze zbalansowanym coco urośnie nawet na 100-120cm plus donica... Katuj, wiąż i pętaj bo za nic w świecie nie pomieścisz. To są wielkie krzaki. Nie pasują do tego boxa. Będziesz im musiał dać ogromną dawkę stresu, a to się odbije na plonie. Criticale też są spore. Do tego aż 9 sztuk? Raczej bez szans. No chyba, że coś sknocisz i przymulą, ale nawet wtedy będzie im bardzo ciasno.

Bez tub na żarówy 400w rośliny będa się przypalać w boksie 120cm. W ogóle na tak niski box 400W to zbyt wiele. Zwróć uwagę jaki odstęp od szczytów się zaleca przy 400W. A ty chcesz 2x400W! Tam będzie po prostu ukrop, a całość ma ogromne szanse pójść z dymem. Masz gaśnicę? Ubezpieczyłeś mieszkanie? 2x400W to nie przelewki... Włączałeś ten setup oświetleniowy na dobę i monitorowałeś temperaturę?

Zobaczymy jak będzie rosło. Pozdro:)

ja juz w tym boxie mialem co nie co i dalem rade 2*400 bez wiekszych problemow poza tym, ze temp wcieple dni wzrastala do 32 i te lampy beda wisiec wertykalnie jak tylko zacznie sie flo i wtedy z temp nie mam takiego problemu a teraz wisza tak bo doswietlam w zimniejsze dni jedna zarowa.mam tam 1.8m2 czyli miejsca troszke jest i bede robil wszystko zeby rosliny szly wszerz a nie w gore( przynajmniej taka mam nadzieje).narazie pija bardzo malo i podlewam co dwa dni ale wraz ze wzrostem beda podlewal czesciej (metoa wazenia donicy).z tym hydro to do***alem bo mi sie spieszylo a w sklepie nie mieli coco a+b i ciekaw jestem czy zda to egzamin-jak myslisz?donice mam 11l.sory za ta moja relke ,pelna chaosu , ale nie za bardzo radze sobie z kompem -jestem dinozaurem!:lol3:bucha dam jak tylko bede mogl-dzieki wielkie
!
---------- Aktualizacja posta 11:45 ---------- Czas poprzedniego posta 11:31 ----------

|Siema, te PH down jest na faze kwitnienia? Jesli tak to w żadnym wypadku nie używaj tego w czasie weg. Prawie na pewno jest to kwas fosforowy, co na bank zaowocuje popaleniem najmlodszych partii lisci, moje rosliny byly cale zolte od gory, na szczescie udalo mi sie je uratowac bo chloirofil nie byl uszkodzony na stale i szybko zareagowalem. Na weg bardzo dobrze sprawdza sie kwasek cytrynowy.

pozdro i powodzenia
sky

dzeki masz racje nie spojrzalem na sklad ,mam nadziej ze nic sie nie stalo bo dwa razy juz podlalem ale szybko to zmienie-buch sie nalezy:bongo4:

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Myślisz, że zmieścisz 9 metrowych roślin na tej powierzchni przy 120cm? A donice i odstęp od lampy? Musiałbyś zrobić 9 bonsai ;)

Z tego co pamiętam nawóz do hydro jest wydajniejszy, ale też i inny. Na szczęście masz EC metr zatem kontroluj stężenie. Nie wiem tylko jak z proiporcjami składników. Jednak hydro to trochę co innego. Tam nie ma żadnego bufora... Kup sobie A+B Coco plagrona. Ręczę za ten nawóz. Nie zawodzi i jest tani co przy poczynionych już wydatkach na nawozy nie jest bez znaczenia.

Co do PH- Plagrona na przykład to też jest kwas fosforowy. Dodawany po 0,25ml na 5L aż do uzyskania 6.0 nie pali liści w ogóle i doskonale się sprawdza. Do tego jest diablo wydajny. Ale UWAGA. Niesamowicie łatwo jest dać za dużo! Trzeba cholernie ostrożnie odmieżać i gdy przesadzimy KONIECZNIE DOLAĆ WODY. Inaczej popalimy :)

big skun

Banned
Buchów
0
Myślisz, że zmieścisz 9 metrowych roślin na tej powierzchni przy 120cm? A donice i odstęp od lampy? Musiałbyś zrobić 9 bonsai ;)

Z tego co pamiętam nawóz do hydro jest wydajniejszy, ale też i inny. Na szczęście masz EC metr zatem kontroluj stężenie. Nie wiem tylko jak z proiporcjami składników. Jednak hydro to trochę co innego. Tam nie ma żadnego bufora... Kup sobie A+B Coco plagrona. Ręczę za ten nawóz. Nie zawodzi i jest tani co przy poczynionych już wydatkachj na nawozy nie jest bez znaczenia.

Co do PH- Plagrona na przykład to też jest kwas fosforowy. Dodawany po 0,25ml na 5L aż do uzyskania 6.0 nie pali liści w ogóle i doskonale się sprawdza. Do tego jest diablo wydajny. Ale UWAGA. Niesamowicie łatwo jest dać za dużo! Trzeba cholernie ostrożnie odmieżać i gdy przesadzimy KONIECZNIE DOLAĆ WODY. Inaczej popalimy :)

no i chyba bede zmuszony zakupic , chociaz efekty na tym hydro z dnia na dzien sa widocze golym okiem -narazie a co do ph- to tego tez latwo przelac , jest w ch*j wydajny i zadnych popalen nie widac-narazie ha,ha,ha :spalony:mam male pytanko-moja kranowa ma ec 0.1 to jest ku**a w ogole mozliwe mieszkam na zielonej wyspie a tu duzo rzeczy jest dziwnych dodam ze skalibrowalem swoj miernik i wkladam do roztworu to pokazuje dobrze tj 2.8

big skun

Banned
Buchów
0
on jest w jednostkach ec i pokazuje 0.1 aly wystarczy dodac troche tego hydro i odrazu sie zwieksza ale jak leje ukorzeniacz wg tabeli to nie powieksza sie nic chyba ze na***ie go konkretnie:pl:

G

Gość

Guest
Ukorzeniacz? Masz na myśli pagron roots? Tego się prawie nie bierze pod uwagę przy pomiarze, podobnie enzymów. Całe EC wyrabiasz nawozem, a tamto lejesz po 1ml na litr przez pierwsze 3 tygodnie przy automatach. Na flo nie lejesz już ani plagron roots, ani enzymów. Nawóz podstawowy uzupełniasz o odpowiednią dawkę PK13/14. Wg mnie najlepiej aż do 2.4 EC. Na końcu jeszcze wrzucasz w to 2.4 booster i jesteś w domu :)

big skun

Banned
Buchów
0
Ukorzeniacz? Masz na myśli pagron roots? Tego się prawie nie bierze pod uwagę przy pomiarze, podobnie enzymów. Całe EC wyrabiasz nawozem, a tamto lejesz po 1ml na litr przez pierwsze 3 tygodnie przy automatach. Na flo nie lejesz już ani plagron roots, ani enzymów. Nawóz podstawowy uzupełniasz o odpowiednią dawkę PK13/14. Wg mnie najlepiej aż do 2.4 EC. Na końcu jeszcze wrzucasz w to 2.4 booster i jesteś w domu :)

greensansation to booster i podobno za***isty ale na stronie plagronu pisze ze nie mozna go laczyc z pk 13/14 moze jedno podlanie gs a jedno pk i tak na zmiane - jak myslisz?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół