- Buchów
- 47
Siema, mój pierwszy growlog i pierwsza uprawa wiem że trochę druciarsko sklepany box, z czasem nad nim popracuje. Odmiana to Jack herer AF, pojedyncza sztuka choć patrząc na wasze growlogi widzę że mogłem tu śmiało wsadzać 4 xD pierwsza fota to jej pierwszy dzień „na powierzchni”, przykryta butelką żeby nie straciła wilgotności w trakcie mojego dwudniowego wyjazdu.
A to zastałem po powrocie, wniosek taki że lampa fchuj za wysoko i koleżanka się wyciąga w stronę światła. Zdjęta butelka i lampa obniżona
obecnie wygląda to tak:
Odległość ok 45cm od roślinki
A oto lampa, zamówiona z pomarańczowego portalu aukcyjnego, za niecałą stówkę. Podobno 200w i 18000 lumenów. W aukcji też jest podany rzekomy spektrogram, niby wygląda ok, ale na ile się to potwierdza w praktyce?
Nie mam nawet jak zmierzyć poboru prądu, mogę wam tylko na oko powiedzieć że grzeje się srogo, dorzucilem jej wentylatorek 140mm od spc na górę żeby mi się to nie spaliło po kilku dniach, a tymbardziej razem z mieszkaniem xD i nawet z wentylatorkiem jest mocno ciepła. Światła daje sporo, nie razi ono w oczy szczególnie ale chwila grzebania w growbox przy włączonej i wszystko się robi zielone xD zastanawiam się czy ściągnięcie z niej tego plastikowego przezroczystego rozpraszacza nie będzie dobrym pomysłem?
Wiszą z nią też dwa zwykłe ledy, bo po prostu miałem je pod ręką. Co do wentylacji to obiegowy wentylatorek wisi sobie taki wyjęty z starej karty graficznej xD wyciągający 100mm już mam, filtr węglowy też, zamontowany będzie jak ogarnę sobie otwornice do drewna 100mm, jak na razie szafa jest lekko uchylona, tak na ok 3-4cm. Temperatura w domu to ok 20 stopni, w środku szafy nagrzewa się do okolic 25.
Ziemia sklepowa do ziół bio, donica materiałowa 20l (trochę duża chyba?), nawóz 3pack z biobizza czeka. Woda jak na razie jak widać też sklepowa, wolę nie używać mojej kranówy bo jest tak skamieniona że herbata chrupie XD
Z chęcią przyjmę wasze komentarze, co robię źle, co dobrze, co mógłbym lepiej, odpowiem na pytania
Odległość ok 45cm od roślinki
Wiszą z nią też dwa zwykłe ledy, bo po prostu miałem je pod ręką. Co do wentylacji to obiegowy wentylatorek wisi sobie taki wyjęty z starej karty graficznej xD wyciągający 100mm już mam, filtr węglowy też, zamontowany będzie jak ogarnę sobie otwornice do drewna 100mm, jak na razie szafa jest lekko uchylona, tak na ok 3-4cm. Temperatura w domu to ok 20 stopni, w środku szafy nagrzewa się do okolic 25.
Ziemia sklepowa do ziół bio, donica materiałowa 20l (trochę duża chyba?), nawóz 3pack z biobizza czeka. Woda jak na razie jak widać też sklepowa, wolę nie używać mojej kranówy bo jest tak skamieniona że herbata chrupie XD
Z chęcią przyjmę wasze komentarze, co robię źle, co dobrze, co mógłbym lepiej, odpowiem na pytania
Ostatnia edycja: