nasiona marihuany

[600w][1,8m2] Big skun show - 9*autoflo

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Dlatego leje się mało, ale codziennie. Natural ma rację z tym ,że trzeba lać około 1l przy pełnym flo. Przy takim rozwoju roślin jak teraz lałbym 0,5l dzienie.

Zależy jeszcze pod czym się trzyma. HPS600 mocno pomaga wysysać z donic ;) Tu wysztko "zależy" - trzeba ogarniać wiele czynników.

A co do przelania coco to chyba mieliśmy jakieś różne Natural. Mi ile bym wlał zawsze wyszstko poleci dołem... Nie jest tak jak z ziemią, że waga rośnie i rośnie... 10L donica coco ważaca po podlaniu 4kg to chyba w miarę normalna waga. Do tego jeszcze kwiatki... :D
 

big skun

Banned
Rejestracja
Cze 17, 2012
Postów
143
Buchów
0
Zrobilem test z pol litra wody na jednej roslince i po kilkunastu gdz nie ma poprawy a wrecz przeciwnie dwa pierwszwe liscie lekko sie zazolcily.Wiec to napewno przelanie ale na szczescie to tylko dwie roslliny.Ja nie przejmuje sie za bardzo ale pokazuje tez zle strony mojego projektu , zeby ludzie nie popelniali tych bledow co ja.

WNIOSKI-podlewac mniej a czesciej

SPOSTRZEZENIA- coco doskonale trzma wode i tak jak mowi NATURAL woda praktycznie nie wycieka dolem nawet gdy przelalem coco 3 l wody przed zasadzeniem roslin , takze GREENJOE - nie masz racji.

BLEDY-nie podlewac tym sposobem http://spliff.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=357&Itemid=26

to link do artykulu ze spliffa , ten sposob bylby moze dobry gdyby coco wymieszac z perlitem 50/50 , moze wtedy woda by uciekala dolem .W nastepnym grow spobuje na jednej , dwoch roslinach.

Wszystkm dziekuje za podpowiedzi ale buch nalezy sie NATURALOWI .Chociaz tego przelania bylem pewien a TY mnie tylko w moim wniosku utwierdziles - DZIEKI!!!:pr:
 
Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Spoko. Zobaczymy jak będzie dalej. Pewnie mamy jakieś różne coco bo u mnie przelatuje dosłownie prawie wszystko, a donice nie robia się nawet trochę cięższe, (przy podlewaniu codziennie 0,5l w tej fazie życia roślin co twoje - gdy naleje więcej niż 05l wszystko wyleci dołem :) Zresztą często zlewam z podstawki i widze ile zostało w podłożu. Tylko przy solidnym flushu widać różnice. Tak jest w przypadku coco plagrona i atami. Z perlitem nie mieszałem. Kokos wydaje sam w sobie wystarczająco lekki i napowietrzony.

Widac coś poszło nie tak. Powodzenia :)
 

andziamar

Well-known member
Rejestracja
Mar 22, 2012
Postów
311
Buchów
0
Ja mam coco od atami. podlewam co dwa dni jaimis 800ml wody w 10L airpotach i ostatnio dosyc sporo wylecialo dolem. Moim zdaniem coco 3ma troche wode. pozdro
 

big skun

Banned
Rejestracja
Cze 17, 2012
Postów
143
Buchów
0
no i ku**a natepny problem.moj uklad zaplonowy chu*a pali , nie moze odpalic tych zarowek plantastar tzn raz odpala raz nie a stare zarowki osram vialux odpala bez szelestu.o co ku**a chodzi , w elektryce jestem zielony , moze ktos pomoze.jak ich nie odpala calkowicie to lekko sie zarza widac to tylko w ciemnosci moze zaplonnik jest nie wlasiwy.uklad zaplonowy 400w zarowki tez.Prosze nie sugerowac ze zarowka nie dokrecona czy cos , bo juz takie sugestie sie pojawialy.pisalem tez na elektrodzie ale tam dostac odp to chyba graniczy z cudem

a to zdjeci balastu


ELEKTRYCY HELP ME!!!
 
G

Gość

Guest
Albo żarówka z***ana.
Albo zapłonnik sie nie rozłącza po odpaleniu i w momencie przegrzania żarnika odcina prąd.

Jak gasnie i sie zapala to przegrzewa sie żarnik.

A balast nie gotuje sie??
 

big skun

Banned
Rejestracja
Cze 17, 2012
Postów
143
Buchów
0
to nie to bo kazda inna zarowe odpala i ta jak mu sie ze chce to tez odpala , poza tym prad dostarcza caly czs bo lekko sie zarza ale nie moze ich odpalic calkowicie , nie wydaje mi sie ze tam czegos brak bo wszystkie inne zarowki odpala bez zajakniecia a ta z osrama plantastar jak mu sie chce .nikt nie moze mi pomoc?:pl:
mam dwie lampy plantastar i dwie nowki dzialaja bo nieraz odpala je prawidlowo ale zazwyczaj sie tylko zarza lekko , moze przez to widmo swiata niebieskiego bo jakl sie zarza to na niebiesko.Nie gotuje sie lekko bzyczy ale to norma , ale dlczego kazde inne zarowki oapala bez szalestu a te dwie plantki jak mu sie ku**a chce?
 

big skun

Banned
Rejestracja
Cze 17, 2012
Postów
143
Buchów
0
lampa 400w statecznik 400w czyli ok a jakby byl za slaby to podejrzewam ze by w ogole nie odpalil , kto na tym forum jest dobrym elektrykiem , nech pomoze .:pl:
 

paki

Well-known member
Rejestracja
Mar 1, 2012
Postów
218
Buchów
0
Ja mam zestaw własnej produkcji 400w i osram plantastar ale swiatło jest na spektrum białe i zółte a ty piszesz o jakims niebieskim wiec nie bardzo wiem jak mam ci pomoc.
 

big skun

Banned
Rejestracja
Cze 17, 2012
Postów
143
Buchów
0
odepnij kondesator i sprawdź

Ja to zelektryki jestem zielony , nawet nie wiem co to jest i jak wyglada kondesator potrzebowalbym rysunku jak to odlaczyc , podlaczyc ale tez slyszalem ze bez tego moze chodzic jakbys pomogl mi to rozrysowac bylbym wdzieczny i buszek by polecial do ciebie:bongo4:
 
G

Gość

Guest
Kondensator to ta beczółka podpieta białymi przewodami do kostki.wykrec te 2 przewody z kostki.

Jak nie pomoże to..........
Możesz też polecieć do elektronicznego po nowy zapłonnik.
koszt z 10 zeta.
 

big skun

Banned
Rejestracja
Cze 17, 2012
Postów
143
Buchów
0
Kondensator to ta beczółka podpieta białymi przewodami do kostki.wykrec te 2 przewody z kostki.

Jak nie pomoże to..........
Możesz też polecieć do elektronicznego po nowy zapłonnik.
koszt z 10 zeta.

jestem ciekaw czy znajde zaplonnik w moim miescie albo na calej zielonej wyspie bo tu to ciezko znalezc wiatrak mieszajacy a dobrego sklepu elektrycznego to nie widzialem sa ale z samymi kablami . kondesator odlaczylem ale to nic nie dalo ale dzis przeczytalem ze ta zarowka potrzebyje zaplonnika 4 ....5 kvs ale dla mnie to ciemna magia
http://www.osram.com/osram_com/prod...ssure-sodium-vapor-lamps/plantastar/index.jsp
to link to opisu tej zarowki moze komus to pomoze,dzieki ze staracie mi sie pomoc!!!dzisiaj bedzie aktualizacja!pozniej wstawie czesc zdjec bo przez tora nie moge wstawic wiecej niz trzy czy cztery na dobe.

AKTUALIZACJA

GWIAZDY MAJA OD 10 DO 14 DNI
TO WIDOK NA CALOSC:

TO NAJSTARSZA:

TA MA JAKIES DZWNE PLAMKI NA LISCIACH MNIE SIE WYDAJE ZE TO OD CZESTEGO PSIKANIA WODA Z ROOTS , ALE MOZE KTOS MA INNE SUGESTIE- TAK W OGOLE TO JEST TA NAJBARDZIEJ PRZELANA , ALE JUZ POWOLI DOCHODZI DO SIEBIE.

A TA CIERPI NA LEKKI NIEDOBOR "N"


PISZCIE CO O TYM SADZICIE , RADZCIE I WYTYKAJCIE BLEDY.TAK W OGOLE O PRZESZUSZAM JE OD TYG A DONICZKI NADAL CIEZKIE ALE WCZORAJ DOSTALY PO SZKLANCE WODY ZEBY UZUPELNIC TROHE PAPU BO WIDAC LEKKIE NIEDOBORY.WIEM ZE SZALU NIE MA ALE MOC POSZLA W KORZENIE BO WYSTAJA JUZ Z OTWOROW NAWET W TYCH NAJMLODSZYCH ROSLINACH ( MAM TAKA NADZIEJE).POZDRAWIAM WSZYSTICH OGLADAJACYCH , DOPINGUJACYCH I CALA RESZTE.
 
Ostatnia edycja:

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Rejestracja
Wrz 16, 2011
Postów
519
Buchów
0
czyli potrzebuje impulsu 4-5kV zeby odpalic zarowke. Zaplonniki maja impuls 3,5 - 4,5kV wiec powinno opdalac zreszta czasami Ci odpala moze poprostu juz wysluzony. Wyciagnij z jakiejs latarni i sprawdzisz :):spalony:
 

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół